FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-26

Átjárható erdőket szeretne Garancsi István miniszterelnöki megbízott

Garancsi István a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott. Átjárható erdőket és átlátható biciklis úthálózatot szeretne Magyarországon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Orbán Viktor április 18-i hatállyal egy évi időtartamra megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti feladatok ellátásával - közölte az MTI-vel kedden a miniszterelnök szóvivője. Garancsi István átjárható erdőket és átlátható biciklis úthálózatot szeretne Magyarországon. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a miniszterelnöki megbízott e tevékenységét díjazás nélkül látja el, működését a kormányfő irányítja, munkáját a Miniszterelnökségen működő titkárság segíti.

Garancsi István, a Videoton [futballcsapat] tulajdonosa - aki maga is különböző gyalogtúra- és biciklis versenyek, magashegyi túrák aktív résztvevője - az MTI-nek nyilatkozva a biciklistársadalom és a túrázók számára óriási elismerésként értékelte, hogy a felügyelete alá tartozó területet a kormány kiemelten kezeli és közvetlen miniszterelnöki megbízotthoz utalta.

Rámutatott arra, hogy az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt Magyarországon mind az erdőlátogatók, mind a kerékpárosok száma.

A kormány felismerte, hogy milyen anomáliák vannak az utak és a vonatkozó szabályok területén - fogalmazott a miniszterelnöki megbízott, aki szerint változtatni kell a közlekedési morálon a gyalogosok és a kerékpárosok biztonsága érdekében.

Garancsi István közölte: fel kell tárni, milyen feladatok hárulnak a kormányra ezen a területen, fel kell térképezni a bicikliutakat, és ki kell dolgozni, hogyan lehet bevonni a biciklis turizmust a hazai turizmus fejlesztésébe.

Úgy látja, külföldi példák iránymutatásának felhasználásával 3-4 hónapon belül meg lehet jelölni, milyen változtatásokra van szükség a jogszabályok és az úthálózat tekintetében. A megbízott szerint be kell kapcsolódnia ebbe a munkába a közlekedésieknek, az erdészeknek, a nemzeti parkok munkatársainak, a vízügynek, a vasútnak, a fővárosi és az országos buszhálózatnak, továbbá a természetjárók és a kerékpárosok szövetségeinek is.

Meg kell találni a módját annak, hogyan tud részt venni ebben a munkában a leghatékonyabban az állami és a magántőke - fogalmazott Garancsi István, hozzátéve: átjárható erdőket és átlátható biciklis úthálózatot szeretne.

MTI 2011-04-19

FATÁJ kiegészítés:

A Magyar Kerékpárosklub üdvözölte Garancsi kinevezését és mielőbbi eredményeket vár a megjelölt területeken. kerekparosklub.hu 2011-04-19

A hírt minden kerékpáros honlap is átvette.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.