FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-05

Erdészeti holding

Az érintettek és az érdeklődők körében közismert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek azon kezdeményezése, hogy a hozzárendelt vagyonába tartozó 19 volt ÁPV Zrt-s erdészeti részvénytársaságot Magyar Erdészeti Holding Zrt-be tömörítse. E folyamat májusra érkezett olyan szakaszba, hogy a a FAGOSZ célszerűnek látta e témában véleményét kifejteni.

 

A FAGOSZ elnöke május végén az alábbi szövegű levelet írta prof. dr. Nagy Jánosnak, az MNV Zrt. Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsa elnökének és Tátrai Miklósnak az MNV Zrt. vezérigazgatójának.

 

"Az MNV Zrt. erdészeti társaságaival kapcsolatban közismert az a most formálódó kezdeményezés, mely szerint e cégeket egy holdingba szerveznék át. E szervezetbe, mint önálló jogi személybe olvadna a most önálló 19 erdészeti társaság, továbbá e cégek önállóságuk egy részét elvesztenék azzal, hogy bizonyos funkciókat a holding venné át. A holding működési költségei a csoport számára többletköltségként jelennének meg.

E 19 állami erdészeti társaság közül 16 tagja a FAGOSZ-nak, ezért az eddig megismertek alapján elkészítettük a "Gondolatok az állami erdészeti társaságok holding szervezetbe rendezéséről" című véleményt, melyet szíves tájékoztatására mellékelek.

E cégcsoport a hazai fapiac meghatározó szereplője. A rajta kívüli hazai faipar és fakereskedelem számára is gyökeres változást hozna egy államerdészeti holding létrejötte. E döntés az egész hazai fagazdaság kapcsolati és áruforgalmi viszonyait jelentősen átrendezné, így nem pusztán a közvetlenül érintett 16 cég, hanem összes tagunk és a szakterület egésze érdekében kérjük: a végső döntés előtt legalább a szűkebb szakmai kör megismerhesse e koncepció részleteit, illetve örömmel vennénk részt azzal kapcsolatban társadalmi konzultáción, vagy hívnánk meg Önt elnökségünk e témával foglalkozó ülésére."

 

E kísérőlevelek mellett mindkét címzett megkapta a "Gondolatok az állami erdészeti társaságok holding szervezetbe rendezéséről" című három oldalas részletesebb anyagot is, melynek szövege e kapcsolóról ismerhető meg.

FAGOSZ titkárság

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.