FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-25

Domszky Pál Erdészház Erdei Iskolája fejlesztése

Befejeződött a Domszky Pál Erdészház Erdei Iskolájának bruttó százmillió forintos fejlesztése. A projekt keretein belül épületek felújítására és akadálymentesítésére, oktatási eszközök beszerzésére és szakember képzésre nyílt lehetősége, a Börzsönyben 65.290 ha állami erdő és hozzá kapcsolódó egyéb területen gazdálkodó Ipoly Erdő Zrt.-nek.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Domszky Pál Erdészház Erdei Iskolája mindinfrastrukturálisan, mind pedig a szolgáltatásaik tekintetében megújult. A szolgáltatás szakmai tartalmi feltételeinek támogatásával a hagyományőrzés és a környezeti nevelés hatékonyabbá válik. Ennek eredményeként a résztvevők, a jövő generáció környezettudatossága és - a hagyományok megismerésével - azok tisztelete javul. Ez hosszútávon hozzájárul a fenntartható életmód sajátosságainak megismeréséhez és elfogadásához.


Tóth Gábor vezérigazgató-helyettes, Gyenes Zoltán polgármester

Minden tanévben általános iskolások százai várják izgatottan azokat a napokat, melyeket az erdei iskolákban töltenek. Sokuknak ezek az első igazi tapasztalatai az erdőről; az itt szerzett tudást és emlékeket szeretettel őrzik. Fontos, hogy már fiatal korban a gyermekek elkötelezzék magukat a környezeti fenntarthatóság mellett, és a múlt gyakorlatát maguk mögött hagyva, megpróbáljanak harmóniában élni a természettel. Mindez annak érdekében is jelentős, hogy a földi javaikat ne sajátítsák ki maguk számára, hanem hagyják örökül unokáiknak.

A Domszky Pál Erdészház Erdei Iskolája - melynek fő funkciója, hogy segítse a fiatal korosztály környezeti nevelését, és ez által elősegítse a természet és az ember harmóniában való együttélését - 2008. november 5. óta minősített erdei iskolaként és nyári táborként működik. A szolgáltatásokat igénybe vevő csoportok félnapos, egynapos, vagy akár egy hetes program keretében ismerkedhetnek meg az erdővel, valamint a különböző népi kézműves mesterségekkel.

 

A nagy volumenű felújítási és infrastrukturális fejlesztési munkálatoknak köszönhetően, az erdei iskola programjain résztvevők kényelmesen, az iskola maximális kihasználtsága mellett, környezettudatosságra ösztönző területen ismerkedhetnek meg a térséggel. A projekt keretében beszerzésre került eszközök hozzájárulnak a programok akadálytalan lebonyolításához, és újabb programok szervezéséhez. A beszerzett új eszközök élményszerűbbé teszik az erdei iskola programokat. A fazekaskemence, az aszaló asztal, a szövőszék, a gyertyaöntéshez, borászathoz szükséges eszközök csak részletei a megújult kézműves palettának, amely a népi mesterségek bemutatását, és kipróbálását teheti örök emlékké a gyerekeknek. A természetvédelmi programokon a vadállomány megfigyelésére alkalmas eszközök kerültek beszerzésre. A helyszínek közötti közlekedés, gyors és környezetbarát megoldására a kerékpárok beszerzése jelentős mértékben hozzájárul.

 

További információk:

Mizik András - kereskedelmi és innovációs főmunkatárs,

Tel:+3620/468-7185

Hoffmann András - főmérnök - projektmenedzser, Tel:+3620/468-7041


Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.