FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-07

Klágenfurti Faipari Vásár augusztus 30. - szeptember 1.

A kiállítás témái: erdőgazdálkodás, a fűrészipar, a faépítészet és fafeldolgozás, az asztalosipari termékek és felszerelések, a szállítás és logisztika, valamint a bioenergia. Ugyanakkor most először lesz a "Holz und Bau" faépítészeti vásár is.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

A 2012. augusztus 30. és szeptember 1. között lesz a Klagenfurti Nemzetközi Faipari Szakkiállítás Közép- és Délkelet-Európa legfontosabb faipari szakmai rendezvénye. A kiállítás öt fő szakterülete az erdőgazdálkodás, a fűrészipar, a faépítészet és fafeldolgozás, az asztalosipari termékek és felszerelések, a szállítás és logisztika, valamint a bioenergia. A faipari szakkiállítással egyidejűleg idén első alkalommal rendezik meg "HOLZ & BAU" címmel Közép- és Délkelet-Európa faépítészeti szakvásárát is.

A korábbi "Erdőgazdálkodási- és faipari szimpózium" helyett Klagenfurti Erdőgazdálkodási- és Faimpulzusok ("Klagenfurter Forst- und Holzimpulse"), az Osztrák Szövetségi Faépítészeti Konferencia ("Bundestagung Holzbau Österreich"), a Faépítészeti Fórum ("Forum Holzbau") és a Nemzetközi Faipari Nap ("Internationale Holztag") című rendezvények lesznek.

 

A szakkiállításon a látogatók az erdőgazdálkodástól a tömörfa feldolgozásig az értékteremtési lánc minden elemének szereplőit megtalálják. Ez a koncepció az alapja a NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS évtizedes sikerének.

Az idei lesz az 52. a szakkiállítás történetében. 46.000 m2-en 16 ország közel 450 piacvezető vállalata mutatja be, amit az erdőgazdálkodás, a fűrészipar, a faépítészeti technológiák és faipari termékek, az asztalosipari eszközök és felszerelések, a szállítás és logisztika, valamint a bioenergia területén belül tudni érdemes. A szakmai vásár négy kiállítási napjára több mint 22.000 szakmai látogatót várnak.

 

Erdőgazdálkodási gépek és rakodógépek

A NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS messze leggyorsabban növekvő kiállítási szegmense az erdőgazdálkodási gépek és rakodógépek területe, ami a kereslet élénkülését is tükrözi. A kiállítók listájának tanulmányozása során az az érzésünk támadhat, mintha egy "Ki kicsoda?" listát olvasnánk az erdőgazdálkodás területéről. A kiállító vállalatok között szerepel a Berger, a Kuhn, a Volvo, a Liebherr, a Wahlers-Ponsee, a Gremo, a Posch, az Ö-Forst, a Gsodam, a Schwarzmüller, a Peischl, a Fahrzeugbedarf Kotz, a Kogler, a Penz vagy a Konrad, hogy csak néhány nevet említsünk a legfontosabb kiállítók sorából. A rakodógép-gyártó cégek szegmensében hasonló a helyzet: a Kalmar/Cargotec, a Zeidler, a Zeiss, a Hubtex vagy a Bulmor idén ismét képviseltetik magukat Klagenfurtban. A kínálatot az erdőgazdálkodás területén az erdőgazdálkodási munkaruházatot kínáló cégek egészítik ki. Itt a legfontosabb szempont a biztonság - amelyet többek között a Pfanner, a Grubeforst és a Pfofiforst cégek még nagyobb szilárdságú, új alapanyagokkal reprezentálnak.

Acél sodronyköteles darutechnika és acélsodronykötél-gyártás

Egyre bővül a faipari szakkiállítás acél sodronyköteles darutechnikai és acélsodronykötél gyártó kínálata. A wels-i Teufelberger cég éppen kiállításunkon jelenti be európai újdonságát. A kiállítás keretében a cég bemutatja az új "Perfection F30 Woodrunner"-t, melyet fakitermelő gépek (Koppmastgeräte) és vasutak hordozó sodronyára terveztek. Az acélsodronykötél gyártás további fontos kiállítói a Seik, a Pfeifer, a Wyssen és a Gantner. Az acél sodronyköteles darutechnika területéről pedig a Koller, a Konrad és a TST-Tröstl cégek képviseltetik magukat.

