FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-04-10

Hároméves egészségmegőrző program több mint ezer dolgozónak

Hároméves egészségmegőrző programot indított több mint 1000 munkatársa számára a Kisalföld egyik legnagyobb munkaadója, a VELUX Magyarország Kft.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Három éves, komplex egészségmegőrző programot indított munkatársai számára a VELUX Magyarország Kft. A tetőtéri ablakok gyártásáról ismert cég a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A 12 millió forint költségvetésű program célja a több mint 1000 munkatárs testi és lelki egészségének megőrzése, javítása, az egészségtudatos szemléletformálás, valamint mintaértékű, stresszmentes munkakörnyezet biztosítása.

A VELUX Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi gyáregységében az egészséges, fenntarthatóan működő munkakörnyezetnek és a kiegyensúlyozott életmód támogatásának eddig is jelentős szerepe volt. A most induló komplex, Egészségedre! 2012-2014 elnevezésű programmal a vállalat hosszú távon szeretné ösztönözni és segíteni a dolgozókat az egészséges életmód megvalósításában. A szemléletformálás mellett az egészséges munkakörnyezet biztosítása is kiemelt szerepet kap, valamint átfogó rizikófaktor térkép készül a vállalat összes dolgozóját tekintve.

A hároméves program tematikus évekre oszlik szét: 2012 a dohányzásról való leszokás, 2013 az egészséges táplálkozás, 2014 pedig a stresszkezelés éve lesz. Tartalmaz majd tudományos, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat, állandó- és alkalmi sportprogramokat és egyéb rendezvényeket. Az előadások olyan fontos egészségügyi témákról szólnak majd, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések; hallás, látás, gerinc- és ízületi megbetegedések; addiktológia; táplálkozási tanácsadás. Az állandó programok sportolási lehetőségeket tartalmaznak: a tenisz, a futball, és a futás mellett -- sportközpontokkal történő együttműködés során lehetőség nyílik egyéb sportágak űzésére is.

Az alkalmi programok főként időszakos sportolási lehetőségeget rejtenek magukban, többek között gyalog-és kerékpártúrákat, síelést, futball bajnokságot és horgászversenyt. Ezen kívül egészségnapokkal, szűrővizsgálatokkal és előadásokkal is színesedik a program.

Az Egészségedre! 2012-2014 program fontos eleme a megfelelő, egészséges munkakörnyezet biztosítása. A korszerű gyártási technológia a munkatársak folyamatos, magas színvonalú munkájával lehet teljes. A munkakörnyezet nagy hatással van a teljesítményre és jó közérzetre, ami a hatékony és biztonságos munkavégzés elengedhetetlen eleme. A VELUX Magyarország Kft. célja, hogy megfelelő körülményeket biztosítson dolgozói számára, ennek érdekében többek között kiemelkedő szerepet kap majd a munkahelyi ergonómia figyelembe vétele, valamint a levegő/fény/hőmérséklet megfelelő biztosítása.

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: "A VELUX Magyarország Kft. fennállásának eddigi 25 éve során meghatározó volt a kollégák megbecsülése és a folyamatos fejlődésüket célzó kezdeményezések segítése. A jó közérzet és a tartós egészség mind a magánélet, mind a hatékony munkavégzés kapcsán fontos érték. A kiegyensúlyozott, minőségi életvitel közös érdeke a kollégáknak és a vállalatnak. Hiszünk benne, hogy tartósan kiváló minőségű termékeket nagy biztonsággal csak testileg-lelkileg egészséges emberek tudnak előállítani, ezért fektetünk nagy hangsúlyt a megfelelő munkakörülmények biztosítására.

Vincze Zoltán továbbá elmondta: Az Egészségedre! 2012-2014 program teljes költségvetése körülbelül 12 millió forint, amely a program időintervallumát tekintve évi 4 millió forintot jelent. [Vagyis dolgozónként alig 4000 Ft/év a ráfordítás, ami az éves árbevételük ca. 0,037%-a! FATÁJ szerk.] Ez az összeg a szemléletformáló és szűrőprogramok, sportesemények mellett megában foglalja a munkakörnyezet folyamatos megújítását is, hogy a kollégák még biztonságosabb és még kellemesebb környezetben dolgozhassanak.


Illusztráció

Forrás: HR Portál

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.