FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-12-18

Farugós matrac - világújdonság magyar gyártótól

Hosszas és körültekintő előkészítő munkát követően világújdonsággal, egy farugós matraccsaláddal rukkolt elő az ismert hazai matracgyártó. A vállalkozás innovatív termékcsaládjában a fémből készített rugózatot egyedülálló módon farugók váltják fel, amelynek köszönhetően a fekhelyek már a bioharmonikus alváskultúra szigorúbb elvárásainak is megfelelnek.


A külföldön nagy népszerűségnek örvendőfém- vagy rugómentes fekhelyek térhódítása és a famegmunkálás technológiai lehetőségeinek bővülése ösztönözte a közelmúltban lezárult projektet, amelyben a gyártó mellett a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának szakemberei és a tömörítéses fahajlítás hazai szakértői vettek részt.

 

Közös munkájuk eredményeként született meg az a napokban bemutatott farugós matraccsalád, amely a bioharmonikus alváskultúra szigorú feltételrendszerének is megfelelve tökéletes kényelmet és komfortot kínál. Az energiatárolós, spirális farugókkal készített matracok ugyanis nem tartalmaznak fémet, ami összegyűjti és felerősíti a lakókörnyezetünket egyre inkább elárasztó elektromágneses sugarakat, a fából készült rugózat viszont ugyanolyan rugalmas alátámasztást biztosít, mint a fémből készült társaik.

 

A farugózattal készült matracok további jellemzője, hogy a rugózatot a gumifa lecsapolt tejéből készített natúr gumilatex tömbök és az ezzel átitatott kókuszlapok fogják közre, fekvőfelületeik pedig az úgynevezett emlékező , hőre lágyuló, így milliméter pontosságú alakkövetést biztosító memory latex felhasználásával készülnek.

 

A 29 főt foglalkoztató családi vállalkozás a múltban már több újdonsággal is előrukkolt, hálószobai termékeit több BNV Nagydíjjal és egy Magyar Termék Nagydíjjal is elismerték. A világújdonságnak számító farugós matraccsalád az általa megtestesített innovációnak köszönhetően méltán számíthat hazai és nemzetközi elismerésekre. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja által támogatott projekt keretén belül kifejlesztett matracújdonság 2010 év elejétől a gyártó Bio-Textima Kft. országos márkabolt-hálózatában mutatkozik be, amit - a vállalkozás tervei szerint - a nemzetközi piaci bevezetés követ.

További részletek: www.bio-textima.hu/ugyfelkozpont oldal LETÖLTŐKÖZPONT menü "FARUGÓS MATRACÚJDONSÁGUNK" mappa.

Forrás: MTI 12-17


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.