FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-16

Románia - Asztaloshiány Szatmár megyében

Bár jelentős mértékű a munkanélküliség, nehezen találnak szakképzett asztalosokat a Szatmár megyei vállalatok. Csütörtökön három szatmárnémeti bútorgyár megrendelésére Nagykárolyban tartott állásbörzét a Szatmár Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Amint azt Variu Floare igazgatóhelyettestől megtudtuk, 110 munkahelyet kínáltak, túlnyomó többségében asztalosokat kerestek, azonban az eredmények elmaradtak a várttól. Összesen 34 személlyel sikerült megállapodniuk abban, hogy jelentkeznek állásinterjúra. Igaz, a munkásoknak ez esetben ingázniuk kéne Nagykárolyból a 36 kilométerre levő Szatmárnémetibe, azonban az alkalmazottakat kereső bútorgyárak - a Sarmex, a Ricatella és az Adeco - felajánlották, hogy megoldják a szállításukat.

"Néhány napja Tasnádon szerveztünk hasonló börzét annak tudatában, hogy körülbelül két hete égett le teljesen a helyi bútorgyár, és az alkalmazottak munka nélkül maradtak" - részletezte Variu Floare, aki szerint nem volt igazán sikeresnek tekinthető az az akció sem, ugyanis mindössze kilenc embert tudtak alkalmazni a megrendelő vállalatok. Az igazgatóhelyettes arról is beszámolt, hogy Nagykárolyban több mint 1400 munkanélküliről tudnak, akik közül alig 400 kap segélyt, így arra számítottak, hogy nagyobb lesz a munkába állási kedv a partiumi kisvárosban. Úgy véli, egyrészt nincs elég képzett asztalos a megyében, mivel az áprilisban Szatmárnémetiben szervezett megyei szintű börzén sem találtak a keresletet kielégítő számú munkást, másrészt viszont nagyon idegenkednek az emberek az ingázástól, ami a megyeszékhelytől több mint 60 kilométerre levő Tasnád esetében talán érthető is. Mindenesetre a tapasztalatok alapján eldöntötték: asztalostanfolyamot indítanak, amennyiben a bútorgyárak támogatják őket. Az aligazgató szerint a vállalatok minden bizonnyal kiveszik a részüket ebben, és a képzés gyakorlati részét fel is vállalják, mivel a csütörtöki nap során kaptak erre vonatkozó konkrét ígéreteket.


Kapcsolódó FATÁJ tudósítások:

Sikeres tasnádi állásbörze (2011-05-12)

Rendkívüli állásbörze a leégett bútorgyár ex-dolgozóinak (2011-05-04)

Leégett a bútorgyár Tasnádon (2011-04-29)

Forrás: Nagykároly.Szatmár.ro

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.