FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-17

Az év belsőépítésze - 2011 - Csavarga Rózsa

A Laki Péter által 1998-ban alapított Az év belsőépítésze díj immár tizennegyedik alkalommal került átadásra május 15-én, kedden, melyhez az ünnepélyes keretet a MoM Kulturális Központ Kupolaterme biztosította.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az eseményen díszvendégként részt vett és beszédet mondott Pokorni Zoltán a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere, Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke, Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke. 2011-ben Az év belsőépítésze címet Csavarga Rózsa érdemelte ki a MoM Kulturális Központ rekonstrukciójával.


Fotó: MTI-OTS

A díjazott, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától egymillió forintos jutalmat vehetett át.

Az év belsőépítésze elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

A magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében az eddig eltelt 14 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.

A pályázat eredményét értékelve: Az év belsőépítésze - 2011 díjra összesen 9 pályamű érkezett be, mely számszerűen jóval kevesebb, mint az elmúlt évek pályázatai, de a mezőny semmivel sem volt alacsonyabb színvonalú, mint az eddigi évek termése. Ez öröm volt a zsűri számára, ugyanakkor meg is nehezítette döntését.

A zsűri elnöke alábbi szavakkal méltatta a díjazott munkáját:"Csavarga Rózsa különös tehetsége, hogy bármely stílusú és korú épületbe is helyezi be saját enteriőrjeit, azok egyszerre képesek azonosulni a ház jellegével, "építészeti akaratávaL", egyben belsőépítészetével új hangulatot, a jelen igényeit, új használati értéket tud teremteni, hallatlanul biztos mesterségbeli tudással és formaérzékkel. Így maradt a MoM épülete egy adott kor jele és a jelen értéke."

Forrás: A mi otthonunk

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.