FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-10

EKO-LAS - terepi erdészeti kiállítás Lengyelországban

Immár több évre visszatekintő speciális erdészeti rendezvény hazai és külföldi részt vevőkkel, ahol működés közben mutatják be gyártóik a gépeket, termesztési eljárást, munkavégzési módot, az erdészettel kapcsolatos tevékenység minden ágazatát és munkaműveletét, az erdőtelepítéstől a fakitermelésig, az erdei vadtól a vadászatig.

A mostani, a 12. alkalommal megrendezett EKO-LAS kiállítás (amit egyébként 2 évente tartanak). A kiállítás jellegéből adódóan nagy területet vesz igénybe, hogy bemutatóra üzemi körülmények között kerülhessen sor.

 

Az idén 100-nál is több kiállító érkezett külföldről, Csehországból, Finnországból, Kanadából, Németországból, Olaszországból és Svédországból.

 

FATÁJ kiegészítés: Magyarországot a CGP Instruments Kft. képviseli, az általa fejlesztett átlaló-szoftverrel és elektronikával, melyet a lengyel Codimex cég mechanikájára szereltek.

 

Szemléltetésképpen csak néhányat említünk a kiállítás anyagából: erdőművelési, fakitermelési gépek és berendezések. Motorfűrésztől a fakombájnig, csörlős és markolós rönkvonszoló erdei traktorig, kihordó vontatóig, munkaruha és védőruha, erdészeti információs rendszer, mérőeszközök, fatömeg felvétel, vadgazdálkodás és vadászat, elsődleges vadfeldolgozás, fűrészipar, erdei választék, stb.

 

A kiállítás jó alkalmat teremt arra, hogy a szakemberek kapcsolatot keressenek hazai és külföldi gépgyártókkal, gépforgalmazókkal, a nagyközönség, pedig jobban megismerje az erdő életét, azt a folyamatot, miként válik a csemetéből gyártási alapanyag. A kiállításon számos kísérő rendezvényt is szerveznek.

 

A kiállításon erdészeti találkozót is szerveznek, a mostanin "EMBER - ERDŐ - FA" címmel, és egyebek mellett az erdészeti szolgáltatást, új műszaki és technológiai eljárásokat és az erdőgazdálkodás térségi feladatait tárgyalják meg. A találkozó első napján osztják ki az erdészeti minőségért adományozandó díjakat.

 

Különösen a gépgyártók és gépkereskedők javaslatára a következő három évben a kiállítást más helyszínen rendezik meg, a lengyel államerdészet swiebodzini erdészetében, Poznantól 120 km-re található Mostki kisvárosban. A következő években a kiállításra látogatók nem csupán szakmai ismereteiket bővíthetik, hanem a Lubusi Vajdaság Természeti, Történelmi és Kulturális nevezetességeit is megtekinthetik.


Forrás:
EkoLas

Szakfordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.