FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-12

EFORWOOD tartamossági konferencia, Uppsala szeptember 23-24.

 

Az EFORWOOD project 2005 novemberétől 2009. októberéig tart és az EU 6. Keretprogramjában a "Globális változások és ökoszisztéma" kutatási tevékenység részeként hozták létre. Fő célja általános tartamossági hatásvizsgálati eszköz kifejlesztése [to develop a general tool for Sustainability Impact Assessment (ToSIA)] a teljes termelési lánc részére. Ehhez meghatározzák az indikátorokat, elkészítik a forgatókönyveket, valamint esettanulmányokat dolgoznak ki.

A project üzeneteinek célcsoportja: az EU Bizottság, a nemzeti és regionális minisztériumok és hatóságok döntéshozói, az ipar, a KKV-k, a magán és köz finanszírozású intézetek, kutatóintézetek és egyetemek tudósai és kutatói, a szakterület nem kormányzati szervezetei és hasonlók.

Az EFORWOOD-ban 21 ország 38 szervezete vesz részt. (Magyarországi nincs köztük.) A teljes költségvetés 20 millió Euró, amiből az EU finanszíroz 13 millió Eurót.

A további részletek a már elért eredményekről, korábbi konferenciákról, megjelent publikációkról, a résztvevőkről, stb megismerhetőek a project honlapján: www.eforeood.org

 

A project végéhez közeledve 2009. szeptember 23-24-én tartják soron lévő konferenciájukat Uppsalaban (Svédország). A konferencia jelmondata: "Alakítsd a tartamossági eszközödet és hagyd, hogy az alakítson téged." (Shape your sustainability tools - and let your tools shape you.)

A konferencián a project partnerein túl külső érdeklődők is részt vehetnek.

 

A konferencia fő témája a ToSIA eszköz bemutatása lesz. Ez dinamikus tartamossági hatásvizsgálati modell, amely figyelmbe veszi az erdészeti-faipari termelési lánc változásainak környezeti, gazdasági és szociális hatásait konzisztens és harmonizált keretben az erdőtől a végtermék életciklusa végéig. A konferencián ugyanakkor más integrált EU projectek (SENSOR, SEAMLESS and PLUREL) hasonló eszközeivel kapcsolatos tapasztalatokat is ki lehet cserélni. Ez utóbbiak a földhasználat, a környezetgazdálkodás és a tájépítészet hasonló kutatási eredményit hozzák el.

 

A konferenciát Uppsala Koncert és Kongresszusi palotájában tartják. A részvételi díj 200 Euró, mihez jön a szállás és egyéb mellékköltség még. A konferencia részletes programja.

 

 

 

A kivonatot készítette: Mőcsényi Miklós

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.