FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-18

Ismét új utakon - Csiba technológiai hírek

Új partnereinkkel karöltve megkezdtük négy új faipari gépcsalád forgalmazását. Ismerje meg egyedileg testre szabható aprítóinkat, költséghatékony felépítésű pelletálóinkat, könnyen építhető és bővíthető raklapgyártó sorainkat, és járjon élen velünk a pneumatikus anyagmozgatás terén is.

Egyedi aprítórendszerek - UNTHA

Az UNTHA átfogó szolgáltatást nyújt, valamennyi aprítási probléma gyors megoldását teszi lehetővé. A gyártott aprítógépek, berendezések bevetési lehetőségei sokrétűek: fa, műanyag, fém, hulladék vagy számos más anyag, az UNTHA minden követelményhez a megfelelő megoldást kínálja. Berendezéseivel az ipar, illetve a hulladék feldolgozás területén felmerülő szinte valamennyi aprítási probléma megoldható.

Az UNTHA aprítók kiváló minőségükkel, megbízhatóságukkal, robosztusságukkal tűnnek ki, és egyedileg, a megrendelő kívánságai alapján készülnek.

Típusok: Untha LR 630, Untha LR 700, Untha LR 1000/1400, Untha RS30 / RS40, további részletek, műszaki jellemzők

 

 

Pneumatikus anyagmozgató berendezések - VacuEsylift

A VacuEasylift emelői, fel- és lerakodói, forgatói és billenőrakodói vákuummal működnek.

Ezek egy kezelő közreműködésével működő emelők, amelyek mindenféle súly és csomag emelésére, mozgatására alkalmasak. Különböző típusokat kínálnak, hogy a szállítás biztonságát és gyorsaságát minden munkavégzési helyen garantálják: csaknem bármilyen felületi minőségű dobozoknak és zsákoknak, fa- és fémtábláknak, paneleknek és egyéb terheknek.

A hihetetlenül halk és gyors munkavégzés párosul a sokféle felhasználhatósággal: könnyű emelés és áthelyezés, lerakodás, megfogás és elengedés. Egyszerű és különleges elven működő gépek, egyszerű, biztonságos és megbízható. Emelők: panelekhez, építőelemekhez, alapanyagokhoz, dobozokhoz, zsákokhoz, tekercsekhez, hordókhoz, bálákhoz, rekeszekhez, akár fertőtlenített vagy csíramentes közegben is!

A VacuEasylift rendszere tesztelt és bizonyított, a legmagasabb minőségi- és biztonsági igényeknek is megfelel. A szívótalp biztosan helyén tartja az emelendő anyagot, méghozzá 2,5-ös biztonsági faktorral. A gumírozott csatlakozófej garantálja, hogy érdes, vagy nem egyenes felületű elemeket is biztonságosan lehessen szállítani.

Előfordulhat, hogy paneleket kell vízszintesből függőleges helyzetbe emelni. A csatlakozófejre adaptálható egy 90°-os forgatófej. Ha emelés közben áramszünet vagy rövidzárlat keletkezik, egy biztonsági szelep lezár, és a rendszerben lévő levegő lassú távozásával finoman lehelyezi a terhet a földre.

Ha a paneleket a munkavégzés egyik helyszínéről a másikra kell áthelyezni, a vákuumos emelő felszerelhető egy, a plafonra felszerelt sínrendszerre, ami jelentősen megkönnyíti a munkavégzést. A rendszer összeszerelése és felépítése nagyon egyszerű, a beruházás gyorsan megtérül. Ha acéllemezeket gépbe kell adagolni, itt mágneses vákuum-szívófej használata javasolt. A szívófejek száma a táblák méretétől függ. A 360°-os forgatás megkönnyítésére felszerelhető egy forgatófej is a berendezésre. További információk, eszközök

 

Bővíthető raklapgyártó-sorok - IM HART

Napjainkban a raklapok iránti igény jelentősen megnövekedett. Gondoljunk csak arra hogy egy áru eljuttatásának legegyszerűbb módja a raklapos anyagmozgatás, amit a szállító cégek is elismertek, így egy raklapnyi bármilyen árut olcsóbban elszállítanak, mint egy 50 x 50 x 50 centiméteres papírdobozt.

Hazánkban a raklapgyártás területén még nem mindig a leggördülékenyebb és legkifizetődőbb technológiákat alkalmazzák. Ilyen beruházások vagy korszerűsítések estén érdemes alkalmazni a svéd IM-Hart gépi berendezéseit. A piac szereplői által elismerten ezek a termékek és technológiai sorok kínálják a gyártási kapacitás szempontjából a legnagyobb rugalmasságot.

Az IM Hart felhasználóbarát gépeket gyárt, melyek legfőbb erénye a nagyfokú rugalmasság és bővíthetőség. Ezek a gépek a piacon egyedülálló módon alkalmasak arra, hogy egy kis darabszámú gyártás elindítását követően, a termelés felfutásával együtt, a gépsort opciókkal és új egységekkel úgy bővítsük, hogy a meglévő gépeket nem lecseréljük, hanem hatékonyabbá tesszük. Ez pedig jelentős anyagi megtakarítást jelent a berendezés tulajdonosa és használója számára. Részletes információk

 

Mobil pelletálási rendszerek - O.M.A.

A pelletálás a biomassza hasznosítás egyik lehetséges formája. A pellet egy olyan tüzelőanyag, melyet a fafeldolgozás során keletkezett fűrészporból, faforgácsból és különböző fahulladékból, terményhulladékból, mezőgazdasági melléktermékekből stb. állítanak elő.

O.M.A. kompakt pelletgyártó és csomagoló rendszerek

Pelletgyártó és csomagoló rendszerek, rendszer kulcsgépe a gyűrűs matricával szerelt hidraulikus pelletprés, amelyek 130-200, 160-250, 250-400, 310-500 kg (alapanyagtól függően) pellet/óra teljesítményben rendelhetők. A komplett gyártósor szállított elemei: alapanyag siló, siló kitároló, finomaprító, hidraulikus pelletprés, pellet szállító szalagok, pellet hűtő- és tisztítóberendezés, pelletsiló, mérleg, zsákoló.

Legáltalánosabb energetikai célra a 6-8 mm átmérőjű és 20-40 mm hosszúságú, nagy nyomáson préselt, henger alakú pellet. Kötőanyagként a fában megtalálható természetes lignin szolgál, hozzáadott mesterséges anyagot nem tartalmaz. Teljesen környezetbarát és elégetésével nem történik káros anyag kibocsátás, az égése során mindössze annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a növény élete során megkötött, és ami természetes korhadása során amúgy is felszabadulna. Nem növeli globálisan a levegőben a káros anyagokat, megújuló energiaforrásként folyamatosan újratermelhető. Egy m3 pellet tömege kb. 650 kg és 3.250 kWh energia előállítására alkalmas. Részletes leírás

 

 

(X) www.csiba.hu


 DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.