FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-17

A munkabiztonságon is spórolnak a magyar cégek

Még mindig sok a hiányosság a munkabiztonság területén Magyarországon, mert a vállalkozások költségmegtakarítás érdekében spórolnak a védőfelszereléseken, és lazábban kezelik a biztonsági előírásokat.


Az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelet harmadik negyedéves ellenőrzései jelentős hiányosságokat jeleznek a magyarországi vállalkozások munkavédelmi intézkedéseivel kapcsolatban. A bírságolás leggyakoribb oka a hiányos vagy rossz minőségű védőfelszerelés használata. Emellett sokszor spórolnak a cégek az alkalmi munkavállalók munkavédelmi oktatásának elmulasztásán is, és az előírásokkal ellentétesen nem vonnak be munkavédelmi szakértőt sem - írja a Napi Gazdaság.

Az ellenőrök az első három negyedévben összesen 17 195 munkaadónál vizsgálták a biztonságos munkavégzési körülmények meglétét, és az esetek 86 százalékában találkoztak szabálytalanságokkal, ami a munkavállalók 61 százalékát, összesen 436 ezer alkalmazottat érintett. Közülük is 83 ezren dolgoztak munkabiztonsági szempontból súlyos szabálytalansággal terhelt körülmények között.

A főfelügyelet ellenőrei a 14 ezer azonnali intézkedés és a 12 ezer hiányosság megszüntetését előíró határozat mellé csupán 1557 vállalkozásra szabtak ki összesen 655 millió forintnyi bírságot. A legnagyobb elmaradás a munkabiztonság frontján és egyéb munkaügyi kérdésekben is az építőiparban van. A főfelügyelet munkatársai az év első kilenc hónapjában összesen közel 340 millió forint bírságot róttak ezen ágazat vállalkozásaira. Jelentős mulasztások tapasztalhatók még a gépiparban, a feldolgozóiparban és a mezőgazdaságban is.

 

Az OMMF 2009-es munkabaleseti nyilvántartásában eddig összesen 10 443 munkabaleset szerepel, amelyekből 107 súlyos-, 67 pedig halálos kimenetelű volt, és 16 súlyos csonkolásról is tudnak a munkaügyi hivatalban. További égető probléma főleg az alkalmi munkavállalóknál, hogy a munkavégzés hosszú távú egészségügyi hatásaira a legtöbb esetben egyáltalán nem készülnek felmérések. Így például nem derül ki, hogy egy tartós halláskárosodás a munkahelyi körülményeknek köszönhető-e vagy sem.

 

Forrás: Pénzcentrum 11-16

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.