FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-05-03

Két nap alatt 23 ezer látogató a magyar pavilonban

Átlagosan napi 12 ezres forgalomra számítanak a sanghaji világkiállítás magyar szekciójának vezetői, így nem okozott meglepetést az első két nap 23 ezres látogatói mérlege a magyar pavilonban, ahol a Gömböc feltalálóival is találkozott az MTI tudósítója.


A kínai hoszteszek kitartóan magyaráznak az egész nap érkező vendégseregnek, és igyekeznek a bonyolult lényeget egyszerűen világossá tenni. Aki épp nem fényképez, annak lehetősége van arra, hogy az üvegborítású fapulton kialakított gömböcsimogatóban kipróbálja az alumíniumból vagy plexiből készült 22, illetve 5 kilós darabokat.

 

Hogy pontosan miről is van szó, annak rövid, közérthető magyarázatát - akár kisebb tábla vagy felirat formájában - bizonyosan szívesen fogadná egyik-másik kínai érdeklődő. Volt olyan, aki ott helyben vásárolni szeretett volna Gömböcöt. A pavilon igazgatója, Dégen István ígérete szerint egy-két héten belül erre is lesz lehetőség. A magyar pavilon ajándéktárgyakkal is készül, de azokra még várni kell.


 Domokos Gábor és Várkonyi Péter a magyar pavilonban

A hétvégét Sanghajban töltötte Domokos Gábor és Várkonyi Péter, a Gömböc két feltalálója. Először nyílt alkalmuk megnézni élőben a magyar kiállítást, amelynek főszereplőjévé váltak. A két kutató örömmel szemlélte a sikert, a gömböcöket tapogató, lökdöső kínaiakat. Jó ötletnek tartják, hogy Magyarország egy izgalmas formát választott megjelenése cégéréül és nem azért, mert a Gömböc az ő szülöttjük.

Domokos Gábor megjegyezte, hogy ugyanez Európában már nem lehetne ennyire sikeres, a kínai közönség mintha érzékenyebben és nagyobb vonzódással közeledne a kettős egyensúlyt, a harmóniát kifejező forma felé. A két kutató hangsúlyozta: különleges megtiszteltetésnek érzik a sanghaji megjelenést és örülnek, hogy a távol-keleten egyedülálló találmányuk a magyar tudomány és alkotókészség megjelenítője.

A simogatók rendelkezésére álló tíz darab mindegyike rendkívül bonyolult technikával készült Magyarországon, századmilliméternél is pontosabb, számítógépekkel vezérelt marási technikával - magyarázta Domokos Gábor, akinek feladata volt, hogy az egyedi példányok időben és jó minőségben elkészüljenek.

Domokos Gábor elmondta, hogy egy használati és együttműködési szerződés keretében 30 millió forint - a jogdíjat is magában foglaló - összegben állapodtak meg annak idején a magyar miniszterelnöki hivatallal. Ez nagyságrendileg annyi, mint amennyibe kerül a forma és a logó világpiaci jogvédelme.


 A magyar pavilon esti kivilágítása

Huszty András miniszterelnöki megbízott, a pavilon főbiztosa a pavilon költségvetésére vonatkozó kérdésre elmondta, hogy a 3,2 milliárd forintos összegből az építési pályázat, a jogdíj és a terveztetés kifizetése után 2,6 milliárd forint maradt az építésre, a kivitelezésre, az üzemeltetésre, a marketing és PR tevékenységre, valamint a kulturális programokra. Ebből eddig 1,3-1,5 milliárdot költöttek el. A maradékból nem lesz gond a hat hónapi működést és a kulturális programokat finanszírozni - jelentette ki a főbiztos.

 

A magyarországi kormányváltással várható változásokkal kapcsolatban Huszty annyit jegyzett meg, hogy az új kormány Kína-politikájától függ majd, hogy mennyire használja ki a magyar expómegjelenést, hány hivatalos delegációt küldenek például Sanghajba. Az MTI tudósítójának a személyére vonatkozó kérdésre válaszolva világossá tette: a magyar törvények szerint munkaviszonya a jelenlegi kormány megbízatásának lejártával megszűnik.

 

Forrás: kultura.hu 05-03

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.