FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-13

Passzívház: a jövő útja

A világ vezető szaktekintélyei vettek részt azon a nagy érdeklődésre számot tartó konferencián, amelyen a fenntartható fejlődés lakossági részének egyik alappilléréről, a passzívházakról esett szó. A Magyar Expandált Polisztirolhab-gyártó Szövetség (MEPS) több szakértőt is delegált az eseményre.


Grafikon: koos.hu oldalról

A Magyar Passzívház Szövetség szakmai szervezésében 2009. február 12-én, csütörtökön a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban zajlott Tetők-Falak-Homlokzatok+Energia Szakkiállítás középső napján megrendezésre került a II. Magyar Passzívház Konferencia. A rendezvényt hatalmas érdeklődés kísérte: 800 vendég érkezett, e miatt az első napon szekciók alakítására volt szükség.

 

A szakmai konferencia előadásai - az előző évi hagyományokat követve - áttekintést adtak a passzívház-elmélet, a passzívház-tervezés, illetve -kivitelezés általános kérdéseiről, eddigi tapasztalatairól és fejlődési irányairól. Az ún. passzívház több szakember szerint a jövő útja: az ilyen típusú házak ugyanis rendkívül jól szigeteltek, és tulajdonságuknál fogva energiaköltségük minimálisra csökken mind télen, mind nyáron.

 

Szó esett többek között arról, hogy a passzívházak által megkövetelt jelentős szigetelőanyag-vastagság milyen problémákat vet fel; a konferencián az Austrotherm Kft. részéről Kruchina Sándor szót ejtett egy saját fejlesztésű termékről, amely mindezt a meglévő technológiák segítségével orvosolja.

 

Szatmári Zoltán, a Bachl Kft. alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadója arról számolt be, hogyan lehetséges a hőhídmentesen - és ezáltal hőveszteség-mentesen - szigetelni a házak tetőszerkezetét.

 

Borzák Balarám Béla, a Nikecell Kft. alkalmazástechnológusa és szaktanácsadója pedig arról tartott előadást, milyen speciális szigetelőanyagok és gondos tervezés szükségesek ahhoz, hogy a passzívházak megfelelően "működjenek".

Forrás: Ferling PR febr.13.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.