FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-15

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 8.216 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. KONTIO finn gerendaházak és rönkházak építése, favédőszerek kereskedelme, faanyagvédelmi áztatóberendezések kereskedelme, faanyagvédelmi szakértés. Játszóterek tervezése építése.

Fanyűvő 2003 Bt. Tetők faanyagának méretre szabása. Épületasztalos-ipari munkák végzése.
Melcher Fenyőbútor Kft. Skandináv fenyőbútorok gyártása.
Ádor-Fa Kft. Épületasztalos-ipari termék gyártása.
AN-HOLZ Kft. Fafeldolgozás, fűrészárugyártás.
KRISZT Ipari Kft. Fafeldolgozás, fűrészárugyártás, rakodólapok készítése.
Játékfalva Kft. Játszótéri eszközök forgalmazása, telepítése. Játszóterek tervezése, építése, ellenőrzése, karbantartása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):

Dobay Péter Kereskedés erdészeti eszközökkel és szerszámokkal, "S" kapoccsal, műanyag "H" kapoccsal. Kézi láncfűrészek, OREGON fűrészláncok, vezetőlemezek, csillagkerekek, kenőanyagok forgalmazása, fűrészláncok konfekcionálása.
Rosewood Trade Bt. Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem.
CSERCSICS Faipari Kft. Élfóliák, bútorvasalatok, fogantyúk, faipari ragasztók, díszlécek nagy- és kiskereskedelme. Lapszabászat, élfóliázás, sorozatfúrás modern technológiával, 3D-s tömörfa és furnérozott ajtófrontok gyártása.
Bagi-Fa Kft. Ajtó-ablakgyártás CNC vezérlésű ablakgyártó központon. Szerkezetkész nyílászárók gyártása; vasalat, gumi, vízvető kérhető. Szállítás megoldott.
Revolutio-2000 Kft. Konvekciós, keringetett levegős szárítókamrák tervezése, kivitelezése. Vákuumszárítók gyártása. Felületkezelők tervezése, kivitelezése, szórófalak gyártása. Por és forgácselszívó rendszerek; komplett üzemek technológiai tervezése, kivitelezése.
Möbelforrás Kft. Irodák, szállodák, üzlethelyiségek berendezéseinek gyártása, helyszíni szerelése. Egyedi és szériabútorok gyártása.
Ács Tibor - asztalosmester Épületasztalos munkák, bútorasztalosmunkák végzése. Egyedi termékek gyártása. Hőszigetelt ablakok, ajtók (íves formák is), előtetők készítése.

Zalaerdő Zrt - Személyi változások

2009. decemeber végével Horváth Ferenc, a Zalaerdő Zrt addigi termelési vezérigazgató-helyettese nyugállományba vonult. Posztját Keszi László vette át, aki korábban a Lenti erdészet vezetője volt. Ugyanezen időponttól a Lenti erdészet vezetésével Kovács Ferencet bízták meg (korábban Letenyei erdészet vezetője). A Letenye erdészet irányítására december végétől Illés György kapott megbízást. A kapcsolattartáshoz szükséges adatok megtalálhatóak a Zalaerdő Zrt Fatudakozóban található öldalán.

 

Közel 38 év a pályán - Interjú Horváth Ferenccel (az interjú a ZalaErdő szaklap 2009 utolsó számában jelent meg)

Amint arról beszámoltunk, Horváth Ferenc termelési igazgató, vezérigazgató-helyettes, a FAGOSZ elnöke a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara által adományozható legmagasabb, a PRO FACULTATE LIGNIENSIS (a Faipari Karért) kitüntetést kapta. Szinte ezzel egyidőben értesültünk arról, hogy a Zalaerdő Zrt. jeles szakembere nyugállományba készül. E két esemény okot ad beszélgetésünkre.

 

- Ugye gyorsan elmúltak az aktív évek?