Fűrésztechnika

Európa legjelentősebb fűrésztechnikai szakcégei idén is egymás mellett mutatják be technikai újdonságaikat a NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁSON. Az alábbi cégek lesznek az esemény kiállítói: Primultini, Weinig, Rudnik & Enners, Bogioanni,  Vollmer,  Mühlböck, Linck EWD, Ledinek, Böhler & Miller, Söderhamn-Eriksson valamint a Springer és a Microtec. A NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS a mobil fűrészek terén szintén számos termékújdonságot tartogat a látogatók számára. A legtöbb gépet a szakmai látogatók üzemeltetés közben is megtekinthetik. A kiállításnak éppen ez a része évről évre növekszik. Idén többek között a Serra, a Resch & 3, Mebor és a Woodmizer cégek képviseltetik magukat a kiállításon.

 

Nemzetközi szakmai program

A KLAGENFURTI NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS nemcsak átfogó kiállítási programjáról ismert, hanem élvonalbeli szakmai rendezvényekkel is várja látogatóit.

A korábbi "Erdőgazdálkodási- és faipari szimpózium"-ot az idén Klagenfurti Erdőgazdálkodási- és Faimpulzusok - címmel tematikailag és formailag teljesen új változatban rendezik meg. A tekintélyes erdőgazdálkodási esemény 2012. augusztus 20-án, csütörtökön 13.00 órakor veszi kezdetét. Az interaktív előadások középpontjában a következő aktuális faipari téma áll majd: "Valóban feljövőben vannak a lombhullató fák? - Kiderítjük!". Az előadók többek között "A klímakörnyezet és kihatások kérdéskörét" fejtegetik, pl. "A lombhullató fákkal a sikerért" vagy "A lombhullató fák szerepe a fűrésziparban". Ezt a témát délkelet-európai esettanulmányokkal egészítik majd ki. Az új témaválasztás célja, hogy a rendezvény a közép- és délkelet-európai erdő- és fagazdálkodási ipar szakmai véleménycsere-platformjává váljon.

Innovációs díj - Az immáron hagyományos "Erdőgazdálkodási és Faipari Innovációs Díj"-at szintén új keretek között adják át. A jövőben az elismerést a legkiemelkedőbb cégek számára innovációs díjként ítélik oda a KLAGENFURTI NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS megnyitójának keretein belül. Részvételre azok a (legfeljebb 50 dolgozót foglalkoztató) erdőgazdálkodási és faipari kisvállalatok jogosultak, melyek új üzemi fejlesztéseket mutatnak be. A díjjal innovatív erdőgazdálkodási és faipari termékeket és szolgáltatásokat tüntetnek ki. A termékeknek vagy szolgáltatásoknak röviddel a piaci bevezetés előtti szakaszban, vagy már a piacon elérhetőnek kell lenniük. További feltétel, hogy a piacra lépés és a díjra benyújtás között egy év telhet el.

Naponta több szakmai bemutató - Hat kiállító vállalat képviseli idén a "hacker-utat" ("Hackerstraße") a B jelzésű szabadtéri részen ("Freigelände B"). Naponta többször is gyakorlati bemutatók zajlanak és az "Energiafa-gyártás nagymértékben gépesített fakitermelési eljárásokkal" témakörben a FAST Ossiach -al együttműködésben, mottónknak megfelelően "A kivágástól a halomba rakásig, a feldolgozástól az aprított fa előállításig".

A szakmai program további kiemelkedő pontjai a "2012-es Nemzetközi Faipari Nap"("Internationale Holztag 2012"), a Karintiai Mezőgazdasági Kamara által szervezett Erdőgazdálkodók napja ("Waldbauerntag der Landwirtschaftskammer Kärnten") valamint az Osztrák Gazdasági Kamara Kooperációs Börzéje ("Kooperationsbörse der Wirtschaftskammer Österreich") lesznek.

