FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-04-24

Új erdei kerékpárút épül Sopronban

Elkészül egy, a 84-es számú főközlekedési úttal párhuzamos kerékpárút, amely a Virágvölgy városrészből, a Hubertusztól indul és erdőterületen keresztül éri el a volt határkilépőt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


- Fejlődik a város, fejlődik a környék - fejlődik fizikai valóságában és szemléletében is - mondta dr. Simon István, a körzet önkormányzati képviselője azon a helyszínen, ahol megkezdődik a Sopron Hubertusz út - Sopron határállomás közötti kerékpárút építése. Az Új Széchenyi Terv pályázatának köszönhetően, Sopron város önrészével több, mint hét kilométernyi kétirányú kerékpárút épül Sopron külterületén.

 

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Fodor Tamás polgármester és a Bringázz Sopron! Kerékpáros Egyesület több képviselője.

Dr. Simon István az építendő új kerékpárúttal kapcsolatban kifejtette : A jelenben a kerékpározás reneszánszát éljük. Nem csak sporeszköz, a kerékpár, de tömegközlekedési-eszközzé is vált, mert aránylag olcsón beszerezhető, gazdaságos, és élvezhető természetközeli élményt ad. Környezetbarát, gyors, modern, sportos, dinamikus közlekedési eszköz és a környezettudatosság jelképe is. A zöld szemlélet megjelenítője.

 

A kerékpárút-hálózat nagyszabású fejlesztése mindezt a szemléletet is támogatja Sopronban - tette hozzá az alpolgármester, hangsúlyozva: Sopron új kerékpárútja több, mint 170 millió forintból valósulhat meg az Új SzéchenyiTerv támogatásával, a kormány támogatásával, amihez Sopron városabiztosította a szükséges önrészt, és amelynek megvalósulását a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. együttműködése is segíti.

 

 - Tényleg fejlődik a város - tette hozzá dr. Fodor Tamás polgármester, aki hangsúlyozta: az ÚSZT segítségével egy olyan projekt indul meg, amely fontos turisztikai megvalósításmert az osztrák kerékpárutakba is csatlakozik, tulajdonképpen megvalósítja az összeköttetést Ausztria és Sopron központja között, azaz a nemzetközi kerékpárút-hálózatba kapcsolódhat be a város.

 

A munkálatok során elkészül egy, a 84-es számú főközlekedési úttal párhuzamos kerékpárút, amely a Virágvölgy városrészből, a Hubertusztól indul és erdőterületen keresztül éri el a volt határkilépőt. Ez a több, mint 7 kilométer hosszú szakasz a munkálatok befejeztével összekapcsolódik a 2011-ben átadott Hubertusz út - Major köz (Ikva híd utca) - Szent Mihály utca közötti kerékpárúttal.

Az Új Széchenyi Tervben megvalósuló beruházás során jelentős szakaszon önálló kerékpárút épül, egy kisebb szakaszokon pedig gépjárműforgalmat is lebonyolító kisforgalmú közutat, ill. mezőgazdasági-erdészeti utat alakítanak ki. Egyes szakaszokon zúzott köves felületet építenek, tekintettel a NATURA 2000 területre a Nemzeti Park előírásai szerint.

Sopron polgármestere arról is szólt, hogy a kerékpárosok részéről jogos kérelem a kerékpárutak létesítése, aminek egy fontos lépése a projekt, mert egy olyan gerincútvonal lesz, ami tovább fejleszthető. Az út természetvédelmi területen halad át, a helyi lakosság igényeit is kielégíti és a TAEG Zrt. tevékenységét is segíti.

Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója nagy örömmel vette a fejlesztést, ami újabb példája az erdőgazdaság és a városvezetés közötti jó együttműködésnek, ami a Sopron környéki erdők kihasználását, védelmét jelenti. A fejlesztés a város lakosságának életminőségét javítja, mert a környezet megfelelő körülményeket biztosít a kulturált kirándulási lehetőségekhez. Megvalósítása mérföldkő, mert összekötetést biztosít Ausztri aés Magyarország kerékpárútjai között - hangsúlyozta a maga részéről a vezérigazgató.

Forrás: Sopron.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.