FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-05

Több száz közmunkás a Nyírerdőnél

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is közmunkaprogram indult a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél, 11 hónapon keresztül (január 17. és december 15. között) 465 állástalan dolgozik az északkelet-magyarországi erdőkben.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A létszámfelvétel folyamatosan, a tervezett munkákhoz igazodva történik, az induló létszám meghaladta a 270-et. A program teljes költségvetése 689 millió forint, közel 614 millió forint állami támogatás mellett, 75 millió forint az erdőgazdaság saját ereje - ismertette a foglalkoztatás legfontosabb adatait Szalacsi Árpád, vezérigazgató.


Szalacsi Árpád - vezérigazgató, Fotó: Greguss László Géza

A tervek szerint klasszikus erőművelési, erdőkezelési munkákon belül 230 hektár erdőfelújítási területen végeznek ültetési, pótlási munkákat a foglalkoztatott közmunkás dolgozók. Több mint 4000 hektár erdősítésben várhatók kézi ápolási, sarjkezelési feladatok. Minőségi faanyagtermelés céljából koronaalakító és törzsnevelő nyesési munkák 165 hektár területen végezhetők. Mintegy 135 kilométer erdészeti feltáróút, turistaút és tanösvény karbantartását végzik majd el a közmunkások. 280 hektáron vágástakarításban, 40 hektáron pedig erdőtelepítések előkészítésében dolgoznak. Emellett szemetet gyűjtenek és részt vesznek közjóléti eszközök (erdei játszóterek, padok, kerítések) felújításában, karbantartásában is.

A programhoz képzés is társul, 23-an motorfűrész-kezelő, 24-en pedig erdőművelő szakképesítéshez jutnak. A várakozások szerint a képzettség megszerzésével javulhatnak az állástalanok esélyei a munkaerőpiacon, és az új ismeret segítheti őket abban, hogy a program végeztével könnyebben találjanak maguknak munkát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében 73 település érintett a közfoglalkoztatási programban. Az erdőgazdaság az elmúlt esztendőkben is rendszeresen részt vállalt a közmunkaprogramokban, 2004 óta meghaladja a 4300-at a foglalkoztatottak száma - emlékeztetett a cégvezető.

 

Az új programban 21 állami erdőgazdaság vesz részt: a társaságok összesen 2759 főt alkalmaznak, 414 millió forint saját erőhöz összesen 3,77 milliárd forintot ad a központi költségvetés. A foglalkoztatás igazolja, hogy az állami erdőgazdaságok ahogy eddig, ezután is kiveszik részüket a szociális feladatok megoldásából, de közben eleget kell tenniük a gazdálkodási követelményeknek is. A cégek állami segítséggel képesek alkalmazni közmunkásokat, akiknek minden feltételt megadnak ahhoz, hogy jó és társadalmilag hasznos munkát végezhessenek.


Forrás:
Nyírerdő Zrt.

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.