FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-27

A favágók keresnek a legrosszabbul, az olajmenedzserek a legjobban

A favágók és az erdészeti idénymunkások keresnek a legrosszabbul, a kőolajipar vezetői a legjobban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal keddi jelentéséből.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél alkalmazásban állók létszáma január-februárban átlagosan 2 millió 630 ezer fő volt. A bruttó átlagkeresetek 3,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

 

Az erdőgazdálkodásban fizikai munkát végzők havi bruttó átlagkeresete 98.100 forint, az olajipar vezető ennek több mint hatszorosát, 624.700 ezret keresnek. Alacsony a bruttója a szálláshely-szolgáltatásban, vendéglátásban dolgozó fizikai munkásoknak, 99.800 forint, de alig keresnek többet az oktatás (100.900) és a textilipar fizikai alkalmazottjai is (103.600). Fizikaiként szintén az olajipar fizet a legjobban (289.400), a gyógyszergyártók átlag 250.900-at keresnek, a villamos és gázellátóknál havi bruttó 246 ezret fizetnek.

 

A szellemi dolgozók közül az egészségügyisek bruttója a legalacsonyabb (170.700), utána jönnek az oktatásban dolgozók (203.900) és a vendéglátóipariak (201.200). A legjobban fizető olajipar után a pénzügyi, biztosítási szektor következik (456.300), ezt követi a bányászat (453.700.)

 

Az 5, vagy ennél több főt foglalkoztató vállalkozásoknál 2011. január-februárban 1 millió 826 ezren dolgoztak, 2,8%-kal többen, mint egy évvel korábban. A költségvetési szférában dolgozók létszáma (705 ezer fő) 4,7%-kal lett kevesebb, ami az átalakuló közfoglalkoztatási rendszer hatásának tulajdonítható. A közfoglalkoztatás nélküli 683 ezer fős létszám csaknem megegyezik a 2010. január-február havi adattal. A nonprofit szférában az alkalmazottak létszáma 99 ezer fő volt. Összességében a megfigyelt körben a foglalkoztatottak létszáma gyakorlatilag ugyanannyi volt, mint 2010. január-februárban.

 

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 206 400 forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 210 400, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 198 800 forint. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 3,1%-kal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét. Az átlagkeresetek a versenyszférában 6,4%-kal nőttek, a költségvetésben - a megszűnő 13. havi kompenzálására tavaly kifizetett kiegészítés miatt - 4,9%-kal elmaradtak 2010 azonos időszakához képest.

 

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) keresetek az év első két hónapjában átlagosan 4,1%-kal, ebből a versenyszférában dolgozóké 3,5%-kal haladták meg az előző év azonos időszakit. A költségvetési intézményeknél dolgozók közfoglalkoztatottak nélkül számított alapilletménye 1,4%-kal emelkedett ugyanezen időszak alatt.

 

Nemzetgazdasági szinten az átlagos (családi kedvezmény nélkül számított) nettó kereset 137 400 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 96 200, a szellemi foglalkozásúaké 178 500) forint volt, átlagosan 4,4%-kal magasabb az előző évinél.


Forrás: Népszava

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.