FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-23

Az erdő kincsei fotópályázat - december 10-ig

A Holcim Hungária Zrt dolgozói által készített fotókból összeállított tárlattal a magyarországi erdők szépségeire szeretnék ráirányítani a figyelmet. A 41 amatőr művész által beküldött 1455 fotó közül szakértő zsűri választotta ki azt a kiállításon is szereplő 41 fényképet, amelyek Magyarország erdőit és természeti kincseit mutatják be.


Pluzsik Tamás: Hóesés után

A zsűri Gerecsei Zoltán "Menekülés" és Szeles Viktor "Tükörkép" című alkotását ítélte a legszebbnek, második díjjal Bordás Kinga "Magányosan" és Gútay Lilla "A fény felé" című fotóját jutalmazták, míg a harmadik helyezett Nádler Adrienn "Gesztenyefa-sor" és Pluzsik Tamás "Hóesés után" című fényképe lett.

A zsűri tagjai Kármán Balázs (természetfotós), Nagy Z. László (fotógráfus), és Zsila Sándor (fotóművész) voltak. A Holcim munkatársai is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt fotóról: ők Gútay Lilla "A fény felé" című alkotását találták a legszebbnek.

 

A kiállítás mellett bemutatták azt a 116 oldalas könyvet is, amely a zsűri által kiválasztott fényképeket mutatja be, illetve a jelenlévők megtekinthették fotókból készült rövidfilmet is, melyet Zsila Sándor komponált Kövi Szabolcs zenéjére.

- Egy régi mondás szerint a férfi attól válik igazán férfivá, ha gyermekei vannak, otthont teremtett és legalább egy fát is ültetett életében. Amíg az első kettőt könnyű megérteni, hiszen minden társadalom gondoskodni kíván saját túléléséről, addig érdekes megfigyelni az ősidők óta létező fák jelentőségét. A fa, az erő, a kitartás és a hosszú élet szimbóluma lett jóval az előtt, hogy fontossága az ökoszisztéma számára is tudományos bizonyítást nyert. - mondta Richard Skene a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója.

Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezésünk, akkor a vízről alkothattak munkatársaink, idén pedig az erdő szépségeit festhették meg fényképezőik segítségével. Ennek apropója, hogy a Nyergesújfalura tervezett cementgyár építése kapcsán 33 hektár erdőt kíván telepíteni majd a Holcim. - emelte ki Márta Irén kommunikációs igazgató.

 

Az erdő kincsei című kiállítás 2009. november 12. és december 10-e között a Budapesti ArtWork fotószaküzletben és fotóiskolában (Budapest, Révay utca 3.) tekinthető meg.


Szeles Viktor: Tükörkép

Forrás: ArchiCentrum

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.