FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-20

17 cég csatlakozott az Erdélyi Bútor Klaszter-hez

Május 29-én megalakult az első bútoripari klaszter az Észak Erdély-i régióban. Az egyezményt Kolozsvárott írta alá 17, a régióban működő bútoripari cég.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Jelen voltak még a Regionális Kutatóintézet, Oktatás és Technológiai Transzfer Zrt., Kolozsvári Műszaki Egyetem, Kolozsvári Kereskedelmi és Iparkamara, Kolozs Megye Tanácsa, Hygia Consult és a Kolozs Megyei Magánvállalkozók és Kézművesek Egyesülete.

Az indítványt az európai területi együttműködési projekt keretén belül kezdeményezték, melynek címe: "Ügynökségek melyek támogatják az innovatív rendszereket a helyi és regionális gazdaságokban(Aviloc+)" végrehajtója pedig az Észak Erdélyi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Nord-Vest) mint partner. A projekt egy, a partner országok tapasztalataiból inspirált, mintaprojektnek számít.

Az új Erdélyi Bútoripari Klaszter fő célkitűzése a szoros és hatékony együttműködés kialakítása, a teljes munkafolyamat során működő különböző piaci résztvevők között, egyetemek és kutatóintézetek, amelyek a szakterületen folytatják tevékenységeiket, közintézmények valamint egyéb támogató intézmények. Ez egy nyitott szervezet, amelyhez, igénylés esetén, bármilyen érdekelt szervezet csatlakozhat, amely tevékenysége által kiszolgálja vagy fenntartja a bútoripart. A szervezet tagjai megtartják autonómiájukat, de ugyanakkor együttműködve cselekednek, a közös fejlődési stratégia megvalósítása érdekében, mindezt innovatív projektek körül, amelyek mind az egyesület mind az egyéni résztvevők érdekeit szolgálják.

Az egyesület általános célkitűzései a következőkre vonatkoznak: a cégek közötti kapcsolatteremtés serkentése, a tudományos szakterület intézményeinek bevonása az iparág fejlődése érdekében, egy kutatási-fejlesztési-innovációs platform létrehozása valamint a magánszférában tevékenykedők az innováció és a technológiai transzfer felé irányítása. Az oktatási kínálat oly módú támogatása, hogy az a bútoripari piaci igényeknek megfelelő legyen. Ennél is több, hogy a klaszter az együttműködés serkentésén túl biztosítaná az információhoz való hozzáférést, valamint létrehozna egy minőségbiztosítási márkanevet és akár határokon átnyúló partnerkapcsolatok létrehozásában is részt venne, mindezt az egyesület célkitűzéseinek megvalósítása érdekében. Az új klaszter szeretné növelni befolyását a bútorgyártásban és akár a törvényhozásban is részt venne tervezetek benyújtásában, stratégiák kidolgozásában helyi/nemzeti/nemzetközi szinten.

A Klaszter tagok: AB CONCRET S.R.L., ANTARES ROMÂNIA S.R.L., ASOCIATIA PATRONILOR SI MESERIASILOR CLUJ, AX PERPETUUM IMPEX S.R.L., CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE CLUJ, CONFORTMOB S.R.L., ECO BLUE S.R.L., HYGIA CONSULT S.R.L., INSTITUTUL REGIONAL PENTRU CERCETARE, EDUCATIE SI TRANSFER TEHNOLOGIC (I.R.C.E.T.T.) S.A., JRD INDUSTRIES S.R.L., MARLEX IMPEX S.R.L., MOBIPROD S.R.L., OLDMOB PROD S.R.L., PALROM IMPEX S.R.L., PROMTINTER EXPERT S.R.L., ROTSIN PROD COM S.R.L., SALICE COMPROD S.R.L., TERMINUS PROD S.R.L., TREND FURNITURE S.R.L., T&S MOBILIER S.R.L., TSM FURNITURE S.R.L., UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA.

A cikket fordítással támogatta: Szöllösi Csaba - Épiusz Kft; Forrás: OrodeaPress

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.