
ERDŐK NEMZETKÖZI NAPJA
március 21 @ 11:00 - 17:00

2025-ben az Erdők Nemzetközi Napját az ENSZ által kiadott „Az erdő ételeink forrása” gondolatkörrel ünnepeljük.
Ez alkalomból az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkársága központi rendezvényként egy konferencia keretében foglalja össze az erdő élelmezésben betöltött szerepét, bemutatva a napjainkban újra felfedezett erdei finomságok széleskörű felhasználási lehetőségeit.
A rendezvény keretében kerül sor kiváló munkát végzett kollégáink részére a miniszteri kitüntetések átadására is.
Időpont: 2025. március 21. 11:00
Helyszín: Széchenyi Zsigmond Magyar Vadászati Múzeum, Hatvan, Grassalkovich-kastély
Program:
11:00 – 12:00 Miniszteri kitüntetések átadása | Dr. Nagy István miniszter, Agrárminisztérium
12:00 – 12:45 Fogadás
12:45 – 13:00 A konferencia megnyitása | Mocz András erdőkért felelős helyettes államtitkár
13:00 – 13:15 Erdő és megélhetés ― amire talán nem is gondolunk | Előadó: Csóka Péter ny. igazgató, FAO
13:15 – 13:30 A vad és vadászat szerepe az emberiség történetében | Előadó: Faragó Sándor akadémikus, Soproni Egyetem
13:30 – 13:45 Ehető erdő | Előadó: Bózsó Gyula, Északerdő Zrt.
13:45 – 14:00 A gomba, mint élelem, fűszer és gyógyszer | Előadó: Bagi István, NEFAG Zrt.
14:00 – 14:15 Termeljünk együtt a természettel | Előadó: Dr. Borovics Attila, Soproni Egyetem
14:15 – 14:30 Az erdő finom ― erdei gasztronómia | Előadó: Darab Ádám séf, Végállomás Bisztró & Wine
14:30 – 15:00 Kóstolás és a konferencia zárása
Forrás: Agrárminisztérium