FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-01

UNTHA aprítógépek a felhasználói igényekhez mérten

A tűzifa és a darabos fahulladékok mellett egyre több üzemben felismerik a korszerűbb, könnyebben automatizálható fűtési megoldások illetve tüzelő anyagok alkalmazását, mint pl. az apríték vagy a fabrikett.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkező UNTHA cég kifejezetten a különféle aprítékok előállítására fejleszt speciális gépeket és napjainkban 8000 berendezése üzemel világszerte. A normál aprítéktól kezdve a brikett ill. pelletgyártáshoz alkalmas finom aprítékon át egészen a forgácslap gyártásra használt aprítékfajtákig, minden igényre megtalálható a megfelelő berendezés a kínálatban.

LR sorozat

A z LR sorozat egy tengelyes gépei számos teljesítmény osztályt illetve felhasználói igényt lefednek. A széria legkisebb típusa az LR630 berendezés asztalos üzemekben is hatékonyan alkalmazható bárminemű hulladék aprítására. A keletkezett apríték közvetlen tüzelésre vagy brikettálásra egyaránt alkalmas. Teljesítménye alapján a gyártó azon üzemek számára ajánlja, amelyeknél hetente 1-7 m3 hulladék keletkezik .

RS sorozat

Az RS sorozat lényegében más forgácsolási elv alapján működik. Az egytengelyes kivitel helyett ennél a szériánál az UNTHA által szabadalmaztatott 4 tengelyes vágási rendszert alkalmazták, amely egyenletesebb minőséget garantál. Az előállított apríték nem csak brikettgyártásra, hanem akár pelletgyártási célokra is alkalmas. A széria két kisebb tagja (RS 30/RS 40) hatékonyan alkalmazható az asztalos illetve fűrészüzemekben keletkező tömörfa, furnér, laphulladék aprítására.

VR sorozat

A VR-sorozat gépei nagyüzemi termelési szintekre készülnek, sokrétű alkalmazási igénnyel. A gépekkel feldolgozható hulladék iránti igények kevésbé kötöttek, ugyanis itt a beadagolónyílás mérete 3120 x 2280 mm. A berendezéseket fűrészüzemek, raklapgyárak egyaránt hatékonyan alkalmazhatják, emellett a forgácslapgyártásban is létjogosultsága van.

Az Untha teljes körű képviseletét ellátó Csiba Kft-nek is fontos, hogy minden ügyfelének testre szabott, egyéni megoldást kínáljon, valamint segítsen a vásárlók egyedi igényeinek megvalósításában. Több évtizedes múltjának és széles termékkínálatának köszönhetően Önnek is megfelelő, biztos megoldást tud kínálni a Csiba Kft.

 

Tóth Gusztáv - Csiba Kft. (x)

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.