FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-13

Letették a faipari inkubátorház alapkövét

Új inkubátorház alapkövét rakták le csütörtökön Zalaegerszegen a 76-os elkerülő út mellett. A faipari beruházás összköltsége megközelíti a 200 millió forintot, melyből 125 milliót társfinanszírozásként az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja biztosít. A tervek szerint a kivitelezési munkálatok idén ősszel befejeződnek.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A beruházás során egy több, mint 1200 nm hasznos alapterületű létesítményt hoznak létre. Ebben -az átadást követően- többek között induló faipari vállalkozások, különböző szolgáltatók, valamint élező-, CNC-, és faesztergályos műhelyek kapnak majd helyet. A komplexum kiegészül még egy 500 nm-es raktárral, megfelelő nagyságú parkolóval, illetve szociális blokkokkal és irodákkal. Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott:

-Ez már a második inkubátorház lesz Zalaegerszegen. Az elsőt a gépipar fejlesztésére fókuszálva az önkormányzat építtette. Most a fa- és bútoriparra összpontosítunk, mert ez az ágazat valamikor nagyon jól működött Zalában. Tekintettel arra, hogy a fejlesztésben érdekeltek vagyunk, a későbbiekben is minden segítséget megadunk a megyeszékhelyi vállalkozásoknak.

 

Nagy Lajos, a kivitelező BIGIMP Kft. ügyvezetője újságírók előtt kifejtette: remélik, hogy munkájuk nem lesz fölösleges, és egy olyan faipari centrumot sikerül létrehozniuk, ahol a gyártókat egy helyen megtalálják majd a leendő vásárlók.

 

A kivitelezők egyébként gondoltak a már működő és fejlődni kívánó vállalkozásokra is, akiknek nem az inkubátorház ad otthont. Ennek érdekében együttműködési megállapodást írtak alá a Deák Ferenc Faipari Szakközépiskolával, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszterrel, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával. A megállapodás egyebek mellett tartalmazza egy 30 fős oktatóterem kialakítását, ahol szakmai fórumokat és továbbképzéseket tartanak majd az ágazat szereplőinek.


Forrás: Zalaegerszeg.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.