FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-16

Faipari fejlesztés Zalaegerszegen - inkubátorház avató

Faipari inkubátorházat avattak szerdán Zalaegerszegen. Uniós támogatással épült fel a létesítmény, ahol elsősorban kezdő faipari vállalkozások lelhetnek otthonra.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A több mint 1200 négyzetméteres épületben oktatóterem, raktár, több műhely és iroda található. Szerdán zajlott az avatóünnepség - Fotó: Katona Tibor - A fotóra kattintva képgaléria!

Öt műhely, öt iroda és egy nagy raktár is található a több mint 1200 négyzetméteres inkubátorházban, amelyet szerda délután avatott fel Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a kivitelező cég vezetőjével, Kónya Zoltánnal, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetőjével, Tóth Gáborral és a beruházó cég, a Bigimp Kft. ügyvezetőjével, Nagy Lajossal.

Gyutai Csaba elmondta: Zalaegerszeg életében nagyon jelentős szerepet töltenek be a faipari vállalkozások, s azzal folytatta: ebben a gazdasági helyzetben minden munkahelynek örülni kell, az inkubátorház pedig (amely elsősorban kezdő faipari vállalkozásoknak biztosít telephelyet) 25-30 álláshelyet teremthet a városban.

 

- Tizenhat éve foglalkozom faanyag feldolgozással és -kereskedelemmel, s úgy gondoltam: nemcsak aratni, hanem vetni is kell, ezért határoztam el a faipari inkubátorház létrehozását - nyilatkozta a tulajdonos, Nagy Lajos, akinek a vállalkozása jelenleg nyolc alkalmazottat foglalkoztat. Az inkubátorház célja nemcsak az, hogy helyet biztosítson hasonló profilú vállalkozásoknak, hanem különféle szolgáltatásokat is elérhetővé tesz számukra: üzletviteli és jogi tanácsadást, vámügyintézést és pályázatkezelést végez az igénylőknek, valamint üzleti partnereket is felkutat.

A Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara közreműködésével szakmai fórumokat és továbbképzéseket is szeretnének szervezni az inkubátorházban, s a tervek között szerepel egy vállalkozói adatbázis kiépítése. Ehhez bárki hozzáférhet, s könnyen megtalálja a gyártót vagy forgalmazót, ha valamilyen faipari terméket keres. A projektgazda a Deák Ferenc szakközépiskolával is együttműködik. Lehetőséget biztosít rá, hogy a faipari tanulók gyakorlati idejüket töltsék az inkubátorházba költöző cégeknél, megismerve, hogyan kell megalapozni egy vállalkozást. Támogatással A nekeresdi körforgalom közelében kialakított faipari inkubátorház a Nyugat-dunántúli Operatív Program 124,6 millió forintos támogatásával, összesen mintegy 200 millió forintos beruházással jött létre, s négy hónap alatt épült fel.

Forrás: ZalaiHírlap

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.