FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-11

Levelek az erdőkért! - a pályázat nyertesei

2011. május 6-án eredményhirdetéssel, díjátadóval és bélyegkibocsátással zárult a Magyar Posta nagysikerű levélíró pályázata, melyet általános iskolás korú gyermekek számára hirdetett meg. A felhívás témája az erdők védelme volt. A legjobb gyermeklevél Hajzer Fanni negyedik osztályos tanuló alkotása, Ő képviseli Magyarországot a világversenyen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A legjobb gyermeklevél "feladója" - Haizer Fanni, 4. osztályos debreceni tanuló

A világ postáit tömörítő Egyetemes Postaegyesület (UPU) 40. alkalommal hirdette meg nemzetközi gyermek és ifjúsági levélíró pályázatát. [FATÁJ cikk: A Magyar Posta levélíró pályázata az erdőről 2010-10-19] A téma ebben az évben: "Képzeld el, hogy fa vagy egy erdőben. Írj egy levelet valakinek és ebben magyarázd el, miért fontos az erdők védelme."

 

A legjobb gyermeklevél itt (vagy a képre kattintva) olvasható!

A témaválasztás aktualitását az adta, hogy 2011-ben ünnepli a világ az Erdők Nemzetközi Évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intéz a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez, valamint más, nem kormányzati, privát és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelemtudatosítására a fenntartható fejlődése érdekében. A Magyar Posta kiemelten fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel, mint például alkalmi bélyeg kibocsátással és iskolásokat megszólító levélíró pályázattal támogassa e nemes célt.

A Magyar Posta felhívására 421 iskolából összesen 1870 pályázat érkezett, például "Tölgy Ottótól", "Akác Klárától", a kisfenyőtől és egyéb, a gyerekek által megszemélyesített fától és csemetétől. A szebbnél szebben illusztrált levelekkel a gyerekek ismét bebizonyították, hogy csodás képzelőerő, tehetség, éleslátás és együttérzés lakozik bennük. A bírálóbizottság minden írást értékelt és különösen örült azoknak a munkáknak, amelyekből kiderült, hogy a pályázók ismerik a klasszikus levél elemeit és formai követelményeit.

A díjátadáson Csukás István, író a zsűri elnöke értékelte és méltatta a beadott műveket és Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója nyújtotta át az elismeréseket. A győztes alkotásokból országos vándorkiállítást szervezünk, amelyet májustól októberig az ország nagypostáin lehet majd megtekinteni. A kiállítások pontos helyszínéről és időpontjáról, a www.posta.hu/leveliropalyazat oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A Posta az erdők védelmére nemcsak e pályázattal, de alkalmi bélyeg forgalomba bocsátásával is emlékeztetni szeretne mindenkit. Az európai postákat tömörítő Post Europ nemzetközi szervezet, minden évben közös bélyegkibocsátásra szólítja fel tagjait. Ezek az úgynevezett EURÓPA bélyegek, minden évben ugyanazon a napon (lehetőség szerint Európa Napján, azaz május 9-én) és ugyanazon témában jelennek meg.

2011-ben a bélyegek témája az ERDŐK és az Erdők Nemzetközi Éve. A Magyar Posta a mai ünnepi esemény tiszteletére pár nappal előrébb hozta e bélyeg kibocsátásának időpontját azért, hogy e két jeles esemény egymást erősítve vigye az erdők védelmének üzenetét.

A Magyar Posta legújabb bélyegét Steven Lovy művészfotóinak felhasználásával, Benedek Imre grafikusművész tervezte. A bélyegkisívben 4 db bélyegkép látható, mely kétféle bélyegképet tartalmaz: az egyiken nyárvégi párás őrségi erdőrészlet, előtérben színpompás réttel, míg a másik bélyegképen a Visegrádi-hegység ködös téli hegyvonulatai fedezhetők fel. A keretrajzot egy fa lombkoronája, illetve az alnyomatot a falevél erezete díszíti. A kisív a Pénzjegynyomdában ofszet eljárással, 150.000 példányban készült.


Kibocsátáskori első-napi bélyegzővel ellátott bélyeg+boríték

Forrás: Magyar Posta

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.