- Igen, ha az embernek van tennivalója, ami betölti mindennapjait, az idő szinte észrevétlenül repül.

 

- Mi történt? Nemrég még arról lehetett hallani, hogy néhány esztendőt rádolgozik.

- Az igazság az, hogy már a 60. születésnapom közeledtével, vagyis mintegy két éve megegyeztünk Vezérigazgató Úrral, hogy a 62. életévem betöltéséig maradok munkaviszonyban a cégnél. A nyugdíjszabályok időközben változtak, így előnyösebb számomra, ha az év végén megszűnik a kereső tevékenységem. Ennek érdekében, az én kérésemre módosítottuk a munkaszerződésemet.

 

- Tekintsünk vissza a munkában eltöltött emberöltőnyi időre. Pályaválasztásának mi volt az indítéka?

- Ebben több volt a kamaszkori romantika, mint a tudatos pályaválasztás. Már általános iskolás koromban szívesen mászkáltunk a barátaimmal a Mecsekben, így hát, amikor a középiskolai jelentkezési lapon meg kellett jelölni, milyen "politechnikai" oktatást választok, az erdőgazdálkodást jelöltem meg. A pécsi Nagy Lajos gimnáziumban hetenként egy napon át dr. Kollwentz Ödön erdőmérnök vezetett be bennünket az erdő és az erdőgazdálkodás rejtelmeibe. Bár Dönci bácsi személyisége, tudása, erdőszeretete valamennyiünket megérintett, a 28 fős osztályból csak hárman jelentkeztünk Sopronba, és bizony, csak nekem sikerült erdőmérnöki diplomát szereznem.

 

- Végzős középiskolásként Pécsről elindulva, Sopronon át, mint végzett fiatal erdőmérnök Zalába, pontosabban Zalabaksára érkezett.

- Így volt, 1972. június 26-án lettem a ZEFAG dolgozója, első szolgálati helyem pedig a ZEFAG 12.számú erdészete lett.

 

- Ott milyen pozíciókon át jutott el az erdészet igazgatói székéig?  Egyáltalán sima volt odáig az út?

- Mint szinte minden ifjú mérnök műszaki gyakornokként kezdtem. 1973. január 1-jén a Szentgyörgyvölgyi Erdészet beolvadt a Zalabaksai Erdészetbe, ekkor kaptam erdőművelési műszaki vezetői kinevezést. A vállalat akkor legnagyobb területen (7200 ha) működő erdészetére ebben az időben leginkább az állandó munkaerőhiány nyomta rá bélyegét. Évente 100 ha-t meghaladó erdőfelújítást kellett elvégeznünk a kizárólag tarvágásos üzemmódban kezelt erdőkben, hasonló nagyságú volt a tisztítási kötelezettség, és 1974-től - elsősorban német nyelvtudásomnak köszönhetően - nekem kellett irányítani az erdészet vadászati tevékenységét is. Ebben az időben vettük át a Zalaegerszegi Állami Gazdaságtól a pusztaszentpéteri területet, ahol egy majd 50 hektáros vadföld komplexumot és közel 100 ha erdőtelepítést hoztunk létre néhány év alatt. Embert próbáló feladat volt, tele a körülmények adta kényszerű kompromisszumokkal. Ma sem vagyok biztos benne, hogy ezeket az éveket szakmailag egyértelműen eredményesnek tekinthetem-e. Mindazonáltal 1979. július 1-jével,  Andor József igazgatóhelyettes erőteljes támogatásának köszönhetően erdészetvezetői kinevezést kaptam.

 

- Hogy értékeli az erdészetvezetői - erdészetigazgatói működését?

