FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-22

Csillagfényes EGERERDŐ a Múzeumok éjszakáján

2012. június 16-án a Múzeumok éjszakáján Csillagfényes erdő címmel rendezett sikeres programot az EGERERDŐ Zrt. Szilvásváradon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A meghirdetett programot nagy érdeklődés követte és népes, 50 fős társaság gyülekezett este 8 órakor az erdei kisvasút Szalajka-völgy Fatelep megállójánál. A résztvevők egy rövidebb és egy hosszabb "túra" között választhattak. Schmotzer András Erdészeti Múzeum igazgató vezetésével a kisvasút Fátyolvízesés megállójától a völgyön lefelé indulva a Fátyol-vízesést, a felújított Szabadtéri Erdei Múzeumot, Szikla-forrást, pisztrángtelepet érintve jutottak el a "kevésbé bátrak" a völgyben megbújó Villa Negra vendégházhoz, ahol egy pohár egri bor és sütemény adott további energiát és kitartást a késő estébe nyúló Erdészeti Múzeumi tárlatvezetéshez.

Az igazán kitartóak Antal József erdőmérnök vezetésével a kisvasúti végállomástól először "megmászták" az istállós-kői ősemberbarlanghoz vezető utat és ezután vártak rájuk ugyanezen látnivalók. Annak ellenére, hogy ők hajnali 1 1-re értek vissza Szilvásváradra, nem bánták meg a hosszabb túrát, ugyanis rengeteg érdekeset láttak, hallottak a csillagfényes Szalajka-völgyben. Többek között megtudhatták, miért épült a 104 éves erdei kisvasút, milyen természetközelierdőgazdálkodást folytat az EGERERDŐ Zrt., mi az a "medve tükör" az ősemberbarlangban, gyönyörködhettek a szentjánosbogarak fényében, meghallgathatták az éjszakai erdő hangjait, megszámolhattak több mint 2000 csillagot. A fáklyákkal kivilágított Szabadtéri Erdei Múzeumban megismerkedhettek a fával, mint megújuló energiaforrással és környezetbarát alapanyaggal, valamint megtudhatták honnan ered a szalajka elnevezés. Az Erdészeti Múzeumba érve Schmotzer András a késői időpont ellenére rendkívül élvezetes tárlatvezetés végén erdész nótával és Áprily Lajos versével köszönte meg a résztvevők kitartását.

A sikeres programot várhatóan továbbiak követik, a Múzeumok Éjszakája egy év múlva is várja az érdeklődőket. Ezt a résztvevők által megfogalmazott igényt program végén köszönetként felhangzó taps is megerősítette az EGERERDŐ Zrt. irányába.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.