FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-30

Emlékezetes rendezvény a Csiba Kft. szervezésében

A magyar gazdálkodók és iparosok körében jelentős az érdeklődés és az elhivatottság a megújuló energia kínálta lehetőségek kihasználása iránt. Semmi sem bizonyítja ezt jobban, mint az április 22-23-án megrendezett előadássorozat és vásár a Csiba Kft. kőszegi bemutatótermében. A vártnál több látogató vett részt gépbemutatókon is, de a legtöbb érdeklődőt a kapcsolt gyárlátogatás vonzotta.

Erdészeti aprító bemutatója

Látogatóink munka közben nézhettek meg erdészeti és üzemi aprítógépeket és megtekinthettek brikettáló gépeket, melyek faipari vagy mezőgazdasági hulladékokból dolgoztak. Kisebb teljesítményű pelletálló gép és a legkülönbözőbb tűzifakészítő gépek színesítették tovább a választékot. A vállalkozó szellemű látogatóink maguk is kipróbálták némelyik gép használatát.

Az előadások sorát Reseterits Andrea lízing szakértő kezdte, aki részletesen ismertette a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is rendelkezésre álló régi, valamint az újjonan kidolgozott finanszírozási és lízing lehetőségeket. Megtudhattuk, hogy az ellenkező hírekkel szemben, a lízing ma is elérhető, rendelkezésre álló lehetőség, csak némileg más, a korábbiaktól eltérő elvárásoknak kell megfelelni a lízinget igénybe vevő ügyfeleknek. Plusz információként szolgált az is, hogy egyes pályázatoknál lízing megoldások felhasználására is van lehetőség.

Második előadónk dr. Fukszberger Balázs volt, aki  a Pannon Nap Szolgáltató és Tanácsadó Bt. képviseletében érkezett cégünkhöz. Rendkívül informatív módon összegezte a jelenleg futó és az év során várható pályázati lehetőségeket, valamint az azok elkészítésével és beadásával kapcsolatos elvárásokat és azokat a pontokat, amelyek megkülönböztetett figyelmet érdemelnek. Az előadást követően több hallgató négyszemközt kérdezett, egyeztetett vele.

 

Az előadók sorát, a Csiba Kft. ügyvezetőjének, Csiba Bélának az előadása zárta. Az előadás központjában a hulladékhasznosítási technológiák részletes ismertetése volt, de számos olyan körülményre illetve lehetőségre is felhívta a figyelmet, ami az ilyen beruházások tervezőinek elkerüli a figyelmét, vagy talán nem is tudnak róla. Ilyen dolog például a brikettálható anyagok széles köre, vagy a mesterséges alapanyag szárítás gazdaságos megvalósíthatóságának kiszámítása. Aki valamennyi előadást és bemutatót figyelemmel kísérte, számos hasznos információt kapott és komplett gyártástechnológiákat ismerhetett meg.


Hallgatóság

Az egész rendezvény legsikeresebb része kétségtelenül a pelletüzem látogatása lett, melyet a várakozáson felüli érdeklődői létszám jelezte. A 2009 elején beüzemelt gyártósor elvi felépítését a Csiba Kft. tervezte, és szintén a Csiba Kft. volt a felelős kivitelező. Az üzem azóta is fennakadás nélkül, tervszerű folyamatossággal termel. A látogatók Csiba Béla vezetésével tekintették meg az 1 tonna/óra kapacitású üzemet. Részletes tájékoztatást kaptak a fűrészpor beadagolásától kezdve, egészen a pellet csomagolásáig.


Üzemlátogatás

A rendezvény sikere arra ösztönzi cégünk vezetését, hogy a jövőben is helyet adjon az ilyen jellegű, tudásbázist biztosító és ismereteket elmélyítő rendezvények megrendezéséhez. Erre talán nem kell túl sokat várni, hiszen az őszi házi vásárunk is keretet adhat ehhez. Készülnek a tervek arra, hogy egy aktuális téma köré csoportosítva, széles körben érdeklődésre számot tartó rendezvény valósuljon meg akkor is.

 

Az érdeklődők mindig nyitott ajtókat találnak cégünknél és mindenkit szeretettel várunk az őszi vásárunkon.

Csiba Kft. (x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.