FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-01

Sikeres volt a közfoglalkoztatási program a baranyai erdőkben

Több mint négyszáz álláskereső talált munkalehetőséget tavaly a Mecsekerdő Zrt. által szervezett közfoglalkoztatási programban, így tisztábbak, rendezettebbek lettek a baranyai erdők.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A társaság évek óta pályáz sikeresen közmunkára, tavaly 500 millió forintot fordíthatott az állástalanok foglalkoztatására. A munkába bevont dolgozók részt vettek a fiatal erdők ápolásában, karbantartották a vadkárelhárító kerítéseket, emellett a közjóléti berendezések: sétautak, kirándulóhelyek rendbe tételében is közreműködtek. Az erdőgazdaság olyan tevékenységekbe is bevonta őket, amelyeket eddig - az élőmunka-igény miatt - nehézkesen tudtak elvégezni: például, megtisztítottak erdőket a szeméttől, a nyiladékokat a fölösleges növényzettől, irtották a parlagfüvet.

 

A tíz hónapos közfoglalkoztatási programban részt vevők napi 8 órában dolgoztak, hetente kaptak fizetést és az erdőgazdaság munkaruhát, védőfelszereléseket valamint szerszámokat is biztosított számukra. A foglalkoztatottak mintegy harmada már az előző években is dolgozott a Mecsekerdő Zrt. programjaiban. Örültek az újabb munkalehetőségnek, hiszen legtöbbjüknek huzamosabb ideje nincs munkája. Mint korábban, tavaly is volt lehetőség OKJ-s tanfolyam elvégzésére: mintegy ötvenen motorfűrész-kezelő képesítést szereztek.

 

A Mecsekerdő Zrt. 2013-ban is részt vesz a közfoglalkoztatásban: várhatóan márciusban indul az új program. A több mint 300 millió forint állami támogatással megvalósuló projekt 7 hónapig tart majd, és a tavalyihoz hasonlóan több mint négyszáz állástalannak biztosít munkát a baranyai erdőkben.

 


Forrás: Mecsekerdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.