FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-07-16

Új vezető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt élén

Kamarás Miklóst nevezte ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatójának - közölte a Pénzügyminisztérium.

Oszkó Péter pénzügyminiszter Kamarás Miklóst július 16-i hatállyal nevezte ki szerdán - áll a közleményben. A megbízatást Kamarás egy évre, a válságkezelő időszak lezárultáig vállalta. Kamarás korábban több fontos, az állami vagyonnal történő gazdálkodás területén meghatározó pozíciót töltött be. Így vezérigazgatóként irányította az évtized első felében az MNV Zrt. egyik elődszervezetét, az ÁPV Zrt.-t, majd a MÁV Zrt. elnöke volt a múlt év végéig. Megbízatását elődjével, Tátrai Miklóssal azonos feltételekkel vállalta. Fizetését azonban nem veszi fel, hanem havonta átutalja a krízisalapnak.

Forrás: MTI 07-16

--- --- --- --- ---

 

Oszkó Péter pénzügyminiszter rendkívüli felmondással szünteti meg Tátrai Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatójának megbízatását, és ezt kedden személyesen közölte vele. "A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el" - áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Mivel Tátrai munkaviszonyát a pénzügyminiszter rendkívüli felmondással szüntette meg, ezért a jogszabályi előírások szerint számára végkielégítés nem fizethető. A távozó vezérigazgató utódlásáról a pénzügyminiszter a közeljövőben dönt.

Az indoklás részét képezte az is, hogy az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságának munkájához szükséges adatokat, információkat késedelmesen, vagy nem megfelelő tartalommal szolgáltatta, illetve az ellenőrzések befejezését is késleltette azzal, hogy jelentéseket csak több hónapos késéssel terjesztette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elé. Ezzel akadályozta azt is, hogy az állami vagyonért felelős miniszter a tulajdonosi ellenőrző testület megállapításairól kellő időben értesüljön. A közlemény megállapítja azt is: az MNV Zrt. munkáját számos, megalapozott, sok esetben súlyos kritika érte a közigazgatás egyes szereplői, az Állami Számvevőszék, az országgyűlési biztosok részéről. Tátrai Miklós, az MTI-hez eljutatott közleményében cáfolta a Pénzügyminisztérium őt elmarasztaló állításait, szerinte az MNV az elmúlt másfél évben jelentős eredményeket ért el abban, hogy az állami vagyongazdálkodás több évtizedes hiányosságait ledolgozza, és a korábbinál átláthatóbb, egységes rendszert hozzon létre. Tátrai álláspontja szerint a miniszter által átadott felmondás mind formai, mind tartalmi szempontból jogsértő. "Sajnálom, hogy az állami vagyongazdálkodás politikai csatározások színterévé vált. Károsnak tartom, hogy a pénzügyminisztérium a szakmai viták elől kitérve, a válságkezelés helyett személycserékre helyezi a hangsúlyt" - hangoztatta a leváltott vezető.

Forrás: MTI 07-14

 


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.