FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-24

Írottkő - egyre népszerűbb erdei iskolai programok

Egyre többen érdeklődnek az erdei iskolai foglalkozások után. Sorra érkeznek csoportok például a Kőszegi-hegységben található erdészeti erdei iskolába is. A gyerekek nagyon érdeklődőek, az itt tartott foglalkozások, valamint a séta az erdőben, jó kiegészítését adja a tanórai foglalkozásoknak.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Viszont általában csak egy napra érkeznek a gyerekek. Ma már ugyanis egyre kevesebb intézmény és család tudja kifizetni például egy ötnapos program árát.

Az erdők jelentőségéről, az erdőgazdálkodásról, az erdész feladatairól is beszélgettek a felsőcsatári gyerekek az erdei iskolai foglalkozáson a Kőszegi-hegységben. Néhány hete indult az idei szezon. A tanterem után irány az erdő, ahol közvetlen közelről is megtudhatnak néhány érdekes dolgot, például a fenyőkről.

A sétából nem maradhat ki a Ciklámen-forrás se, ahol ma bolharák után kutattak a gyerekek, de találkoztak szalamandra lárvával is. Ezeket az élményeket és ismereteket az iskolai tanórákon nem lehet sem átadni, sem megszerezni. Pedig a gyerekek érdeklődők, szeretnek az erdőben túrázni.

 

Nádor Liza, Felsőcsatár - "Szoktunk gesztenyét szedni, gombát és virágot is szoktunk." Ezek a foglalkozások hozzák igazán közel a természetet a gyerekekhez.

 

Varga László, erdei iskola vezetője, Szombathelyi Erdészeti Zrt. - "Amikor egy madár repül el a kezükből, mert megfogta vagy szalamandrát. Ezek élmények, ezeket megjegyzi a gyerek. Tankönyvből ez nem nagyon sikeredik ez a tanulás. Nagyon hamar elfelejtik. Itt ezt megjegyzik."

A szombathelyi Gothard-iskolából is rendszeresen mennek a diákok erdei iskolai foglalkozásokra, a megye számos pontját bejárták már. Az iskola nevelési programjában kulcsszerepet tölt be a környezetismeret, a természetvédelem. Az erdei iskoláknak leginkább szemléletformáló szerepük van - mondják a pedagógusok.

 

Kelemen Tibor, testnevelő tanár, a Madarász Suli vezetője, Gothard Jenő Általános Iskola - "Bár folyamatosan nő az érdeklődés az intézmények részéről, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyre nehezebben tudják megszervezni az erdei iskolai programot. Állami forrás erre a célra már nincs. Az óvodáknak, iskoláknak, és persze a szülőknek kell a pénzt előteremteni. A legtöbben ezért csak egynapos foglalkozásokra érkeznek az erdei iskolákba."

 

Forrás: SZTV

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.