FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-26

Munkahelymegtartó faipari beruházás Nagykállóban

Rönkhasító szalagfűrészgépet szerzett be a Nagykállóban működő Wood-2000 Kft. A 19 millió forintba került berendezés költségének 40 százaléka európai uniós támogatásból származik, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg - tájékoztatott Forró László, a társaság tulajdonosa.

A napokban munkába állított rönkhasítóra a minőségi fűrészáru előállítás érekében volt szükség. A korábban használt - egy évtizeden át működő - gép ugyanis mára korszerűtlenné vált és nem felelt meg az EU előírásainak.

 

A másfél évtizede alapított cég - Nagykállóban egyedüliként - tölgyfeldolgozással és fakereskedelemmel foglalkozik, az előállított termékek elsősorban külföldi piacokon, Németországban, Belgiumban és Angliában találnak gazdára. A beruházás új munkahelyeket ugyan nem teremtett, de a nálunk dolgozó nyolc embernek továbbra is tudunk munkát adni, és ezt eredménynek kell elkönyvelni ebben a nehéz gazdasági helyzetben - mondta Forró László.

 

 

 

A termelésbe állított MEBOR Rendszer magyarországi képviselője a Continental Wood Kft.

 

MEBOR RENDSZER

A kapacitás és automatizálás növelése, valamint a nehéz fizikai munka csökkentése érdekében fejlesztettük ki az automata fűrész rendszerünket, amit Mebor Rendszer-nek nevezünk, ez különbözteti meg a termékünket a piacon a versenytársainktól. A Mebor Rendszer szíve az elektromos vezérlés, ami a hosszú évek fejlesztéseinek eredménye. A piacon elsőként vezettük be az egyirányú vágást követő fűrészáru lehúzás mechanizmusát. Így a kezelőszemélynek kizárólag a rönk optimális felfűrészelésére kell figyelnie, a legjobb kihozatal érdekében. A vágás beprogramozását követően a fűrész automatikusan adott értékkel süllyed, majd elindul a vágás folyamata, a rönkből kiérve egy kiállást követően lehúzza a kezelő irányába az adott vastagságú levágott darabot, továbbítva azt egy szállítószalaggal a következő művelethez. A kezelőnek kizárólag a vágás folymatát kell figyelnie és gondoskodnia kell a lehúzó kar zavartalan működéséről. A Mebor Rendszer előnyei közül a legfontosabb, hogy adott automatizációs fok mellett a berendezés kezeléséhez egy kezelőszemély elegendő. A rendszer további előnye, hogy növeli a kihozatalt, garantálja a méretpontos vágást valamint növeli a kapacitást. Mindezek mellett, a rendszer biztonságos és könnyen kezelhető. Szolgáltatásaink közé tartozik a kezelőszemély kioktatása a fűrész használatáról, valamint a karbantartási munkálatokról. A Mebor fűrészeket bármilyen környezetben biztonságosan tudjuk használni, legyen szó szibériai hidegekről vagy Papua Új-Guinea-i nedves, forró időről. A fűrészeknél számtalan hidraulikus megoldást alkalmazunk, az ügyfél egyedi igényeire szabva. A hidraulikus rendszer segítségével a rönköt bármilyen irányban pozícionálhatjuk: rönkfelrakás, forgatás, hosszirányú mozgatás (pozícionálás), szintezés, stb. A Mebor fűrészek az adagoló oldalon keresztszállító lánctranszportőrrel kombinálhatóak, az elszedő oldalon a kívánt automatizáció érdekében elszedő szalagokkal, görgősorokkal, valamint további megmunkáló gépekkel kombinálhatóak.

Forrás: Szabolcs Online 08-16; Mebor

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.