FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-07

Hazai beszállítókat keres a 20 éves RS Bútor

Idén 20 éves a legnagyobb magyar bútorforgalmazó vállalkozás, az RS Bútor, amely a még legalább két-három évig tartó válság ellen a kis lépések politikájával, költséghatékony módon, újabb áruházak megnyitásával, újabb munkahelyeket teremtve harcol. Az RS legújabb kínálatával a középosztály igényeinek kielégítését célozza meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Pólya Miklós cégtulajdonos szerint a versenyképesség szempontjából van miben javulniuk a hazai gyártóknak Fotó: Reviczky Zsolt

Keresi a magyarországi beszállítókkal a kapcsolatot a 20 éves RS Bútor!

 

Kiváló üzleti döntésnek, és nagyon jó üzenetnek bizonyult, hogy a most húsz éves RS Bútor 2011 márciusában, Budaörsön nyitotta meg ötödik, 12 ezer négyzetméteres áruházát. A jól kiválasztott helyszínen lévő "új" RS áruházat szinte azonnal felkapták a vásárlók és már az első csonka évben közel egymilliárdos árbevételt könyvelhetett el. Mára, a DIEGO és a Trendlakás lakberendezési áruház betelepülését követően, e terület Budaörs egyik legdinamikusabban fejlődő lakberendezési központjává vált. "Jövőképet nem lehet vizionálni, csak kis lépések politikájával haladhatunk előre. RS nélkül a multik már teljesen uralnák a hazai bútorpiacot. Az RS a válságból merít, mert kedvezőbb bérleti feltételekkel, alacsony működési költségének köszönhetően költséghatékonyan új áruházakat tud nyitni. A minden megjelenési és értékesítési helyszíntől megfosztott magyar gyártókat ma egyedül az RS képviseli. Ezt a gyártók értékelik" - fejtette ki Pólya Miklós az RS Bútor alapítója.


A sajtótájékoztatót megnyitó Hegmanné Nemes Sára Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkár Asszony beszéde

A cég vezetése felismerte, hogy az embereknek most is vásárolnak, ám egyre inkább a minőségi terméket keresik. Az árérzékenység miatt továbbra is igény van az olcsó, divatos bútorokra is. Az RS a felső középosztály felé is nyitva, a választék és szolgáltatás minőségének fejlesztésével, a magasan kvalifikált rétegeket célzó új generáció programjával igyekszik a válság hatásait enyhíteni.

 

"A válság miatt ma már szinte ugyanaz a vásárlói közeg keresi meg a multikat, mint az RS -t. Az RS jelenlegi kínálata és szolgáltatása nyilvánvalóan konkurenciája lehet ezeknek a cégeknek, miközben árfekvése jóval alacsonyabb. Azonos színvonalú termékek esetén az RS költséghatékonyabb működéséből adódóan, 30-40, de akár 50 százalékkal is alacsonyabb árszintet tud képviselni" - tette hozzá Pólya Miklós.

Az RS Bútoráruház lényegében tőke nélkül, egy kultúrházból átalakított diszkont üzletben, kisbútorok és olcsó kárpit bútorok árusításával kezdte meg működését. A garázsokban dolgozó kisbútor gyártók, kárpitosok szintén ekkor kezdtek tömegesen elterjedni és piacot keresni maguknak. A kialakult helyzet kedvezett az RS-nek. A gyártóknak tetszett a cég filozófiája és árpolitikája, melynek lényege, hogy az RS a termelői áron bizományi értékesítésre átvett árut nagyon alacsony árréssel adta tovább. A kilencvenes évek elején olyan nagy volt az igény alacsony árfekvésű, ugyanakkor divatos és praktikus bútorokra, hogy az RS Diszkont hamarosan kicsinek bizonyult. Egy közeli elhagyott textilgyárat átalakítva, 1992-ben megnyílt az első áruház.

