FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-12

FAGÉPSZER házi kiállítás volt május 31-én és június 1-én

Sikeres volt a FAGÉPSZER Kft. házi kiállítása, ahol élőben, működés közben mutatta be a Weinig, HolzHer és Nestro gépeket. A bemutatott gépeket júniusban - előzetes egyeztetéssel - továbbra is meg lehet tekinteni működés közben a FAGÉPSZER-nél.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

 

Dóka Károly nehezen, sok körülményt megfontolva, végül úgy döntött, hogy a FAGÉPSZER Kft. gépkínálatát nem a május 15-18. közötti Lignonovumon, hanem házi kiállításon mutatja be a szakközönségnek (FATÁJ 2012-05-08 és FATÁJ 2012-05-16), aminek meghívója (FATÁJ 2012-05-25) tartalmazta az esemény végleges programját.

 

A házi kiállítást a két napon csütörtökön és pénteken mintegy 40 fő kereste fel, akiknek többsége a pénteki előadásokon és bemutatón vett részt.

 

 

Csomár Zoltán, az ECC Kft. gazdasági igazgatója nyitotta az előadások sorát. "Megéri a 65%-os támogatás? De meg ám! Pályázzunk!" címmel mutatta be az aktuális pályázati lehetőségeket, melyek irán erős érdeklődés volt. Utána többen is még külön konzultációt folytattak, hogy e lehetőségek cégük konkrét adottságai és céljai mellett hogyan használhatóak ki.

 

Dóka Károly a FAGÉPSZER Kft. ügyvezető igazgatója "Értékesítési marketing, ami már mindenkinek kötelező" című előadásában sok hasznos tanáccsal látta el ügyfeleit, hogyan működtessék cégüket, illetve növeljék eladásaikat, illetve tegyék elégedettebbé vevőiket. A hallottakon sokan elgondolkodtak és arra jutottak, hogy valóban többet kell foglalkozni a marketinggel a faipari cégeknek is.

 

Alpár Dénes, a Greenteam Kft ügyvezető igazgatója a WEINIG megoldásait mutatta be, hogyan lehet utánozhatatlanul síma felületet minimális ráfordítással a legkevesebb selejt mellett előállítani a tömörfa megmunkálás során. Ehhez bemutatta a szerszám tengelyre rögzítésének egyre fejlettebb megoldásait, illetve elmagyarázta, hogy a forgácsoló élek ciklois ívei hogy alakulnak és követik egymást az előtolás, az élek száma és fordulatszám változásával, illetve hogyan lehet elérni, hogy az összes él a tengelyre felfogott szerszám esetében valóban egy körön fusson.

 

Végül Utasi Zoltán a FAGÉPSZER Kft. értékesítési vezetője az HolzHer élzáró gépét mutatta be. A granulátum helyett alkalmazott olvadékragasztó tömb és a hozzá tartozó olvadékfej segítségével a leggyorsabb munkakezdés, a leggyorsabb színcsere, a legkevesebb ragasztószükséglet, a legkevesebb energiaigény és a legnagyobb a gyártási rugalmasság.

 

Az előadás után ebédszünet volt, majd a gépbemutatók következtek.

 

A Weinig Cube négyfejes gép nevét arról kapta, hogy a burkolata kocka alakú. Lényeges tulajdonsága a gépnek, hogy a gyalulási méret beállítását 4 lézervonalzó is segíti. Az érintőképernyős kezelőkonzolon lehet megadni a fejek pozícióját, amit a lézervonalzók azonnal jeleznek is az alapanyagon. Gyakori, hogy azonos vastag, de változó szélességű anyagot kell megmunkálni. Ilyenkor nem kell minduntalan a szélességhez átállni, a gép érzékeli az egymást követő szélességeket és hozzááll az éppen feladott fa méretéhez. Ha egy sorozat lement, a következő keresztmetszethez gyorsan át lehet állni, az utolsó 10 beállítást a gép megjegyzi, illetve a visszatérő beállításokat el lehet menteni és később ismét elővenni.

 

A látogatók ezt követően a gépteremben lévő további gépeket is megnézték működés közben. A további bemutatott gépek:

Holz-Her CUT 6120 nyomógerendás lapszabászgép

Holz-Her STREAMER 1054 élzárógép

Holz-Her AURIGA 1308 XL élzárógép

WEINIG POWERMAT 500 6 tengelyes profilozó automata

NESTRO NBP C 140 brikettáló gép

NESTRO elszívóberendezés (10 000 m3/h)

ALFARIMINI mobil elszívók

 

 

A házi kiállítás eredményes volt. Aki oda elment, az egész napját erre a programra szánta, csak a FAGÉPSZER-re figyelt. Volt, aki az előadásokon hallottak alapján ott jött rá, hogy egyik termékük alkatrészeinek legyártásához szükségük lesz egy megbízható többfejes gépre, amihez a részleteket rögtön meg is beszélte, hogy pontosan mit szeretne vásárolni.

Dóka Károly a két nap tapasztalatai alapján úgy döntött, hogy a házi kiállításnak ezzel nincs vége, a bemutatótermi gépeket még nem szerelik le, így azokat az érdeklődők még pár hétig működés közben is megtekinthetik. Ehhez természetesen előzetes egyeztetésre van szükség, amihez a (30) 943-3876 és a (30) 205-7380 telefonszámokon az érdeklődők rendelkezésére állnak. A házi kiállítás gépei június hónapban még bemutatásra előkészítve lesznek a teremben.

Mőcsényi Miklós
Fotó: Mőcsényi Miklós, illetve
a Weinig Cube négyzet alakú kép a www.weinig-cube.com helyről,
az utolsó két kép pedig a www.fagepszer.hu helyről.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.