FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-08

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.152 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
HOLZ-TRANS KER Bt. Erdőgazdálkodási szolgáltatás. Fatermékek forgalmazása: fűrészáru, rakodólap, láda, faburkolatok. Rönkkereskedelem.
Pannon Pellet Kft. Fapellet gyártása, pellet-tüzelési technológia forgalmazása.
LajosA Faiparos Bt. Faesztergálás, beépített szekrények, lépcsők gyártása. Kapuk, kerítések, kül- és beltéri fajátékok készítése. Függönytartó, korlátelem, lépcsőlap, kerítéselem, fa építőjáték, favonat, mászóka, babaház, mérleghinta. Vendéglátó egységek berendezése.
Schmidt-Bútor Bt. INDECO beépített tolóajtós szekrények, térelválasztók, gardróbok gyártása. Dana Lim faipari ragasztók forgalmazása.
LUMBER-FA Kft. Fafeldolgozás, faanyag export-import, fűrészáru (kerti dió, cseresznye, körte, juhar), bútorléc, parkettfríz, táblásított-tömbösített faanyagok, faipari szolgáltatások. Bérszárítás SECEA berendezéssel.
Fa-DOOR - Patent Invest Kft. Bejárati ajtók, lépcsők, konyhabútorok, szaunák és kültéri elemek (kishíd) készítése.
JG-MAX Ipari Bt. Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MAXWALD kötélcsörlők; MOSER közelítőkocsik; POSCH drabaolók, hasítók.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
CSIBA Kft. A rönkhasítótól a brikettálóig - faipari gépek forgalmazása a teljesség igényével. ACWord, ROJEK, HOUFEK, HAMECH, TOS, DROZDOWSKI, GRIGGIO, WRAVOR, Langzauner, Lisy Dvorak, Üstünkarli, Safo, Hebrock, Bürkle kizárólagos képviselete.
Fagépszer Kft. Új faipari gépek kereskedelme, bútorlapkereskedelem. Technológiatervezés. WEINIG, GRECON-DIMTER, RAIMANN, WACO, HOLZ-HER, STEGHER, NESTRO; ALFARIMINI por-forgács elszívó, BINI szalagcsiszoló, hosszlyukfúró, szalagfűrész; VIET.
TRUST Hungary Zrt. Tölgy hordódonga, barrique hordó, betétdonga, pörkölt tölgyfaapríték gyártása, értékesítése.
Holz-Center Kft. Faanyagok, félkész- és kész fatermékek exportja, importja, belföldi kereskedelem. Oszlopok és karók, vízépítési faanyagok. Akác specialista
AKE Hungária Kft. Körfűrészlapok, zerspanerek, váltólapkás és beforrasztott HM, HSS és DIA lapkás marószerszámok, profilos lapkák, felsőmarók, fúrók tervezése, gyártása, forgalmazása, élezése és felújítása.

Az "Akác - a Nyírség aranya" - szakmai konferencia és bemutató

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. három dologról ismert: az akác- és dámgazdálkodásról, valamint a nyírfajd-visszatelepítési programról - mondta az "Akác a Nyírség aranya" szakmai konferencia megnyitóján Kaknics Lajos, az erdőgazdaság vezérigazgatója. Az akácgazdálkodás mindig is fontos, stratégiai elem volt a társaságnál. A széleskörű felhasználhatóságot a számtalan termék mellett bizonyítja, hogy például a Nyírbátorban alkalmazott gőzöléssel trópusi fafajok kiváltására is alkalmassá válik. A már ötödik alkalommal megrendezett szakmai napnak az az üzenete, hogy az akác nem irtásra, hanem hasznosításra érdemes fafaj - fogalmazott Baktalórántházán, Kaknics Lajos. Szerinte annak is üzenetértéke van, hogy a tavasszal indított erdőtelepítési programban a NYÍRERDŐ az őshonos fajajok (például a kocsányos tölgy) mellett akácot is ültet. A társaság nemcsak az akácnak szentel szakmai konferenciát, hiszen Vámosatyán kétévente megrendezésre kerülnek a Tölgy napok is.