- Mint említettem az erdészet súlyos munkaerőhiánnyal küzdött, mind a fakitermelés, mind az erdőművelés területén. Az erdészetnél dolgozók hangulatára, munkakedvére is rányomta bélyegét a folyamatos sikertelenség, az elmarasztalás, amit a vállalatvezetés jogosan fogalmazott meg velünk szemben. Fel kellett rázni a társaságot, új megoldásokat kellet keresni a kitörés érdekében. Felvettem a kapcsolatot a környező termelőszövetkezetekkel, akiknek akkor példátlannak tűnő módon -  a vállalatvezetés engedélyével - fenyő fűrészrönk vásárlási lehetőséget biztosítottunk az általuk az erdészetnél elvégzett fakitermelések arányában, természetesen piaci áron. Ezzel gyakorlatilag megduplázódott az erdészet fakitermelő kapacitása, kiugró árbevételt és nyereséget produkáltunk, és a kialakított érdekeltségi rendszer segítségével saját dolgozóink teljesítménye is érzékelhetően nőtt. Havonta stencilezett erdészeti híradót kapott minden brigád, amelyben értékeltük az előző havi teljesítményeket, írtunk a gondokról, és az előttünk álló feladatokról. Rövid idő alatt több fiatal mérnök kolléga érkezett az erdészethez, akik a rutinos technikus műszaki vezetőkkel együttműködve segítették a szakmai munkát. Ma már talán nevetségesnek hangzik, de felemelő érzés volt valamennyiünk számára, hogy sikerült megnyernünk az első ízben kiírt erdészetek közötti munkaversenyt. Az utolsóból elsők lettünk! Jó kis csapat volt ez!  

 

- Később hol, milyen beosztásokban folytatta?

- 1989 végéig voltam erdészetigazgató, 1990. január 1-jével pályázattal elnyertem a termelési igazgatói beosztást. 1992 júniusáig, a privatizációs biztos kinevezéséig töltöttem be a posztot. Ha visszagondolok erre a két és fél évre, nem tölt el maradéktalan büszkeség. Az erdészettől a központba kerülve nem volt könnyű az átállás. Az akkori szervezeti megoldás sem tette igazán lehetővé az önmagammal szemben felállított elvárás teljesítését. Bár sok segítséget kaptam - elsősorban Nagy László vezérigazgató-helyettes támogatását emelem itt ki - a tapasztalatlanság, a szerteágazó feladatkör és az ennek ellátásához szükséges önálló döntési jogosítványok korlátozottsága, de nem kevésbé az egész céget átitató politikai bizonytalanság rányomta bélyegét ezekre az időkre. A ZEFAG persze eredményesen működött, de bizonyosan nem csak bennem volt ott az érzés: lehetne ezt ennél jobban is csinálni.

 

- Azt tudni, hogy második kinevezése után foglalhatta el véglegesen a termelési igazgatói, vezérigazgató-helyettesi beosztást.

- Így van. 1992 nyarán a privatizációs biztos felmentett beosztásomból és kinevezett a Lenti Erdészet igazgatójának. Erre az időszakra esett a tevékenységek - a korábbi vezetés által elhatározott és elkezdett - vállalkozásba szervezésének csúcsidőszaka. Ezt a feladatot az erdészeti kollégák hely és emberismeretére alapozva sikerült a lehető leghumánusabban megoldanunk. Senki nem került utcára, minden érintett kapott lehetőséget a folytatásra. Mindazonáltal az 1992-93-as időszak a ZEFAG gazdasági és morális hanyatlását hozta. Rossz volt látni, hogy hozzá nem értő, átgondolt koncepció nélküli, a szakmai szempontok helyett személyes érdekek és indulatok által vezérelt emberek kezében hogyan rendül meg egy jól működő vállalkozás. A tulajdonosi jogokat gyakorló ÁV Rt. látva a kialakult helyzetet, pályázatot írt ki a vezérigazgatói beosztásra. Nagy elégtétel volt számomra, hogy mindkét, a versenyben legtovább állva maradó jelölt megkeresett és felkért a termelési helyettesi poszt elfogadására. Végül is, mint ismert, Feiszt Ottó lett a befutó, ő nevezett ki 1993. szeptember 1. napjával a Zalaerdő Rt. termelési igazgatójává.

