FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-15

ADA sikerek a kölni vásáron, 10%-os növekedést remélnek 2012-re

Az ADA számára a kölni vásár a remélt jó kezdést hozta az új évre. Csoport szinten 2011-ben 6%-os növekedést sikerült elérniük, és 2012-re 10%-os árbevétel növekedéssel számolnak.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az ADA számára a kölni vásár a remélt jó kezdést hozta az új évre. Sikeres újdonságok és kitűnő hangulat a JOOP estén - az ADA ágyak beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Gerhard Vorraber - az ADA igazgatósági tagja - nagyon jónak értékelte a bútorvásárt.

A sikeres kezdés megadja a kellő hátszelet. "Csoport szinten 2011-ben 6%-os növekedést sikerült elérnünk, és 2012-re 10%-os árbevétel növekedéssel számolunk" - nyilatkozta Vorraber úr. Ehhez a vásári újdonságok is hozzájárulhatnak, amelyeket az ADA - Európa egyik legnagyobb kárpitozott bútor-, ágy-, és matracgyártója - célcsoportonként mutatott be. Az ADA saját márkáinak (ADA Austria Premium, ADA Trendline, Alina Sleeping és Alina Living) egyértelműen elkülönített bemutatása jót tett az egyes márkáknak is.

Minőség - Made in Austria

Az ADA top-márkájának számító "ADA Austria Premium" esetében a cég nagy hangsúlyt helyez a Minőség - Made in Austria szlogenre. Az osztrák gyártás központja Anger, a cég központi telephelye, melynek megvan a maga ára, de ezt a piac elfogadja. A vásárlók tudják, hogy kitűnő minőségű kárpitozott bútorokat és ágyakat kapnak a pénzükért, és hogy vásárlásukkal hozzájárulnak osztrák munkahelyek megőrzéséhez. A 2012-es Prémium modellek a friss design jegyében születtek, köszönhetően a Cynthia Starnes és más formatervezőkkel való együttműködésnek. A modern formavilág teret hagy a funkcionalitásnak is, helyenként kreatív módon együtt is működik, így szinte láthatatlan. Állítható kar-, és háttámlák, mechanikusan, vagy elektronikusan állítható pihenő funkciók, valamint más egyéb okos extrák, semmilyen kívánnivalót nem hagynak maguk után. A BARCELONA ülőgarnitúra példának okáért - gombnyomásra, pihentető, és nem utolsó sorban hangtalan - masszázs funkcióval kényeztet. A BULLY modell fénypontja, hogy az ék alakban kapcsolódó ülések egy könnyed kézmozdulattal elforgathatók, így a garnitúrát mindig az adott helység, és nem utolsó sorban az azt használó emberek aktuális igényeihez lehet igazítani.


Bully és Seatuation modellek a vásáron

Formatervezett bútorok

Bár az ADA már néhány éve megérkezett az úgy nevezett Lifestyle szektorba, mégis most kezdik komolyan venni, mint kortárs formatervezett bútorok gyártóját. Most érkezett el oda, hogy a hagyományos, konzervatív kárpitozott bútor gyártó imázsnak vége. "Az ágyak területén ez, a JOOP márkával való együttműködésünknek köszönhetően, sokkal gyorsabban megtörtént" - magyarázza Vorraber úr. Immár 7 éve gyártja az ADA Angerben a JOOP számára exkluzív ágyait. De "álomágyakat" az ADA Prémium kínálatában is szép számmal találhatunk, ezen belül is elegáns bőr ágyakat állítható fejvégekkel, valamint úgy nevezett Boxspring ágyakat. Ez utóbbi, bár az aktuális trend szerint egyre felkapottabb, Vorraber úr elképzelése szerint, nem fog 15, legfeljebb 20% piaci részarány felé emelkedni.

Matracok újratöltve

Szintén Angerben készülnek a 9-es csarnokban bemutatott alvásrendszerek is, mint a 60+ korosztály számára kifejlesztett "ActiveStar KS", vagy a szabadalmat felvonultató "PureAir KS". Az ADA minden évben felveszi a kesztyűt, hogy új innovációkat dobjon piacra. "A lényeg, hogy csökkentsük az alvást zavaró tényezőket" - emelte ki Frank Janaschek, az ADA németországi értékesítési vezetője. Minden mozdulat, minden forgolódás tulajdonképpen sport, és annál kevésbé megterhelő, minél jobban tehermentesíteni képes a matrac a testet. Ennek biztosítására szolgál a 7 zónás, pontrugalmas hideghab matracmag. Az újdonság, a hab cellaszerkezetének speciális kezeléséből ered, aminek következtében a normál hideghabokéhoz képest is sokkal nyitottabb cellastruktúra, ezáltal sokkal könnyedebb levegő cirkuláció érhető el. A matracra ülve kézzel is érezhető, ahogy a levegő oldalt távozik - biztosítva az alváshoz szükséges megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartását. Mindez kiegészül az ásványi sóknak köszönhetően szagelnyelő, mosható huzattal. Az alváskomfort tovább fokozható - az opcionálisan kérhető - aktív válltájéki komfortzónával.

 

Moduláris relax fotelek

Jól tervezett, kerek egész bemutatón ismerkedhettek meg a látogató az ADA Trendline (Körmend) új TV foteljeivel. A Seatuation névre keresztelt fotel család esetében minden a széles körű variálhatóság köré épült. A moduláris szerkezetnek köszönhetően minden ember a saját igényei - testalkata, kényelmi elvárásai, illetve a számára legkedvesebb formavilág - szerint állíthatja össze saját TV foteljét. 3 magasság, 3 formaterv, 3 funkció, 4 választható láb, mindez széles szövet és bőr választékkal - ennél nagyobb személyre szabhatóság nem létezik.


Ada Hungária Bútorgyár - Körmend; Nova Bútor Bútorgyár - Nova

Vásári újdonságaikkal jó pontokat szereztek a kényelem és funkcionalitás terén az Alina márkájú termékek is, melyek Nován (Zala megye, Magyarország) és Salontán (Románia) készülnek.

 

Az úgy nevezett DACH-régió (Németország, Ausztria, Svájc) - amely az ADA piacának közel 90%-át adja - bíztató gazdasági számai, és a vásári újdonságok pozitív visszhangja, a legjobb előfeltételek ahhoz, hogy elérhetőek legyenek a 2012-re állított célok.

 

FATÁJ kiegészítés:

A csoport két magyarországi vállalkozása a hazai 2010-es Top100-es bútorgyártói lista 2. és 7. helyén áll, összesített árbevételük akkor 13,2 milliárd forint volt, jelenleg 1001 főt foglalkoztat.

A négy gyártóhelyen (amiből az alkalmazottak számát tekintve a körmendi egység a legnagyobb) mintegy 2000 főt alkalmazó cégcsoport, 153 ezer négyzetméternyi területen állítja elő bútorait. A következő képen jól érzékelhető az ADA termékek értékesítő-helyeinek elhelyezkedése Európában.

Wilheim Zoltán, Forrás: ADA Gruppe

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.