FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-21

Átalakítja magyarországi működését a bauMax

A tavaly már megkezdődött a költségek lefaragása és a strukturális átalakítás a bauMaxnál. A konszernszintű stratégia átültetése nem jelenti magyarországi üzletek bezárását, jóllehet 2015-ig nem is terveznek újabb egységet építeni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Egy meglehetősen szerencsétlen osztrák hírügynökségi beszámolót követően vette át a sajtó, hogy az osztrák bauMax-konszern nehézségei a régiós hálózat karcsúsítását hozhatják. A hír éppen beleillett a nyugat-európai trendbe, amelyben hírbe hozták a Praktiker és a BricoStore láncokat - mondta a Napi Gazdaságnak Simonyi András, a bauMax Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A cégvezető szerint a konszern eredményei sajnos messze nem a korábbi prognózisok szerint alakultak, ennek megfelelően a cégcsoport egy hároméves stratégiát dolgozott ki (konszernszinten), amelyben működésiköltség-optimalizálás, termékválaszték- és strukturális átalakítás szerepel.

 

Ennek megfelelően visszafogottabb fejlesztési aktivitásban gondolkodik a cég (csoportszinten), de nem mond le újabb áruházak építéséről. A tervben emellett szerepel, hogy a konszern leányvállalatainak jobban kell majd igazodniuk a lokális igényekhez - elsősorban kínálatban és árban.

Grafikon: vg.hu

Ami Magyarországot illeti, a stratégia itt is él: tavaly már megkezdődött a költségek lefaragása és a strukturális átalakítás. A magyar leányvállalatot hatványozottan érinti a gazdasági válság és a gyenge piaci környezet. Simonyi szerint a megváltozott fogyasztói magatartáshoz - nem feltétlenül a válság miatt - igazodni kell. A szortimentet átalakították; az igények után ment a hálózat, ami nemcsak a termékkínálat változásában, hanem a szolgáltatások kínálatában is jelentkezik. Simonyi úgy látja, egyre komplexebb megoldásokat kell nyújtani a vásárlóknak - nemcsak a barkácspiacon, a teljes kiskereskedelemben változott a fogyasztás szerkezete.

 

A konszernszintű stratégia átültetése nem jelenti üzletek bezárását - mondta az ügyvezető igazgató -, jóllehet 2015-ig nem is terveznek újabb egységet építeni. Lesz olyan áruház, amelyet átalakítanak, például shop in shop megoldásokat alkalmaznak, de hálózatszintű bővülést most nem terveznek. A végrehajtott operatív intézkedésektől konszernszinten növekedést várnak a tulajdonosok. Folyó áron itthon is növekedésre számít a bauMax, ám az inflációs hatás és a külső körülmények miatt eredményben nagyjából hasonló szintet várnak a cégtől, mint 2012-ben. Valódi növekedés 2014-től jöhet, ami nagyban függ a márka pozicionálásától, a szortimentpolitikától és a konszern regionális egységeinek szinergiájától.

 

Konszernszinten Bulgária, Csehország és Törökország a bauMax fejlesztési célpontja. Ezekben az országokban 2013-ban is lesznek átadások.

 

Kapcsolódó FATÁJ elemzés:

Magyarországi barkácsláncok 2011-es eredményei (2012-07-06)

A FATÁJ elkészítette a hazai barkácsáruház-láncok 2011. évi eredményességét bemutató összesítését. Lássuk a szomorú tényeket.

 

Forrás: Napi Gazdaság

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.