FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-24

Speciális olvadékragasztó profilbevonáshoz, élzáráshoz

A profilbevonás és élzárás minősége olvadékragasztók hengeres felhordásánál különböző paraméterektől függ, mint pl. a ragasztó jó tapadószilárdsága, a biztonságos ragasztófelvitel és az egyszerű megmunkálhatóság. A Jowatherm mindezt tudja.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A detmoldi ragasztóspecialisták egy új típusú ragasztót fejlesztettek ki, mely fenti tulajdonságokat egyesíti. A Jowatherm 280.50 hosszú nyitott idővel, magas "melegtapadással", kiváló tapadási szilárdsággal rendelkezik amellett, hogy csökkenteni lehet a felhordott mennyiséget.

Minden bútorgyártó ismeri azt a problémát, hogy ha olvadékragasztót hordanak fel hengeres felhordóval, kedvezőtlen technológiai paraméterek esetén erős szálelhúzás alakul ki. A Jowat ezt a kellemetlenséget alaposan kivizsgálta.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a nemkívánatos jelenség nemcsak akkor áll fenn, ha a görgőelosztás távolsága nagy, vagy az előtolási sebesség lassú, hanem akkor is jelentkezik a ragasztók ilyen hajlama, ha az olvadék és a felhordás hőfoka magasabb vagy a felhordott mennyiség több. Mindenesetre ezeket a paramétereket kellett optimalizálni ahhoz, hogy a legjobb ragasztási szilárdságot elérhessük.

A jó ragasztási szilárdság, a biztonságos felhordás és a szálhúzásmentes feldolgozás megoldásának kulcsa a megfelelő nyitott idő, az optimális melegtapadás és a csökkentett ragasztóanyag- szükséglet összehangolása.

Ez a felismerés vezetett a Jowatherm 280.50 kidolgozásához. Ez az olvadékragasztó optimális a profilbevonáshoz, az élbevonáshoz mind hengeres vagy fúvókás felhordóegység esetében.

Ezzel az új ragasztótípussal a vezetőpályák, megmunkálóasztalok elszennyeződése elfelejthető. Ezáltal a berendezések élettartamát is jelentősen növelhetjük.

 

 

Greenteam Kft. - Alpár Dénes

9700 Szombathely, Varasd u. 16.

Tel.: 94/510-830

Forrás: faipar

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.