Az idei szakmai napot az akác teljes körű hasznosításával kapcsolatos problémák megbeszélésére szántuk. Az előadások között helyet kapott az akác szaporítóanyag ellátásával és megtermelésével kapcsolatos napi ismeretek átadása mellett az akác faanyagát mint a fűrészipar egyik fontos hazai alapanyagát bemutató előadás is. Az akácosok erdőművelésével, az akác kutatás és az oktatásban betöltött szerepével, valamint az akác állományokhoz kötődő méhészeti ágazat helyzetével és jelentőségével kapcsolatos előadással is készültünk. A szakmai nap délelőtti előadásain bemutattuk az ezerarcú - ezerhasznú akácfából készülő termékek körét, valamint a gőzöléssel történő akác faanyag nemesítés elméletét, és annak gyakorlati hasznosíthatóságát. A délutáni terepi bemutatón az Ófehértói Erdei Rakodón az érdeklődők testközelből megismerkedhettek az akácfából készült termékekkel, a Nyírbátori Fafeldolgozóban pedig láthatták a gőzölt fatermékek körét - ismertette Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója.

Az akác virágzásához kapcsolódó rendezvénysorozat 10 éves múltra tekint vissza. Nagykálló és Napkor Önkormányzatainak közös összefogásával indult a program, melynek zárásaként Harangodra, szórakoztató programokkal és különféle szakmai előadásokkal tarkított színes forgataggal csábították ki az embereket az akác virágzás ünnepén. E rendezvény keretében kapott helyet, az akácot méltató szakmai előadás is. Öt évvel ezelőtt a térség állami tulajdonú erdeit kezelő NYÍRERDŐ Zrt. és a magánerdőgazdálkodók közös akarattal döntöttek úgy, hogy a szórakoztató programoktól függetlenül egy teljes napot az akácnak szentelnek. A szakmai előadások ekkor kerültek át Harangodról Baktalórántházára, és ekkor kapott konferencia jelleget a rendezvény. A tanácskozás támogatói a NYÍRERDŐ Zrt. mellett az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjai, a MEGOSZ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara.

A konferencia évről-évre más és más akáccal kapcsolatos aktuális erdőgazdálkodói feladat felvetését tűzte ki célul. Szerepelt már a szakmai nap programján az akác térségi jelentőségének méltatása, a faj botanikai és természetvédelmi jellemzőinek, jellegzetességeink és veszélyeinek bemutatása épp úgy, mint az akácfa körül ma kialakult ellentmondásos helyzet termőhelyi vonatkozásokat előtérbe helyező feloldási javaslata. Volt már szó az akácosok állomány nevelési gondjáról, az erdőneveléssel kapcsolatos feladatokról és az aktuális erdővédelmi problémákról egyaránt. A térség erdőgazdálkodóinak szakmai elhívatottságát és felelős gondolkodását jól mutatja, hogy a 2007. évi konferencia megnyitásaként Napkoron akác emlékoszlop avatására is sor került.

Vereb István, Nyírerdő Zrt. 05-08

Közmukaprogram - Nyírerdő Zrt.

Soha ennyi állástalan nem jutott munkához a kelet-magyarországi erdőkben, mint ebben az évben. Április közepén ért véget az első alkalommal meghirdetett téli erdőművelési közmunkaprogram, amelyben a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. 444 embert foglalkoztatott három hónapon keresztül. A héten pedig megkezdődött a már hagyományosnak mondható héthónapos programunk, amelynek során november végéig 560 munkanélküli dolgozik az állami erdőkben - mondta Kaknics Lajos, a társaság vezérigazgatója.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék közel 60 ezer hektár állami tulajdonú erdeit kezelő NYÍRERDŐ Zrt. minden erdészete alkalmaz közmunkásokat. A létszám 40%-a a rendelkezésre állási támogatásban részesülők közül kerül ki, és meghaladja a 40%-ot a romák aránya, minden harmadik közmunkás pedig 45 év feletti. A két megyében 72 település érintett a programban. Hajdú-Biharban a legtöbben Debrecenből, Vámospércsről és Hajdúhadházról jönnek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a tiszaberceliek, tiszadobiak és nyírbéltekiek vannak különösen nagy számban. A társaság vállalta azt is, hogy a program lezárulta után minden tizedik munkavállalót három hónapon keresztül tovább foglalkoztat - ismertette az adatokat dr. Halmágyi János, az erdőgazdaság humánpolitikai osztályvezetője.