 

- Következetesen szigorú vezetőnek ismerik.

- Egy vezető - bármilyen szinten - csak akkor lehet eredményes, ha következetes, ha képes követelményeket támasztani és azok teljesítését számon kérni. Nem kellett tartania tőlem azoknak, akik tudásuknak és képességeiknek megfelelően, teljes erőbedobással dolgoztak a cégért, de soha nem hagytam szó nélkül, ha ennek az ellenkezőjét tapasztaltam. Mégis, úgy gondolom pályafutásom során több barátot szereztem, mint ahány ellenségem lett.

 

- Ön szerint milyen változásokon ment keresztül ez idő alatt az erdőgazdaság. Mi vezetett a tavalyi, minden korábbinál sikeresebb esztendőhöz, aminek ugyancsak részese volt.

- Ha elmesélem fiatal kollégáimnak, milyen körülmények között kellett dolgozni egy erdőmérnöknek a '70-es években, sokszor látom a szemükben a kétkedést. Azt gondolom, az eltelt majd negyven esztendő, de különösen az utóbbi 17 év a Zalaerdő modernizálódásának, a zalai állami erdőgazdálkodás megújulásának időszaka volt. Jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre az erdei feltáróutak, az erdei vasúthálózat területén, modern, nagyteljesítményű megbízható gépparkot hoztunk létre a termelés és az értékesítés biztonságának javítására. Megújultak az erdészeti irodaépületek, és modernizáltuk a központi irodákat is. Szolgálati lakásaink a kor igényeinek megfelelő elhelyezést biztosítanak szakembergárdánknak. Valamennyi vadászházunkat alkalmassá tettük a magas színvonalú vendégfogadásra. Saját fejlesztésű informatikai rendszerünk a társaság működésének minden területét lefedi, segítségével a termelésirányítás hatékonysága jelentősen nőtt. Ma már valamennyi kerületvezető asztalán ott a számítógép, kezében az elektronikus adatrögzítő, ami mérhetetlen adminisztrációs feladatot vesz le a vállukról. Ennél is fontosabbnak tartom azonban, hogy a Zalaerdő ma egy korszerű szervezeti felépítésű, a gazdasági környezet kihívásaira rugalmasan és eredményesen reagálni tudó társaságként működik. Hosszú évek óta - gyakorlatilag a részvénytársasággá alakulástól - a közép- és felső vezetésben kialakult az a személyi ellentétektől mentes, harmonikus együttműködés, ami biztosítéka az eredményes munkának. Sok fiatal szakember dolgozik az erdészeteknél és a központban. Én úgy látom, az ő szakértelmük, tenni akarásuk, nyitottságuk az új módszerek, megoldások iránt a Zalaerdő egyik legfontosabb szellemi tőkéjét jelenti, amire biztonsággal lehet a társaság jövőjét alapozni. Talán ezek a körülmények teszik lehetővé, hogy folyamatosan a cégcsoport legjobb teljesítményét tudjuk felmutatni. 

 

- Itteni munkásságát, az említetten kívül is, szép kitüntetésekkel ismerték el. Nem is olyan régen Pro Silva Hungariae - Magyar Erdőkért díjat kapta. Ezeket hogyan élte meg?

- Egy-egy szakmai kitüntetés, bár személynek szól, általában egy közösség munkáját is elismeri. Örömmel töltött el, hogy megtiszteltek ezekkel a magas kitüntetésekkel, ugyanakkor hálát érzek mindazok iránt, akik munkájukkal segítették eredményeink elérését.

 

- Mi lesz ezután? Meg tud lenni erdő és a szórakoztató vadászat nélkül?