 

Az RS kereskedelmi módszerének fontos része, hogy az áru árát a gyártóval közösen alakítja ki. Az akciós hirdetésben megjelölt terméket is kizárólag a gyártóval egyeztetve reklámozza. Ennek eredményeként a meghirdetett áru nem a készlet erejéig, hanem az akció idejéig érhető el. Bármekkora legyen is a vevői igény, azt az RS a gyártóval egyeztetett beszállítói ütemezés szerint maradéktalanul teljesíti. Bizonyos termékeket a vevő saját igényeinek megfelelően rendelhet meg, amit az RS kéthetes határidőre és a megadott napra teljesít. Az árak minden áruházban egységesek. A kereskedelmi módszer része, hogy a teljesítés helyszíne nem kötődik az áruházhoz. Bár lehetőség volna bárhol, akár külföldön is áruházat nyitni, éppen a magyar igények sajátossága miatt az RS mindenekelőtt itthon szeretne sikeres lenni.

 

Az RS Bútor a kilencvenes évek közepétől már több mint százharminc, száz százalékban magyar beszállítóval állt kapcsolatban, 90-95 százalékban magyar árut forgalmazva. A válság időszakában ez a szám száz alá visszaesett. Munkavállalóinak létszáma is csak az új áruházak megnyitásával volt tartható, amit a jövőben további 40-50 fővel szeretne növelni. A bútorszakma aranykorának öt évvel ezelőtti végéig az RS évi több mint tízezer darabos bútorforgalmával és több milliárdos árbevételével a legerősebb magyarországi bútorforgalmazó cégek egyike lett. A válság időszakában forgalma esett, melynek egyik oka, hogy a hazai bútorgyártás nem tudott versenyezni az akár 30-50 %-kal olcsóbb külföldi, főként lengyel gyártók termékeivel. A csökkenő magyar gyártási kapacitás miatt ekkor számos magyar bútort forgalmazó üzlet bezárt. A tradicionálisan magyar gyártókra építkező RS óriási erőfeszítéseket tett, a hazai termékek piaci megjelenésének erősítésére. Öt évvel ezelőtt Pólya Miklós, a magyar bútorgyártók összefogásával elősegítette a Magyar Innovációs Központ Zrt.-t (MBIK) létrejöttét. Céljuk, forrást találni a magyarországi gyártók budapesti forgalmazási lehetőségének támogatására, megmentve ezzel több ezer vidéki munkahelyet. A kezdeményezés azonban magára maradt. A magyar bútorgyártóknak jelenleg csak az RS Áruházakban való beszállítói jelenlét biztosítja a túlélést.

"Nagyon pesszimista vagyok a magyar bútorkereskedők magyarországi pozícióját illetően. Hazai bútorok forgalmazására a magyar állam semmiféle segítséget nem adhat, hiszen az ellenkezne az európai normákkal. A mindegy 3000 munkavállalót foglalkoztató vidéki bútor gyártók érdekeinek képviseletében az MBIK teljesen magára maradt. Az RS már szinte teljes anyagi erőforrását feláldozta. Ez a fajta kereskedelem a készletfinanszírozáshoz megfelelő hitelt sem kap, mert a bankok a bútorpiac helyzetét annyira negatívnak minősítik, hogy semmiféle hitelt nem helyeznek ki" - mondta el Pólya Miklós.

A válság mellett a bútorpiacnak hihetetlen károkat okozott egyes tisztességtelen üzletpolitikát követő piaci szereplők éveken keresztül folytatott - akár hetven százalékos - végkiárusítási kampánya. A budapesti kiskereskedelmi üzletek kétharmada ennek a piaci magatartásnak köszönhetően zárt be. További nehézséget jelent, hogy a multinacionális bútoráruházak kínálatába csak a legnagyobb hazai gyártók kerülhettek be és tapasztalat szerint magyar gyártású bútor csak szórványosan, szinte a külföldi áru árkonkurenciájaként kaphatott helyet. A nehézségek ellenére az RS Áruházak a vidéki magyar bútorgyártás jövőjét jelentik.

 

Keresi a magyarországi beszállítókkal a kapcsolatot a 20 éves RS Bútor!

(x) RS Bútor

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.