FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-30

Országtakarítás! - Te szedd.hu, június 2.

Fogjunk össze és tisztítsuk meg köztereinket (és erdőterületeinket) a hulladéktól június 2-án, szombaton a TeSzedd! 2012 - országos hulladékgyűjtési napon!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án reggel 8 és este 6 óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség.

A szervezők ebben az évben is várják a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, egyéni önkéntesek jelentkezését. Regisztrálni május 30-ig lehet a www.teszedd.hu honlapon.
(Szemetet szedni bizonyára regisztrálás nélkül is, bármikor lehetséges! - FATÁJ szerk)

 

Az országos hulladékgyűjtési akció célja, hogy széles összefogással a lehető legtöbb hulladéktól tisztítsuk meg az országot - mondta el a vidékfejlesztési miniszter a projektnyitó sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor hangsúlyozta: Mindig is büszkék lehettünk történelmünkre és arra, hogy tiszta nép és ország vagyunk, a jövőben is ezt a karaktert kell erősítenünk. Éppen ezért mindazok jelentkezését várjuk, akik szeretnének tenni azért, hogy környezetük tisztább, rendezettebb legyen.

 

A Belügyminisztérium a vízügyi igazgatóságok segítségével, a Start munkaprogramnak köszönhetően 3750 munkatárs közreműködésével vesz részt a TeSzedd!-ben - jelentette be a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca biztosítja a gépi hátteret is a hulladékgyűjtési akcióhoz. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy mennyire fontos környezetünk rendje.


dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, dr. Pintér Sándor belügyminiszter

A közmédia majdnem húsz évvel ezelőtt már vállalkozott arra, hogy országos köztisztasági akciót indít - emlékeztetett rá a TeSzedd! kiemelt kommunikációs főtámogatói feladatait ellátó MTVA Zrt. vezérigazgató-helyettese. Gazsó L. Ferenc kijelentette: a klasszikus közmédia feladata, hogy nyomon kövesse ezt az eseményt, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az emberek tisztává varázsolják szűkebb környezetüket. A közszolgálati média 4 televízió- és 2 rádiócsatornája már a kedd esti híradóval kezdődően országszerte beszámol a TeSzedd! eseményeiről, és június 2-án este 90 perces összefoglalót ad az egész napos programról.

A kormányzás egyik legsikeresebb akciójának, "márkanevének" nevezte a TeSzedd! mozgalmat Rétvári Bence. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: az a 160 ezer ember, aki a tavalyi akcióban részt vett, megmutatta, hogy van értelme a közös cselekvésnek. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az emberek hajlandók áldozni a szabadidejükből környezetük igényesebbé, szebbé tételére. Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy tavaly a 160 ezer önkéntes 1000 helyszínen több ezer tonna hulladékot gyűjtött össze. Az akcióba 165 vállalat, 403 civil szervezet, 551 közintézmény kapcsolódott be.

A TeSzedd! szemléletformáló erejére hívta fel a figyelmet az akciót finanszírozó Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője. Vámosi Oszkár elmondta: egyetlen nap alatt nem lehet Magyarországot kitakarítani, ezért nagyon fontos a tudatosság és az, hogy egy nap se dobjuk el a szemetet. Statisztikailag kimutatták, hogy aki már részt vett valamilyen szemétgyűjtési akcióban, sokkal jobban odafigyel környezete tisztaságára. Vámosi Oszkár a sajtó jelenlétében regisztrált a teszedd.hu oldalon, ahol egyének és csoportok is jelentkezhetnek május 30-ig Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára.

Forrás: TeSzedd

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.