FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-08

Faipari üzemcsarnokot adtak át Vásárosnaményban

Faipari üzemcsarnokkal bővült a vásárosnaményi Bereg Tüzép Kft. telephelye; a több részből álló, mintegy 230 millió forint értékű beruházást Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár adta át a beregi városban.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-onAz eredetileg építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó, oktatóhelyként akkreditált cég új üzemcsarnokában technológiai fejlesztés is megvalósul: a hamarosan telepítésre kerülő modern CNC és faipari gépek a termelés mellett a gyakorlati oktatást egyaránt segítik - mondta el az ünnepségen Kerezsi István, a társaság ügyvezető igazgatója.

 

A jelenleg 17 főt foglalkoztató cég a faipari üzem beindításával további 40 főnek tud munkát adni. A telephelyen május 2-án kezdődött meg 25 fő épületasztalos képzése; a tanfolyamot sikeresen teljesítő szakmunkások számára az új gyáregységben biztosít munkalehetőséget a társaság.

 

A faipari gyártócsarnok mellett egy szárítóüzemet és gyakorlati oktatóközpontot is létrehoznak. Kerezsi István utóbbival kapcsolatban elmondta: szeptemberben 50 tanuló gyakorlati oktatása kezdődik meg, ennek keretében például a szerkezetlakatos és az esztergályos szakmákat sajátíthatják el a diákok. A cég a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Szakközépiskolával együttműködve - a térségben először - faipari technikus képzést is elindít, a tervek szerint 8-12 diák bevonásával.

 

A mintegy 230 millió forint értékű beruházás részben saját erőből, részben bankhitelből, részben pedig egy pályázatból megmaradó pénzösszegből valósult meg, a faipari üzemhez kapcsolódó gépbeszerzését pedig technológiacserével oldotta meg a társaság.

 

Az új üzemben nemcsak a termelés lesz előtérben, hanem a szakképzés is, ez pedig egy rendkívül fontos üzenet - fogalmazott Czomba Sándor államtitkár az eseményen. Kifejtette: a beruházások megvalósulásának egyik legnagyobb gondja, hogy nincs megfelelő számban és minőségben rendelkezésre álló szakember az adott térségben, még akkor sem, ha ott nagyon sok regisztrált álláskereső van a rendszerben.

Nem szabad engedni a munkanélküliség újratermelődését, ezért a nappali rendszerű oktatásban olyan képzéseket kell indítani, amelyre a versenyszférának igénye van - fogalmazott az államtitkár. Czomba Sándor hozzátette: a felnőttképzés esetében pedig olyan átképzéseket kell támogatni, amelyek mögött azonnali munkahelyi háttér van.

Jelen beruházás ebből a szempontból jó példa, mivel mindkét képzési formában megvalósítja ezeket a célokat - fűzte hozzá Czomba Sándor.

 

Forrás: MTI 04-28

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.