 

HOLZ & BAU: Az új faépítészeti szakkiállítás

A NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁSSAL egyidejűleg (2012. augusztus 30. és szeptember 2. között) idén első alkalommal rendezik meg az első ausztriai faépítészeti szakvásárt

HOLZ & BAU címmel. Az új profillal bemutatkozó vásár szakmai látogatói célcsoportja a faépítészek, a készház-gyártók, a tetőfedők- és a bádogos-szakcégek, valamint az asztalosipar. A NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁSHOZ hasonlóan itt sem csupán az osztrák szakközönséget kívánják elérni, a középpontban egész Közép- és Délkelet-Európa faipara áll. A vásárt széles körben támogatják az érintett intézmények és szakmai szövetségek is.

 

Színvonalas keretprogram: - az Osztrák Szövetségi Faépítészeti Konferencia ("Bundestagung Holzbau Österreich") rendezője, az Osztrák Szövetségi Szervezet és a Holzbau Austria a szakmai előadásokat jó hangulatú szakmai találkozóval kombinálja, és egész Ausztriából Klagenfurtba vonzza a faépítő mestereket.

Az "Urbánus faépítészet" című workshopot a neves "Faépítészeti Fórummal" ("Forum HolzBau") együtt szervezik, és várja a látogatókat a "proHolz Austria" által rendezett "Faépítészet Napja" ("Holzbautag") is.

 

Top cégek részvétele. - A kiegyensúlyozott koncepció és a szakmailag izgalmas keretprogram már előzetesen is pozitív reakciókat váltott ki a piacon. "Jó nevű, új kiállító cégek jelentették be részvételüket a "HOLZ & BAU" kiállításon, így mindenképpen sikeres premierre számítunk" - jegyzi meg örömmel Erich Hallegger, a Vásárközpont ügyvezetője. A HOLZ & BAU kiállításra közel 100 cég jelentette be részvételét, akik 6.000 négyzetméteren mutatják be termékújdonságaikat. Közöttük olyan jól hangzó faépítészeti neveket is találunk, mint a Förch, a Holz Stark, a Frischeis, a Pavatex, a Rotho Blaas, a Heco-Schrauben, a Maffel, a Hasslacher, a Pabst és a Heinz-Bühnen.

 

Szolgáltatások és információk a látogatók részére

Időpont és nyitva tartási idők: A KLAGENFURTI NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS a Klagenfurti Vásárközpontban 2012. augusztus 30-a, csütörtök és szeptember 2-a, vasárnap közötti időszakban rendezik meg. A kiállítás naponta 09.00-től 18.00 óráig, vasárnap pedig 09.00-től 17.00 óráig tart nyitva.

Belépődíjak: A napijegy ára felnőttek számára 12,- euró. Gyermekek és 16 év alatti fiatalok számára 6,- euró, 17 és 19 év közötti fiatalok számára 8,- euró. 10 fő feletti csoportok számára a belépődíj fejenként 8,- euróba kerül.

Kiállítási parkolóhelyek: A közvetlen közelben lévő parkolási lehetőségek (parkolási díj ellenében) vagy közvetlenül a Vásárközpont bejárata mellett a St. Ruprechter utcán, illetve a Vásárközpont Parkolóházában (Messe-Parkhaus) állnak rendelkezésre (behajtás: a "Messegelände Nord" vagyis a Vásárközpont északi része felől).

Park & Ride: Az autóval érkezők számára az ingyenes és kényelmes "Park & Ride" parkoló áll rendelkezésre, mely a Klagenfurt West autópálya kihajtónál található (August-Jaksch-Straße). Innen 15 percenként indulnak shuttle-buszok a Vásárközponthoz és vissza.

 

További információk:

www.kaerntnermessen.at,

www.facebook.com/kaerntnermessen

 

llona Mészáros

Managing Director

Momentum Communications Consulting

1145 Budapest, Tallér utca 24.

Tel/Fax:    +36 1 222 6721

Mobile:     +36 20 253 5298

ilona.meszaros@momentumcomms.hu

skype: m.etno

Sajtóanyag

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.