FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-01

Robbanás az Ikea több nyugat-európai áruházánál

Kisebb robbanások rázták meg az IKEA-áruházakat a belgiumi Gentben, a franciaországi Lille-ben és a hollandiai Eindhovenben - mint később kiderült, a robbanóanyag mind a három esetben ugyanattól a bombagyárostól származott.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A robbanás tegnap este fél hét tájban történt - írja híroldalán a holland rádió, amely szerint a bombaszakértők szinte azonnal a helyszínre értek és mentőkocsik is kivonultak az Ikea áruházhoz. Nem tudni, hányan tartózkodtak az üzletben a robbanáskor, mint ahogy azt sem, pontosan mi robbant fel a szemetesben. Két évvel ezelőtt, 2009 márciusában szintén kiürítettek egy Ikea üzletet Amszterdamban egy bombafenyegetés miatt, amellyel kapcsolatban később egy nőt le is tartóztattak.

 

Az eindhoveni robbanással közel egy időben az észak-franciaországi Lille és az észak-belgiumi Gent városában található Ikea áruházakban is hasonló robbantások történtek - értesült a hvg.hu brüsszeli tudósítója. A belga sajtó szerint Gentben két kisebb, órákba rejtett, időzített és távolról indított robbanószerkezet lépett működésbe. Komolyabb károk nem keletkeztek, de két dolgozó könnyebben megsérült a robbanásokban. Az elkövetők motivációjára nem derült eddig fény. A rendőrség szerint egyelőre annyit lehet tudni, hogy összehangolt akcióról van szó.

 

Kedd délután a hatóságok és az áruházlánc vezetősége közölte, hogy petárdák robbantak fel mindhárom üzletnél. Mint az Ikea szóvivője elmondta, "semmiféle fenyegetést" nem kaptak az incidensekkel kapcsolatban, és kedden már mindhárom üzlet rendesen nyitva tartott.


Forrás: hvg

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.