A programban részt vevők feladatai között turistautak, tanösvények karbantartása; akácosok, nyárasok nyesése, vágástakarítás és szemétgyűjtés is szerepel. Munkához jutnak a csemetekert j e in kben, elvégzik a közjóléti eszközök felújítását, és általános erdőművelési tennivalókat is ellátnak. Napi nyolc órás munkájukért a minimálbérnek megfelelő 71.500 forintra jogosultak havonta. Ezen felül étkezési utalványt, tűzifa-ellátmányt, munka- és védőruhákat kapnak.

A közmunkások közül 84-en vehetnek részt erdőművelő-, erdei melléktermék gyűjtő és hasznosító-, fűrészipari-gépkezelő és fakitermelő képzéseken, amelyeken az erdőgazdálkodásban hasznosítható végzettséget, és ismereteket szerezhetnek. A pályázat kiírói ezzel szeretnék javítani az állástalanok esélyeit a munkaerőpiacon, segíteni őket abban, hogy a program végeztével könnyebben találjanak maguknak munkát. Az erdőgazdaság állományában többen határozatlan idejű szerződéssel dolgoznak azok közül, akik korábban közmunkásként szereztek valamilyen képzettséget.

A NYÍRERDŐ programjának teljes költségvetése meghaladja az 520 millió forintot. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsa, valamint a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatása egyaránt megközelíti a 210 millió forintot. A Nyírségi Erdészeti Zrt. 20%-os önerő biztosításával, vagyis 105 millió forinttal járul hozzá a költségekhez.

A közmunkaprogramok - amellett, hogy alkalmasak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék országos átlagot meghaladó munkanélküliségi arányának csökkentésére - elősegítik a fenntartható erdőgazdálkodást, valamint az erdőművelési és erdőkezelési feladatok végrehajtását. Fontos cél az állami erdővagyon értékének, ápoltságának növelése; a társadalom által igényelt közjóléti és természetvédelmi erdészeti feladatok időben történő megoldása, valamint az erdész-társadalom által létrehozott közjóléti létesítmények karbantartása. Kiemelkedő szerepe van a programoknak a környezettudatos nevelésben és oktatásban is.

Vereb István, Nyírerdő Zrt. 05-04

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

PAHOT Bt. - Izing András / műszaki vezető
2800 Tatabánya, Kökörcsin.u.8. Tel: 36/34/314-096, Mobil: 06/30/524-3988
E-mail: pahot@chello.hu Weblap: http://www.pahot.hu
Luc, illetve vörösfenyő rúdfát vásárolunk kamiontételben, 6-16 cm átmérővel, 2-6 m hosszúságban. Árajánlatot kérünk. 2009-05-07

 

Bakonyfa-aprito kft Tel: 06205735981
TŰZIFÁT,FAAPRITÉKOT,SZÉLDESZKÁT KERESEK KIS-NAGYMENNYISÉGBEN 2 ERŐMŰ ELLÁTÁSÁHOZ. ELÉRHETŐSÉG;06205735981 VAGY E-MAIL: bakonyfaapritokft@gmail.com 2009-05-05

 

Bakonyerdő Zrt. 8500 Pápa, Jókai u. 46.
Mobil: (30) 994-9398 Weblap: http://www.bakonyerdo.hu/hun/index.php?submenu=hir
A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. (8500.Pápa,Jókai u.46.) eladja a társaság tulajdonát képező tapolcai 1685/1 hrsz. alatt felvett, 5847 nm térmértékű, kivett épület művelési ágú ingatlanát, az ún Parketta mintaboltot (cím: Tapolca, Keszthelyi út 8.) és a szomszédos tapolcai 1686 hrsz alatt felvett, 3756 nm térmértékű, kivett épület művelési ágú ingatlanát (cím: Tapolca, Keszthelyi út 10.) 2009-05-04

 

Gróf Export-Import Vállalkozás - Gróf / ügyvezető
1039 Budapest, Jós u. 16. Tel: 36 1 244 0224, Mobil: 36 30 8620550, Fax: 36 1 244 0224 E-mail: grofcscs@index.hu
Fa, PVC, aluminium ajtó-ablak forgalmazót keresünk import termékek továbbértékesi- tésére. Gróf Csongor 06-30-8620550 mobil Tel/Fax 06 1 244 0224 2009-04-30

 

Ligno Art Kft. E-mail: lignoart@gmail.com
Gyártáselőkészítő kollégát keresünk egyedi belsőépítészeti tervező és bonyolító céghez! Az önéletrajzokat e-mailben várjuk. 2009-04-29

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.