FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-15

Megnyílt a FEHOVA szakvásár

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg a 20. FEHOVA kiállítást február 14-én Budapesten. A 22 állami erdészeti társaság nagy közös standon mutatta be vadászati eredményeit és képességeit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg a 20. FEHOVA kiállítást február 14-én Budapesten. Az egyébként már a nyitáskor népes látogatóközönségből sokan voltak kíváncsiak a megnyitó eseményre is.

 

 

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megnyitó közönségét, jelezve, hogy ez az egyetlen olyan esemény, ahol az ország minden szegletéből találkoznak a vadászok egymással, sőt még távolabbi tájakról is, hiszen nemzetközi szakvásárról van szó. (A beszédek angolra fordítása kicsit elnyújtotta a megnyitót, elegánsabb lett volna fejhallgatókon át a szinkron tolmácsolás a magyarul nem értők részére.) A nemzetköziség jegyében most Afrika volt a kiemelt vendég. A kiállított trófeák egy része is erről a kontinensről származik. Régebben a hazai vadászok számára többnyire csak vágy volt Afrika, mára pedig megnyílt az út az egzotikus vidékekre a vadászati turizmus előtt is. A vezérigazgató üdvözölte az íjászokat (Íjjászfesztivál), a vadászokat és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete tagjait is. A FEHOVA ideje alatt a MAOE Nemzetközi Kutyakiállítása is volt. Sőt egyidejű rendezvényként most tartották a Budapest Boat Showt is.

Semjén Zsolt, Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként is nagy átérzéssel beszélt a vadászat ügyéről, felsorolta mindazt, amit a vadászok javára a jogalkotásban már elértek és amit még meg szeretnének oldani. Beszélt a manipulált trófeák terjedésének visszaszorításáról, és az új fegyvertörvényről is, amely változtatása sokak életét könnyítette meg. Nagyon lényeges, hogy az orvvadászat mára bűncselekmény lett, és azon lépések, melyek a hivatásos vadászok védelmét szolgálják. Tervbe vették az egészségügyi vizsgák terén is az egyszerűsítést. A leendő új vadászati törvény esetében nem az a fontos, hogy mikor lesz készen és jelenik meg, hanem hogy valóban jó és időtálló legyen.

Emlékeztetett a tavalyi együttműködési megállapodásra, amit a természetvédőkkel kötött az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként. Ennek alapján elindult el a ragadozómadár-megfigyelés, a nyári lúd vadászható faj lett, más fajok pedig védetté váltak. Végül Semjén Zsolt két újabb megállapodást írt alá: a horgászokkal és a vadgazdálkodókkal. Utóbbi fontos eleme a vadhús forgalmazás rendbetétele lesz.

 

 

Beszédet mondott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is, aki hangsúlyozta a solymászat jelentőségét. Ez az ősi vadászati mód felkerült az UNESCO listájára, továbbá nemrég a Hungarikum Bizottság hungarikum címmel díjazta. 2012-ben számos jogszabály született, amely segítette a vadászokat. Reméli, hogy a mostani megállapodások hasonlóan eredményesek lesznek, mint a tavalyi, ami a természetvédőkkel jött létre. Örömmel említette, hogy 2012-ben a helyi vadhús-értékesítés segítése által 2 Md forint többletbevétel keletkezett.

 

 

Csonka-Takács Eszter, az UNESCO Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottságának elnöke a megnyitón adta át a UNESCO oklevelét a Magyar Solymászati Egyesület elnökének: a magyar solymászat felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listájára.

 

 

A FEHOVA számtalan kiállítója között kiemelt helyen szerepelt a 22 állami erdészeti társaság nagy körstandja, melyben mindegyik cégnek saját része volt, ugyanakkor a "körön belül" tudták fogadni vendégeiket.

 

 

Erdő-Mező , Délmagyar , VM-MTI , Forestpress-MTI , vadaszapro.net , zaol.hu , Egererdő

összerakta és fotó: Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.