FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Események betöltése

« Összes Események

Nyárköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

június 10 @ 08:00 - 17:00

Június 10. napján háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várják a futókat és az érdeklődőket a hetedik erdei futóversenyen a zselici Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. hetedik alkalommal hirdeti meg futóversenyét a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain 2023. június 10. napján.

A nevező sportolók három táv között választhatnak: egyéniben lehet futni a félmaratoni távot, míg a futással csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak, s az idén közkívánatra a 10 kilométeren is ismét megmérettethetnek a futók.

4 ponton lesz frissítés, minden nevező kap értékes rajtcsomagot és befutó érmet is. Az egyes kategóriák helyezettjei pedig izgalmas ajándékokért küzdhetnek.

A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várja a célban a Ropolyi pihenőhelyen.

A kísérőket, szurkolókat a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programok is várják. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését – a júniusi dátum miatt reményeink szerint erre az idei évben is lesz lehetőség.

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre, s hogy bemutassa a somogyi erdő, s ezen keresztül a természet szépségeit.

 

Részletek

Dátum:
június 10
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://fataj.hu/2023/02/nyarkoszonto-futoverseny-a-zselici-csillagparkban-3/

Helyszín

Ropoly
Ropoly,

Szervező

SEFAG Zrt
View Szervező Website