- Úgy gondolom, nem kell meglennem erdő és vadászat nélkül. Nem vagyok otthonülő, a fotelben hátradőlve az idő múlásán borongó típus. Vannak elképzeléseim, és érzek magamban erőt és energiát, hogy hasznos tevékenységgel töltsem a következő éveket. Marad a vadászat is, egy kis baráti közösség vadásztársaságának vagyok az elnöke. Eddig az adminisztratív teendők voltak túlsúlyban társasági tevékenységemben, ezután remélem az erdőjárás és a vadászat lesz a jellemző.

 

- Visszatekintve, e pályán milyen volt az élet?

- Változatos, izgalmas, kihívásokkal teli. Megéltem kudarcokat és örülhettem a sikereinknek.
A szakmai helytálláshoz persze szükség volt a kiegyensúlyozott családi háttérre is. Ma elmondhatom, megnyugvással tölt el, hogy fiaim biztosnak tűnő egzisztenciát tudtak maguknak kialakítani. Leírhatatlan örömöt jelentenek számomra a tündöklően szép és okos unokáimmal eltöltött napok, órák. Feleségemnek pedig hálával és köszönettel tartozom mindazért a szeretetért és gondoskodásért, amivel közös életünk során elhalmozott. Biztos vagyok benne, nélküle nem lett volna teljes az életem, nem mondhatnám el: elégedett, boldog emberként vonulok nyugdíjba.

 

Nemecz Ferenc, Forrás: Zalaerdő Zrt.

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Faág bt - Bogdán László PÉCEL Tel: 06 20 3847440, Mobil: 06 20 3847440
E-mail: faag_bt.@freemail.hu
NYÁR,FENYŐ,FŰZ 1-2-m est veszek min:kamion tétel,vagy vagonba.3200ft/ürm-ig.+áfa Fizetés szállitás után 2 hét. 2010-01-14

 

Nyírerdő ZrT Nyírbátori Fafeldolgozó - Forgács László / Üzemigazgató
4300 Nyírbátor, Császári út 2. Tel: +36-42-510-270, Mobil: +36-30-415-1881, Fax: +36-42-510-270 E-mail: forgacsl@nyirerdo.hu
Folyamatos beszállitásra keresünk jó minőségű, szélezetlen vöröstölgy fűrészárut. A megadott elérhetőségeken történő jelentkezés esetén részletes leirást küldünk. 2010-01-13

 

Beho2004bt - Beszerdik József Mobil: 06203880839
Rostfát, papírfát vennék egész évben folyamatos átvétellel. Amennyiben felkelltettem érdeklődését ezen a telefonszámon: 06-20-388-08-39 vagy e- mail címen: beho2004bt@gmail.com kérem jelentkezzen! Üdvözlettel: Beszerdik József 2010-01-13

 

Balog Ferenc / Asztalos 1039 Budapest Mobil: +36-20-555-64-88
E-mail: b.ferencakos@gmail.com
Szeretne egy szorgalmas, megbízható asztaloskollégát? Fiatal faipari technikus állástkeres, Műbútorasztalos-restaurátor szakmával. CNC és táblafelosztógép használata AutoCAD felhasználói tapasztalatok Angol nyelvismeret "B" kategóriás jogosítvány - napi vezetési tapasztalat MS Word, Excel, Internet Szervezési tapasztalatok 2010-01-12

 

Dénes Zoltán Cirák Mobil: +36205387658 E-mail: dzt@invitel.hu
Papírfát, rostfát, széldeszkát keresünk Cirák környékére, beszállítva, 8500/tonna. Fizetés azonnal, készpénzzel. 2010-01-12

 

J-CS-A Bt - Halász László 3529 Miskolc, Szentgyörgy 77
Tel: 00360646334343, Mobil: 0036306254140, Fax: 00360646334343
E-mail: www.javorhalasz@vipmail.hu
Bükk,Gyertyán,Tőlgy,tüzifát keresek 1-2m hosszban 1x1x1,7m3 méretben camion mennyiségben heti szállitással. 2010-01-12

 

