FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-15

ACWord fejlesztések - telepített FJ-18 elszívók

A fa- és fémipari, mobil és telepített beltéri elszívók választékában, ha az ár-érték arányt tekintjük, elismerten Európa vezető gyártója a Cseh ACword cég, melynek termékei hosszú ideje jól ismertek a magyar piacon.

 

Megbízhatóságuk, valamint egyszerű de erőteljes kialakításuk révén kedveltek lettek a kis- és nagyipari felhasználók körében is. Most termékpalettájukat megújítva egy új telepített sorozattal, az FJ szériával álltak vevőik elé.

 

Az FJ-18 egy modul rendszerű, sorolható elemekből álló, telepített leválasztó rendszert takar, mely igyekszik minden igényt kielégíteni. Közepes teljesítményigény kiszolgálására alkalmas a berendezés, mintegy 6000 m3/h - tól felfelé, de már megjelent az FJ-45 mellyel akár 75.000 m3/h is elérhető. (Ez utóbbiról később közlünk információkat.)

 

Az FJ-18 egyetlen egysége 18 db antisztatikus filterzsákot tartalmaz melyek összes felülete 23 m2. Ezekhez igény esetén rendelkezésre áll a motorral ellátott, vibrációs "lerázó" berendezés, mely lehet kézi kapcsolású vagy automatikus is. Ahol kültéri felhasználásra kerül sor, vagy az esztétika is szerepet kaphat egy elszívó kiválasztásánál, ott hasznos lehet, hogy a filterek szintjén a gép esztétikus lemezborítást kaphat. Kültéri kiépítés estén tűz gátló elemek, és egy esetleges robbanás levezetésére, biztonsági nyílások is kiépítésre kerülnek.

A filterek alatt műanyag gyűjtőzsákok vagy 2 db kerekes fémkonténerek gyűjtik a forgácsot, fűrészport. Ezek összes térfogata 640 liter. A tartályok egyenletes töltését terelőlapok segítik elő.

A gyűjtőtartályok helyett lehetőség van csigás kihordást választani, ami lehetővé teszi, az összegyűjtött hulladék további feldolgozásra, például egy brikettálóba vagy pelletálóba juttatását. Ide tartozik, hogy az ACword már saját név alatt készülő brikettálót is tud a rendszereihez kínálni. A könnyű összeszerelés lehetővé teszi a házilagos felállítást is. A burkolattal ellátott gépek estén lehetőség van a kiszívott és megszűrt meleg levegő visszavezetésére a műhely légterébe.

 

Az itt ismertetett egységek sorolhatók egymás után, amivel igény szerint növelhető az elszívási teljesítmény, illetve megduplázható a filter felület és a gyűjtőzsák befogadóképessége. A beépített gép alkalmas központi rendszerű elszívásra, továbbá finom porokhoz CNC és kontaktcsiszoló gépek esetében is. Ezek az adatok valamint a rendkívül alacsony karbantartási igény jelzi ezen gépek várható sikerességét.

 

Az új széria bevezetése nem jelenti a régi, jól bevált típusok mellőzhetőségét.

 

A termékről további információt a Csiba Kft. kőszegi telepén kaphat, ahol az elszívórendszer megtervezésében illetve beszerzésében is szívesen segítünk az érdeklődőknek.

Tóth Gusztáv - Csiba Kft. (x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.