FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-03

Vadászkamarai esték - erdész-vadász tapasztalatcserék

Kendőzetlenül és kötetlenül beszéltek örömeikről, gondjaikról a Vadászkamarai esték rendezvénysorozat résztvevői. A baráti hangulatú összejövetel során hasznos tapasztalatokat cseréltek a résztvevők.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Veszprém Megyei Vadászkamara egyik legsikeresebb rendezvénysorozata a Vadászkamarai esték, amelyet mindig hatalmas érdeklődés övez. Ezúttal a döbröntei Hasik Hotelban gyűltek össze a vadászok, hogy eszmét cseréljenek egymással.

A fórumon a megyei vadászkamara elnöke, Pap Gyula ismertette a közeljövőben a kamara előtt álló feladatokat. Kiderült, mozgalmas hetek, hónapok előtt állnak. Elmondta, a január és a február az államilag kiosztott feladatokkal, a vadászjegyek kiadásával telik. A vadkísérő jegyek kiadása januártól ugyancsak kamarai hatáskörbe került, s pluszmun- kát ró rájuk.

Február 11-én Sümegen lesz az első erdész-vadász bál, amelyet a Bakonyerdő, a Verga és a kamara közösen szerveznek. Márciusban Márkón kihelyezett küldöttértekezletet tartanak, a tavaly ősszel felavatott vadászturisztikai központban. Ugyancsak márciusban lesz a Vadászkamarai esték következő rendezvénye is. A pápai agrárexpó idén elmarad, ezért a megyei vadásznapnak új helyszínt kell keresniük.

 

A Vadászkamarai esték keretében négy Marcal menti vadásztársaság mutatkozott be. A vadgazdálkodás tapasztalatait, a működés nehézségeit sem hallgatták el a résztvevők előtt. A Kövi Tibor elnök által irányított Rába menti KTVE három megye határán fekszik, 22 taggal működnek. Az 5058 hektár területük 45 százaléka erdő, a többi mezőgazdasági terület. Az erdősültség aránya nő, a környéken tíz év alatt ezer hektár akácost telepítettek. A 19 tagú Hertelendi KTKE-nél - amely az előbbiből kiválás útján jött létre - 4900 hektáron gazdálkodnak, amiből 2400 az erdő, tudtuk meg Borbély Sándor elnöktől. Mindkét vadásztársaság területén már megjelent az "új veszedelem", az aranysakál (nádi farkas vagy toportyán), ami rendkívüli mértékben tesz kárt az úgyis alacsony apróvadállományban.

A megye egyik legnagyobb vadásztársasága a Marcal Bitva közi, amelynek az elnöke Pap Gyula. A 65 tagú egyesület 15 629 hektáron gazdálkodik, alacsony, mindössze 12 százalékos erdősültség mellett. A dabronyi erdőben 250 hektáros disznóskertet tartanak fenn, ami különlegesség.

 

Az egyetlen solymász tartott előadást

A rendezvényen a magyar solymászat történetéről adott izgalmas és érdekes tájékoztatást Tóth János, a solymászegyesület elnöke. A levegő urainak betanítása egész embert kíván. Napi feladatot jelent a madarak röptetése is, de megéri az elfoglaltság, hiszen a solymászat a magyarság gyökereiből táplálkozó örökségünk. Megyénkben jelen pillanatban rajta kívül nincs még egy aktív solymász, de sokak érdeklődését felkeltette. A tekintetekből látni lehetett, tavasszal már biztosan többen lesznek.

Forrás: NaplóOnline

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.