FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-06

Faipari felügyeleti lánc (FSC-COC) - tájékoztató nap

Szeretnénk felhívni az érdekeltek figyelmét, hogy 2011. április 15-én ingyenes tájékoztatót tart az SGS Hungária Kft, Budapesten, az FSC CoC szabványokról, melyre a jelentkezési lap mellékelten található.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Tájékoztató nap az FSC CoC szabványról

 

Időpont: 2011. április 15. 09:00-től

 

Helyszín: SGS Székháza, 1124 Budapest, Sirály utca 4

 

Részvételi díj: NINCS

 

Jelentkezési lap: innen letölthető (pdf)

A farönköktől a fűrészáruig, a bútorokig és a cellulózig egyre nagyobb jelentőséggel bír az alapanyagok származási helyének pontos ismerete. Ezen túlmenően a kötelező érvényű előírások egyre szigorúbbak, és a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartó vevők a fát a megfelelően művelt erdőkből rendelik meg. Az erre vonatkozó információkat már előre megkövetelik, valamint biztosak akarnak lenni abban, hogy az Ön vállalata most és hosszú távon is folyamatosan meg fog felelni az elvárásaiknak. Napjainkban, amikor egyre több fát és fa alapanyagú terméket állítanak elő és szállítanak el a Föld külön féle pontjairól, a nyomonkövethető ég folyamata egyre bonyolultabbá válik. Ez kihívásokat jelent, ugyanakkor lehetőséget is biztosít a vállalatoknak a felelősség teljességük bizonyítására, és az információk követhetőségének az egész beszállítói láncon keresztül történő biztosítására.

 

A VEVŐK IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉG BIZONYÍTÉKA

A Faipari felügyeleti lánc (Forestry Chain-of-Custody) tanúsítás lehetővé teszi, hogy megmutassa elkötelezett ségét a vevők elégedettsége, a beszállítói láncon keresztül történő nyomon követ hetőség, illetve vállalata arculatának folyamatos javítása és a változó világhoz való alkalmazkodás iránt.

 

MIT JELENT A FAIPARI FELÜGYELETI LÁNC?

A felügyeleti lánc az az ellenőrzött útvonal, amelyen keresztül a faipari termékek a fakitermelés helyéről eljutnak a vásárlóhoz, az összes gyártási, feldolgozási és elosztási kapcsolatot is beleértve. Az SGS által kiadott felügyeleti lánc tanúsítás magában foglalja a fa eredetének nyomonkövetését, és garantálja annak hitelességét a teljes beszállítói láncon keresztül. A Felügyeleti lánc tanúsítás igénylésekor a megrendelők kitöltenek egy, az üzemelési háttérre, a vállalat adataira, és az esetleges beszállítói láncra vonatkozó értelemszerű kérdőívet. Ezeknek a részletes adatoknak a birtoká ban az SGS auditorai megvizsgálják a vonatkozó gyártó, feldolgozó vagy elosztó helyeket.

 

Ha mindent rendben találnak, akkor a megrendelők teljes jelentést és terméktanúsítványt kapnak. Ha szükséges, az SGS időt és pénzt megtakarítva a felügyeleti lánc mellett az erdő gazdálkodási programok és szabványok tanúsításait is elkészíti. Az erdőgazdálkodás vonatkozásában az SGS a tanúsítást számos olyan ismert program, mint a Forest Stewardship Council (Erdőgondozási Tanács) (FSC), Programme for the Endorsement of Forest Certification (Pán-európai Erdőtanúsítási Program) (PEFC), a Sustainable Forestry Initiative (Fenntartható Erdőgazdálkodás Kezdeményezése) (SFI) és további más nemzeti előírások figyelembevételével is elkészítheti. Minden egyes programnak megvannak a saját szabványai az erdei környezetet befolyásoló gazdasági, szociális és környezetvédelmi tényezők figyelembe vételéhez.

 

A FAIPARI FELÜGYELETI LÁNC ELŐNYEI

Az SGS által kiadott felügyeleti lánc tanúsítás segítségével a teljes beszállítói láncon bárki és bárhol gyorsan meg állapíthatja a faipari termékek pontos eredetét, valamint azt, hogy azok milyen fafeldolgozási folyamatokon mentek keresztül. Bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az Ön termékei tanúsítottan fenntarthatóan művelt erdőkből, vagy más, nem tanúsított, de ellenőrzött faipari forrásokból származnak-e. Ezen túlmenően maga a folyamat egyszerű, hatékony, és 20 napon belül elvégezhető (az auditálás típusától és a kérdéseinkre adott válaszok idejétől függően). A faipari felügyeleti lánc nemzetközi elismertsége nagy mértékben növelheti vállalata hitelességét. Az erdőgazdálkodási szabványoknak való megfelelés csökkenti a termékek visszautasításának és az esetleges peres ügyeknek a veszélyét. A faipari termékek eredete iránti tényleges elkötelezettség és felelősségtudat kinyilvánítása a vállalat arculatát is megváltoztathatja, valamint hatékony piaci eszközként szolgálhat.

Az SGS globális tanúsítási módszereket alkalmaz, a viszonyítást az aktuális erdő gazdálkodási szabványok figyelembevételével végzi.

A termékek vizsgálatára és ellenőrzésére szakosodott nemzetközi SGS hálózat olyan gyors szolgáltatást, pontosságot és teljes jelentést biztosít Önnek, amelyet eszközként használhat fel az üzleti tevékenységei kiépítése során.

 

MIÉRT AZ SGS?

Az erdőgazdálkodás területén az SGS a világ vezető tanúsító szervezete, amely világszerte több mint 1500 felügyeletilánctanúsítást végzett. Továbbá az SGS az egyetlen olyan globális tanúsító szervezet, amely a faipari termékek tanúsítását a fakitermelés helyétől a piacig a legismertebb erdőgazdálkodási szabványok (FSC, PEFC, SFI) figyelembevételével végzi.

Globális ismertségünket a 75 országban kiadott több mint 80000 tanúsítvány alapozza meg. Az SGS a világ vezető tanúsító szervezete a legkülönbözőbb szabványok, például az ISO 9001:2000, az ISO 14001:2004 és az élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerek terén. Az auditjaink során nem csupán egy ellenőrzési lista kitöltése és a dokumentációs rendszer ellenőrzése történik. Auditorainkat az általunk kidolgozott "SGS követelmények" szerint képezzük: mindig meghallgatják az ügyfelet, objektívek és etikusak. Tapasztalt auditoraink a világon mindenütt azonos elvek alapján határozzák meg a hibajavító intézkedési kérelmeket (HIK-eket). Többféle szabvány szerint képzettek; szükség esetén integrált auditot is végeznek.

 

KEZDJE EL MÁR MA!

Az SGS képviselői örömmel válaszolnak minden kérdésére és kérésére ajánlatot adnak. Lépjen kapcsolatba velük:

 

SGS Hungária Kft.

Szabó Anna - Key Account értékesítő munkatárs

1124 Budapest, Sirály u. 4.

Tel: +36 30 388 5728, +36 1 309 3376, +36 1 309 3300

Fax: +36 1 309-3333

e-mail: anna.szabo@sgs.com

weboldal: www.hu.sgs.com/hu

 

 

(x)

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft