FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-09

Tele az inkubátorház Zalaegerszegen

Zalaegerszegen, az északi ipari parkban működő inkubátorház megtelt (köztünk 2 bútorgyártó vállalkozás is működik), ráadásul lennének további beköltözők is, így az önkormányzat bővítést tervez.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Huszonegy vállalkozás működik a 2010-ben átadott inkubátorházban, köztük a Holz-Bútor Kft. Szabó Balázs is ide jár dolgozni - Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat 2008-ban nyert pályázati támogatást az inkubátorház kialakítására, s 2010 nyarán avatták fel a műhelyeket és irodákat magába foglaló épületet. A cél az volt, hogy zömében kezdő mikro- és kisvállalkozásoknak biztosítsanak helyet a piacinál alacsonyabb bérleti díjakért. A 416 millió forintból, 332 milliós támogatással létrehozott épület mára megtelt. Gecseg József, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a kiadott helyiségek infrastruktúrájától függően négyzetméterenként 500-1200 forint közötti bérleti díjat kérnek. Az alapfelszereltségű műhelyek többek közt alacsony bérleti díjuk miatt kedveltek, az irodák pedig bár nem annyira olcsók, de újak és nagyon komfortosak.

 

A zalaegerszegi önkormányzat az inkubátorház bővítését tervezi, annak ellenére, hogy a mostani pályázati lehetőség a korábbinál kedvezőtlenebb. Míg 2008-ban akár 85 százalékos támogatást lehetett nyerni egy ilyen beruházáshoz, most legfeljebb 30 százalékot vehet igénybe a Városfejlesztő Zrt. (Ha kisvállalkozás lenne, 50 százalékra tornászhatná fel a támogatási arányt, de nem az.) Mivel azonban van igény a bővítésre, mindezek ellenére belevágnak a mintegy félmilliárd forintos projektbe, ha támogatást kapnak. Az önkormányzat nemrég úgy döntött: sikeres pályázat esetén kezességet vállal az építkezéshez szükséges hitel felvételére.

 

A tervek szerint egy új szárnyat és egy új épülettömböt létesítenének, összesen közel 3800 négyzetméteren. Ezzel a duplájánál is nagyobbra nőne az épület. Az új szakasz nem tagolódna olyan sok egységre, mint a most üzemelő rész: várhatóan csak tíz, de a jelenlegi bérlőknél nagyobb vállalkozást fogadhatna be. Azért tervezték így, mert ilyen igények merültek fel. Elektronikai cég is érdeklődött a lehetőség iránt, s a mostani bérlők között is van, amelyik nagyobb helyre szeretne költözni. A beruházás durva becslések szerint 10-12 év alatt térülne meg, a minimálisan elvárt 80 százalékos kapacitás-kihasználtság mellett.

Forrás: ZalaiHírlap

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.