FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


2009-04-10

FATÁJ-Online közönségkutatás 2009.január-február

Az év első két hónapjában zajlott az első nyílt FATÁJ-Online közönségkutatásunk. Érdeklődéssel vártuk és kaptuk is az olvasóink észrevételeit a rendszerünk által kínált tartalommal, illetve annak formájával, rendszerével kapcsolatban.

 

Nagy örömünkre 155 értékes észrevételt, véleményt kaptunk, ami a meglehetősen száraz statisztikákat figyelembe véve, kimagaslóan jó válaszadási aránynak számít.

 

Talán a válaszokért cserébe meghirdetett nyereményjáték ösztönözte a válaszadókat, talán más. A nyerteseket természetesen már pár hete kisorsoltuk, részükre a választott ajándékokat eljuttattuk.

A nyertesek listája: (a nyeremények itt látható sorrendje megegyezik azok népszerűségi sorrendjével, legnépszerűbb az első)

Fajátékok sorozat három része: Barlai Pál - Sopron, Belovai András - Budapest, Elek László - Sopron, Markó Lászlóné - Veszprém, Sima Antal - Szentendre

KÖBÖZŐKÖNYV: ifj. Bogyay Zsolt - Biatorbágy, dr. Hargitai László - Szolnok, Kilinger József - Hobol, Kovács Árpád - Maklár, Németh Lajos - Vitnyéd

FATÁJ oldalbanner (1 hónapora): Káplár András - Káplár Fatelep, Kreinbacher Imre - Sema Soft, Németh Zoltán - AKE Hungária Kft, Szabó Ferenc, Ujj Mária - Kuhn Rakodógép Kft

Ragasztás a faiparban: Erős György - Nyáregyháza, Háznagy Tamás - Szeged, Hella Zoltán - Kaposvár, Klein Kinga - Budapest, Serege Gábor - Csongrád

Osztrák fakereskedelmi szokványok - magyarul: Czeglédi Zoltán - Budapest, Gyarmati Sándor - Fertőboz, Gyimóthy Kálmán - Csomád, Litkei Zoltán - Mályi, Sztojka László - Ágfalva

 

A válaszokat feldolgoztuk, sok hasznos észrevételt, javaslatot, ötletet kaptunk. A válaszok összegzése alapján néhány tényadat a FATÁJ-Online olvasóiról.

 

A FATÁJ-Online (válaszadó) olvasóinak 85%-a férfi, 15%-a nő.

 

A FATÁJ-Online olvasóinak korosztály-eloszlása alapján elmondható, hogy nagyobb részük (54%) a 30-50 éves korosztályba tartozik.

A FATÁJ-Online olvasóinak túlnyomó többsége (74%) városban él. 3%-a Magyarország határain kívüli magyar.

A FATÁJ-Online olvasóinak 23%-a vezető beosztásban dolgozik, 32%-a alkalmazott, 26%-a független vállalkozó, 1%-a még tanuló.

A FATÁJ-Online olvasói főként az erdőgazdálkodás és a bútoripar szakterületeken dolgoznak, harmadik helyen az épületasztalos-ipar áll. A további főbb szakterületek és sorrendjük: fűrészipar, fa-alapanyag kereskedelem, faépítészet, fa-késztermék kereskedelem, beszállítói kör, lap- és lemezipar.


Egyidejűleg több kategória is jelölhető volt.

A FATÁJ-Online olvasóinak internet-használati szokásai alapján látható, hogy gyakorlatilag 100%-uk a heti használaton belül van, sőt 63%-uk naponta többször is internetezik. Vagyis folyamatos ténykedésük szerves (nélkülözhetetlen) részét képezi ez az eszköz!!!

A FATÁJ-Online olvasók hírolvasási szokásait nézve az előző tény ismeretében nem meglepő, hogy az olvasók 87%-a gaykorlatilag egy-két napon belül átolvassa a FATÁJ-Online heti hírlevelet!

A FATÁJ-Online olvasóinak a tartalommal kapcsolatos elégedettségét mutatja a következő grafikon.

Bár a FATÁJ-Online olvasói alapvetően elégedettek a megjelenő tartalommal és azok szerkezetével, arra a kérdésre, hogy miről szeretnének többet olvasni, illetve milyen fejlesztést tartanának hasznosnak, a következő tartalmi, szerkezeti, formai változtatási elvárásokat nevezték meg.

 

1. - Erdőgazdálkodással kapcsolatos hírek*

2. - Céghírek belföldről*

3. - Bútoripari hírek, információk*

4. - Fafeldolgozás hírei*

5. - Technológiai újdonságok*

6. - Fakereskedelem eseményei, jelenségei

7. - Nemzetközi tendenciák

8. - Pályázatok

9. - Ágazati elemzések

10. - Hazai ártendenciák, árfigyelés

11. - Erdő-Fa PR tevékenység, szakmai összetartás ösztönzése

12. - Külalak "csinosítás" (forma)

13. - Üzleti keres-kínál bővítés

14. - Faépítészet

15. - Nemzetközi céghírek

16. - Vonatkozó jogszabályok követése

17. - Adatbázis-szerű működés, kereshetőség (forma)

18. - Oktatás

19. - Fa-energetika

20. - Munkavédelem

 

(* - Fontos megemlíteni, hogy az első öt szempont jóval megelőzi a többit!)

 

A fentiekből látható, hogy az olvasók főleg további tartalmi bővítést látnának örömmel, és csak alig szerepel formai fejlesztési ötlet. Látható módon tükrödőzik a válaszadók napi ténykedési szakterülete az elvárt tartalmakra vonatkozóan.

 

Fontosnak tartjuk megjegyezni azt is, hogy bár minden hírlevelünk végén arra ösztönözzük olvasóinkat, "ha van saját közzétenni való híre, küldje el, egyeztessen a FATÁJ szerkesztőségével", a kérésünk - legalábbis szerintünk - nem talál kellő számban nyitott fülre, illetve szemre. Ezúton ismét arra buzdítunk mindenkit, adjon hírt a ténykedéséről (főleg ha pozitív dologról van szó - ez esetben akár többször is). Ezzel a kérésünkkel összecseng az összesített olvasói igénylista is, hiszen a 2. legfontosabb tartalmi bővítési ötletként a hazai céghírek kategória végzett. Ennek hatékony megvalósításhoz viszont szükség van (lenne) a cégek ilyen irányú aktivitására is!!!

VÁRJUK A HÍREIKET!

 

 

Az olvasói véleményeket természetesen figyelembe fogjuk venni az oldal további működtetése során. Na és persze a további olvasói véleményeket is örömmel vesszük, hiszen alapvetően az olvasók folyamatos és egyre színvonalasabb informálása az elsődleges célunk.

A FATÁJ-Online Közönségkutatást egy kicsit módosított kérdőívvel és egyben egy új nyereményjátékkal ezúton folytatjuk. Biztatjuk mindazon olvasónkat akik eddig nem nyilvánítottak véleményt a FATÁJ-al kapcsolatban, tegyék meg azt!

 

 

Ha nem tudja megtekinteni vagy elküldeni ezt az űrlapot, kitöltheti ezen az oldalon: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cEJGX0lTUjZISWE4VV85ck1hTHF5UGc6MA..

 

 

 

A második nyereményjáték sorsolását 2009. június 1-én tartjuk, a szerkesztőség irodájában.

FATÁJ szerkesztőség

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.