FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-31

Vélemény a Nemzeti Vidékstratégiáról

A FAGOSZ, a MEGOSZ, a MERSZ és az OEE üdvözölték és támogatták a Nemzeti Vidékstratégiát, ugyanakkor az erdőgazdálkodás és az erdészeti ipar hangsúlyosabb szerepeltetését kérik.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium április 9-én tette közzé a Nemzeti Vidékstratégia 2020. című tervezetet és bocsátotta társadalmi vitára. A stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be.

E témának önálló aloldalt hoztak létre: http://videkstrategia.kormany.hu, ahol a megvitatásával kapcsolatos események és egyéb, a témához kapcsolódó ismeretek is megtalálhatóak. Az eredeti véleményezési határidő május 31. volt, amit aznap június 17-ig meghosszabbítottak.

 

Ahogy az Agrárkamarai törvény tervezetére, úgy e tervezetre is közös választ fogalmazott meg a FAGOSZ, a MEGOSZ, a MERSZ és az OEE. A négy szervezet kiemelten üdvözölte a Nemzeti Vidékstratégia tervezetét, egyetértettek az abban megfogalmazott főbb alapvetésekkel, fejlesztési irányokkal és kiegészítő javaslatokat tettek.

Kérték és javasolták az erdők, az erdőgazdálkodás hangsúlyosabb szerepeltetését és ezzel összhangban az elsődleges faipar, sőt tágabban az erdőipar megjelenítését a Nemzeti Vidékstratégiában! Az erdők ökológiai, természetvédelmi szerepének karakteres kiemelése mellett a jelenlegi tervezetben az erdőgazdálkodás nem vidékfejlesztési jelentőségével arányosan jelenik meg.

 

A dr. Ángyán József államtitkár részére írt 3 oldalas kísérőlevélben az erdőgazdálkodás hangsúlyosabb megjelenését három pontba szedve indokolták, majd 21 pontban emelték ki ennek legfontosabb szempontjait. Ugyanakkor az e levélben felvázoltakat a Nemzeti Vidékstratégia alapvetéseit tartalmazó 80 oldalas anyagában szövegszerűen is átvezették, amit mellékeltek a levélhez. (A közös levél és a szövegközi javaslatok a fenti kapcsolókról elérhető.)

Mőcsényi Miklós

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.