FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-11

Nyomozás a Mecseki Erdészeti Zrt-nél

Adócsalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága az erdőgazdaságnál.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Valami történt. A 9-i és 10-i híradások többsége 2 milliárd forintos, illetve milliárdos adócsalásról ír, a Pécsi Napilap 11-i híre szerint pedig a megközelítőleg 2 milliárt Ft mintegy 290 millió Ft-os adóvonzatáról van szó.

 

A Pécsi Napilap információi szerint a Mecseki Erdészet megközelítőleg két milliárd forint értékben fogadott be fiktív számlákat, amelyeknek meg nem fizetett adóvonzata 246-, áfa vonzata 46 millió forint volt. A számlák raklapszállításról szólnak, amelyeket egy szlovákiai cégtől rendeltek meg, azonban azok nem kerültek leszállításra. A szlovák cég vezetőjét K. Zoltánnét és az ügyeket intéző Alsónémedi vállalkozót, a Jimmy becenevű Z. Róbertet már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Információnk szerint az asszony havi rendszerességgel járt számlákat aláírni Alsónémedibe, a cég fiktív telephelyére. A nő ezért havi 150 ezer forintot kapott. A Mecseki Erdészeti Zrt.-nél több dolgozót kihallgattak, egyikük gyanúsítottként szerepel az ügyben. A cég nem kívánt nyilatkozni lapunknak. pecsinapilap.hu 2011-05-11

 

Ugyan a NAV a cég nevét nem írta le, de lapunk előzetesen az erdészetre kérdezett rá, értesüléseink ugyanis arról szóltak, hogy a Mecseki Erdészet gazdasági vezetőjét vezették el a napokban munkahelyéről az adónyomozók. A NAV Bűnügyi Igazgatóságának adatai szerint a Mecseki Erdészet fiktív okiratok felhasználásával több mint kétmilliárd forint összegben csökkentette adófizetési kötelezettségét, illetve jogosulatlanul igényelt vissza általános forgalmi adót.

Hozzátették, hogy az ügyben eddig két személy van előzetes letartóztatásban, egyikük beismerő vallomást tett. Valószínűsíthető, hogy a továbbiakban a gyanúsítottak köre bővülni fog.

Kerestük Lázár Andreát, az erdészet sajtószóvivőjét, ő azonban annyit mondott csak, hogy hivatalosan azt sem tudják, pontosan milyen ügyben nyomoz a NAV. Csak azt tudják, hogy egy kollégájukat gyanúsítják valamivel, s hogy az ügyben több munkatársukat is kihallgatták.

Kerestük dr. Álmos Lászlót is, a NAV regionális bűnügyi igazgatóját, ám ő közölte, nem mondhat semmit az ügyről.

A Dunántúli Napló értesülései szerint egyelőre csak egy baranyai szereplője van a napokban kirobbant ügynek, de elképzelhető, hogy hamarosan olyan pécsi, baranyai emberekhez is eljuthatnak, akik ma már nem dolgoznak az erdészetnél, de korábban az állami cég alkalmazásában álltak.

bama.hu 2011-05-09

 

Lényegében a bama fenti hírét vette át az index és a hírt kézről-kézre adva sok más hírportál is, pl: index.hu 2011-05-10, hirszerzo.hu 2011-05-10, origo.hu 2011-05-10, MTI-re hivatkozva: fn.hu 2011-05-10, stb.

 

A FATÁJ részére Lázár Andrea, a Mecseki Erdészeti Zrt. szóvivője annyit mondott az ügyhöz: A nyompzó hatóságtól a Mecseki Erdészeti Zrt. nem kapott hivatalos értesítést a vád tartalmáról. Bíznak benne, hogy a hatóság minél alaposabban kivizsgálja az ügyet, hiszen egyben a cég érdeke is megismerni, hogy pontosan mi történt.

MM

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.