FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-02

Jogerősen elítélték a vértesi erőmű csődgondnokát

Egy korábbi (bútoripari) felszámolási eljárás kapcsán hitelező jogtalan előnyben részesítése miatt jogerősen elítélte a Csongrád Megyei Bíróság a Vértesi Erőmű csődgondnokát, Kovács Zoltánt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Vértesi Erőmű likviditási problémáinak megoldására még tavaly augusztusban kért csődvédelmet. Ennek lebonyolítására, vagyonfelügyelőnek, a bíróság a Budapest Holding Első Hazai Vagyonkezelő Zrt-t jelölte ki. A társaság vezérigazgatója, Kovács Zoltán, korábban a felszámolásokat végző Duna Libra Zrt. élén állt. Kovács választása azért érdekes, mert amikor kinevezték a vagyonfelügyelet ellátására egy bútorgyár felszámolásával kapcsolatban, hitelező jogtalan előnyben részesítésének vétségéért büntetőeljárás folyt ellene. Az a bizonyos gyár a kecskeméti Euro Möbel Line (EML) Kft. volt. Mint arról korábban írtunk, a felszámolás alá került gyár menekülési értékét hitelezője, a Magyar Fejlesztési Bank 2002-ben 922 millió forintban állapította meg. Ehhez képest az üzem mintegy százmillió forintért kelt el, a vevő az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. volt.

Az ügylet miatt az Euro Möbel Line ügyvezető igazgatója, Borbély József bírósághoz fordult, hogy állapítsák meg a feltűnő értékaránytalanságot. Emellett pedig büntetőeljárásokat is indított. Ez alapján Kovács Zoltánt és társát hivatali befolyással üzérkedés bűntettével vádolták meg. A Csongrád Megyei Bíróság a vádlottakat 2008. március 27-én felmentette, és mivel a bírói döntést az ügyészség elfogadta, az jogerőssé vált.

Az EML felszámolása ügyében indult másik büntetőeljárásban Kovács Zoltánnal, a Duna Libra Zrt. vezérigazgatójával és a társaság felszámoló biztosával, Karkus Évával szemben hitelező jogtalan előnyben részesítése miatt emeltek vádat. Az ügyészség szerint ugyanis a kft. felszámolásakor a bérgarancia alapból fizették ki a telepet őrző Berta Biztonsági Szolgálat Kft.-nek járó 23 millió forintot, holott azt csak a cég dolgozói elmaradt bérének kifizetésére használhatták volna fel. A visszatérítendő támogatást pedig nem fizették vissza az alapnak.

A Szegedi Városi Bíróság 2010. május 4-én Kovács Zoltánt és a felszámolásban részt vevő társát, Karkus Évát bűnösnek találta hitelező jogtalan előnyben részesítése vétségében. Emiatt mindkettőjükre két év próbára bocsátást szabtak ki. A bírói döntést Karkus Éva tudomásul vette, így az ő esetében az jogerőssé vált. Kovács viszont fellebbezett. Ügyében a Csongrád Megyei Bíróság kedden hozott ítéletet. Eszerint a Duna Libra volt vezetőjével, a Vértesi Erőmű csődgondnokával szemben az EML Kft. ügye kapcsán a bíró helyben hagyta a korábbi ítéletet, ami így jogerőssé vált.

 

Bertától Pintérhez

A Berta Kft. Berta Attila volt budapesti főkapitányé volt, 2005 év végéig, amikor a Pintér Sándor cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. megvette. Pintér Sándor pedig tavaly, még belügyminiszterré történő kinevezése előtt megvált a Civiltől.

Forrás: hvg

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.