Bárkányi Zoltán Mobil: 0036209369957
Faaprítékot, fűrészport keresünk erőművek és fűtőművek ellátásához , az Ország területéről. Az aprítékot átvesszük leszállítva is , de saját szállító járművel is rendelkezünk. Minimum mennyiség 90m3 kb 24 tonna. Egész éves folyamatos átvétel! 2010-01-11

 

Hadháziné Mezei Krisztina Mobil: 06705124391
E-mail: mezeikrisztina@t-email.hu
Erdei melléktermék gyűjtő és hasznosító végzettséggel Erdészetnél állást keresek!Téli vadetetést is szívesen vállalnék! 2010-01-08

 

Katzur Zoltán ev. - Katzur Zoltán 2700 Cegléd Mobil: 06-20-575-2299
E-mail: katzur77@freemail.hu
Ceglédi tűzifa kereskedésünkbe bizományi értékesítésre tűzifát keresek. Elsősorban akác, tölgy tűzifa jöhet számításba. Ajánlatokat emailben vagy a 06-20-575-2299-es telefonra kérem. 2010-01-06

 

Adam Richnovszky / Üzletkötő 6500 Baja Mobil: +36 704588237
E-mail: richnovszky@gmail.com
Kerti-Dió rönköt keresünk!! Paraméterek: 220 cm hossz, palást mentes, hengeres, egyenes kamion tételenként folyamatos átvétel. Valamint Tölgy rönk 3 méteres hossztól 45 + kamion tételenként folyamatos átvétel. 2010-01-04

 

Bakonyfa-Aprító Kft - Bransradter Ferenc
8400 Ajka, Padragi Mobil: 0036-70-3400343 Papír és rostfát vennék kamion tételben. 2010-01-04

 

Capital Auto Hungary Kft. - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, Szentlőrinci Út 19. Tel: 36 72 254 184, Mobil: 36 70 271 0104, Fax: 36 72 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
NYÁRFÁT KERESÜNK! FAJTÁK: I 214, OP 229, NEMESNYÁR, KOPECZKY, PANNONIA. Elvárások: átmérő 12-30 cm hossz: 1 vagy 2 m ( +/- 3 cm) friss vágás, ágak nélkül, egyenes törzs. ÁTVÉTELI MENNYISÉG HAVI 1500 TONNA
2010-01-03

 

K-B Faipari Kft - Kis-Bank Sándor / Ügyvezető 7400 Kaposvár
E-mail: kis-bank2@freemail.hu
Akácrönköt vásárolnék folyamatosan 20cm átmérőtől 2,5-3-m hosszban. Árajánlatokat az emailcímre várom. Az ajánlat térjen ki a szállításra Kaposvári telephelyre beszállítva. 2009-12-20

 

Uniforest Kft - Juhász Zsolt / Ügyv.ig 1225 BUDAPEST, Nagytétényi út 242 Mobil: 0620 9640 690 E-mail: uniforestkft@freemail.hu Egész évben vásárolunk nemesnyár hámozási rönköt 24-es csúcsátmérőtöl.Dunántúl és Duna-Tisza között.Rövid fizetési határidő(max 3 nap) 2009-12-20

 

Csurgói Faipari Kft 8840 Csurgó, József A. u.10.
Tel: +36 82 571 700, Fax: +36 82 471 319 E-mail: info@cs-fa.hu
Weblap: http://www.cs-fa.hu
Fűrészipari darabos hulladék helyszínen történő aprítására vállalkozót keresünk. 2009-12-17

 

Rostfa 01 Kft. - Balogh Ferenc / Ügyvezető 9700 Szombathely, Erdei Iskola u. 4/A/2. Mobil: +36202224252, Fax: +3694510334
E-mail: rostfa@rostfa.hu Weblap: http://www.rostfa.hu
Rostfa, papírfa felvásárlás. Korlátlan mennyiségben, azonali fizetéssel. Beszállítókat keresünk. 2009-12-07

 

 

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.